Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

lordgus

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  159
 • Blev medlem

 • Senaste besök

Communityanseende

0 Neutral

Om lordgus

 • Rang

Profilinformation

 • Plats
  Borlänge
 • Intressen
  Musik, japanska, anime, jdrama

Senaste profilbesökare

Blocket för de senaste besökarna är inaktiverat och visas inte för andra användare.

 1. Har inte skrivit här på aslänge men jag vill bara säga att animekvällen var uppskattad. ^^ Måste bara fråga varför uttalet skulle vara så problematiskt för svenskar? Jag har uttalat det anime (alltså inte animé) redan från början och det var mitt naturliga utalande av ordet då. Egentligen är det väl totalt skitsamma men jag & co ryste ändå till varje gång vi hörde det uttalas animé av dig (Zimeon) och sidekick. ^^ EDIT Animeserier, Animefilmer, Anime-OVA:er säger jag alltid, appropå böjning.
 2. lordgus

  Japansk julmusik

  Finns julskiva/or med Tenchi Muyou!-casten. ^^ Bland annat Stilla Natt med sång av Washu om jag inte missminner mig, Bjällerklang med allihopa (asrolig ^^) och Jag Såg Mamma Kyssa Ttomten med Sasami. Blir helt klart Tenchi-versionen av Bjälleklang i jul. ^^
 3. lordgus

  Att köpa Anime DVD..?

  Det kan jag nog nästan lova att du kan. Animenewsnetwork skulle nog aldrig, medvetet iaf, länka till bootlegs. Men, som sagt, det finns tydliga tecken när en DVD är en bootleg så med lite sunt förnuft är det inga problem att undvika dem. Lycka till med shoppandet. :D
 4. lordgus

  Att köpa Anime DVD..?

  De är bootlegs. Anime Cartoon är ett ökänt bootlegmärke. Råder dig till att inte köpa. Förutom att ge pengar till folk som inte förtjänar det så är oftast kvaliteten dålig, speciellt den engelska översättningen brukar vara rena skämtet. Här är en länk till en sida som ger tips om hur man känner igen bootlegs. http://www.digital.anime.org.uk/piratefaq.html
 5. lordgus

  Att köpa Anime DVD..?

  DVD:er man köper från USA är i NTSC och oftast Region 1. De kan med andra ord inte spelas i en DVD-spelare som enbart kan spela region 2, vilket är vår region. Det är dock väldigt vanligt med regionsfria DVD-spelare så ta reda på vad du har om du inte vet. Regionsfria DVD-spelare är annars numera väldigt billiga. Kika på Netonnet till exempel. Vad det gäller shopping så rekommenderar jag www.dvdboxoffice.com då de är billiga och har gratis frakt. De säljer dock nästan enbart region 1-skivor. Finns även en hel del svenska affärer som säljer anime men det blir ofta dyrare att handla av dem. Du bör vara försiktig med regionsfria DVD-skivor då de kan vara bootlegs. De behöver inte vara det men ganska säkra kännetecken är att de, som sagt, är regionsfria, har kinesisk och engelsk (nåja) text och är billigare än de borde vara. Seriösa butiker som Animenation, DVDboxoffice och liknande säljer inga bootlegs.
 6. lordgus

  Bästa animén från 80-talet?

  Ska man vara noga så är ju Starzinger och GE999 från 70-talet. Men jag håller med om att GE999 är jättebra. :)
 7. Någon som såg "the God Warrior" på Leno ikväll? ^^ Blev lite besviken på att hon var så nedtonad. Verkade som Leno var den som köpte dockan på ebay eller också har han fått tag i den på nåt annat vis. Han gav den till henne i allafall.
 8. lordgus

  Vad lyssnar ni på just nu?

  Vomit Remnants - Embludgeonment (Regard to Devourment) 7/10 Riktigt bra japansk brutaldöds. Även om de inte når upp till Deeds of Flesh och Dying Fetus nivå.
 9. lordgus

  R.I.P. Micke "Svullo" Dubois

  Väldigt sorgligt. "Only the good die young", för att citera Iron Maiden (och flera). Vila i Frid, Micke.
 10. lordgus

  Bästa animén från 80-talet?

  LOL Hentaiklassikern kom med också. :D Fast faktum är väl att när det gäller "hentai" så är nog den "bäst".
 11. lordgus

  Love Hina drar sin sista suck

  Vad det gäller GTO misstänker jag att det inte är en fråga "om den ryker" utan snarare "när den ryker". Den är väl åtminstone lika lång som LH såvitt jag vet. LH var de ungefär halvvägs på nu när de tog bort den, och då har det varit en väldans många fler sidor LH än GTO i Manga Mania ända sedan start. Kommer ta flertalet år innan de är klara med GTO i den här takten, och tja så länge tror jag inte de kommer köra den. Tyvärr, för det är min favorit. Jo, du har säkert rätt. Nästan lite förvånad att de har haft kvar den så pass länge. Men man kan ju alltid hoppas att den kommer att fortsätta ett bra tag till.
 12. lordgus

  Love Hina drar sin sista suck

  Blir väldigt irriterad när saker (såväl serier som annat) blir oavslutade. Som forehead skrev, börja inte med något som inte avslutas. Jaja, så länge GTO är kvar är jag nöjd. Ryker den så blir det nog adjö till MM för mig. Hoppas Negima-mangan är bättre än animen som jag verkligen avskydde.
 13. lordgus

  Vad önskar ni er till jul?

  Fred på jorden. XD Tror inte att jag får det.
 14. lordgus

  ROXETTE kanske gör ComaBack!!

  Haha, rejäl Roxette-bashing här. XD
 15. lordgus

  Tipsa varandra om bra filmer!

  Jag gillade verkligen första halvan av Azumi men blev fruktansvärt besviken mot slutet då det kändes som om filmen ändrade stil totalt. Från drama till nästan slapstick. Inget fel på slapstick men i det här fallet kändes det helt fel.
×