Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Basara

Medlemmar
 • Innehållsräkning

  79
 • Blev medlem

 • Senaste besök

Communityanseende

2 Neutral

Om Basara

 • Rang

Profilinformation

 • Kön
  Hemligt
 • Intressen
  anime, manga, TV-spel, fotboll.

Kontaktsätt

 • Webbplats
  http://deculture.se
 • Twitter
  http://twitter.com/Overlord_Manga
 1. Som ägare och chefredaktör till Deculture vill jag skriva en liten anledning till varför vi bara gjorde ett DecuPod avsnitt. Vi hade planer på att göra avsnitt i samband med att vi som skrev för Deculture kollade på säsongen animeavsnitt varvid vi skulle diskutera vad vi tyckte och tänkte. Vi hade även planer på att diskutera olika teman inom vår sfär av områden. Det blev dock inte så utan idén rann ut i sanden. För egen del så tyckte jag att 1 avsnitt på den längden som vi gjorde i det första avsnittet blev litet för mycket. Så det var en bättre idé att göra fler kortare avsnitt. Något som inte slog väl ut med resterande medlemmar. Därefter så började folk avgå från Deculture av olika anledningar. När man börjar förlora folk till höger och vänster så kändes inte en podcast som något större fokusområde utan det var närmare att kontroller att jag inte skulle bli själv kvar på Deculture. Så det är anledningen. Tyvärr blev det så. Men det är alltid roligt att se hur flera podcaster inom detta ämne dyker upp. Så mitt stöd har ni definitivt.
 2. Tjo alla glada. Det har blivit dags för oss att utöka verksamheten med mer skribenter/bloggare och till detta behöver vi er hjälp. Är ni minst 18år och har ett brinnande intresse för anime, manga och behärskar det svenska språket någolunda så tveka inte. Hör av er till jobb[at]deculture[dot]se med information om er själva och ett arbetsprov så går vi igenom er ansökan och återkommer sedan till er. Det vi först och främst letar efter i dagsläget är människor som har koll på anime/manga-världen i form av nyheter som med lätthet kan skapa nyheter till hemsidan som är inriktade på anime. Detta gäller ju givetvis även att recensera anime/manga till tidningen och skriva intressanta artiklar/krönikor som är relaterade till anime. Har ni dessutom erfarenhet av visuella noveller eller brinner för det så gör det inte saken sämre. Tyvärr har vi ingen möjlighet att skicka ut några recensionsexemplar utan det är den egna samlingen som gäller för recensioner i sådana fall. Det vi kan erbjuda är att ni får era texter publicerade och lästa av vår läsarskara samt erfarenhet av att korrigera och hitta fel i era egna samt andras texter. Till dags datum är det allt vi kan erbjuda. Började någonting att brinna inom dig när du läste detta? Tveka inte utan hör av dig till oss på jobb[at]deculture[dot]se med ett arbetsprov. Vi hoppas på ett gott sammarbete. mvh -Henrik Blomgren Chefredaktör Deculture
 3. Alla har vi dåligt minne. Det bara visar sig på olika sätt XD Och tråden som jag gjorde är ju över 1 år gammal och ej aktiv så klart det blir som att jag aldrig skrivit om tidningen. Men då vet jag hur jag ska göra. Då ska jag börja göra det. Perfekt.
 4. Jag gjorde reklam då vi öppnade. Men sedan så har jag inte velat spama sönder forumet med trådar varannan månad om att vi släppt ett nytt nummer. Tråden jag öppnade finns här: http://www.anime.se/forum/topic/5250-deculture/ Men jag får börja bli litet mera aktiv här när vi släpper nya nummer. Vart kan jag posta att vi släppt nya nummer? Ska jag posta i den här tråden? Eller ska jag dra upp den gamla tråden?
 5. Man bockar och tackar. Trevligt att ni gillar tidningen :) Vi har så att ni kan kommentera på varje nummer. En sådan kommentar på numret skulle vara underbart att få. Vi diskuterar en mer detaljrik utformning av podcasten. Så det kommer mera. Vi vet dock inte när.
 6. Begränsade kunskaper, begränsad ekonomi sätter stop. I dagsläget får ni nöja er med en nerladdningsbar tidning. Men till framtiden, vem vet? Målet är att dels nå ut till andra som är intresserade och insatta, dels att försöka få upp ögonen för ämnena här i Sverige och framför allt, på svenska. Men vi får se vad framtiden utvisar. Ska fundera litet på det hela. edit - Rena nyheter och liknande kommer ju hamna på bloggdelen. Tillsammans med annat. Så delvis är det ju webbtidning och delvis är det nerladdningsbar tidning och tillhörande blogg :) Oh well. Det får vara såhär i dagsläget. Svårt att göra alla nöjda :P Men jag tackar och tar emot för all feedback.
 7. Efter mycket om och men är webbtidningen och bloggen Deculture äntligen färdig och kan nu njutas av besökare. Innehållet är om något ingenting nytt: anime, manga, tv-spel och visual novels men det är med stort hjärta och glädje som vi kommer släppa tidning 6ggr/år. Det som inte hamnar i tidningen kommer att hamna i bloggen. Väll mött och välkomna ska ni vara!! Kom in på några raders läsning och kommentera gärna http://deculture.se
 8. Basara

  Animeköp

  Senaste köpet är Haruhi Box 3 från webbis. Blev billigare än från Axelmusic samt går fortare. Inköpet före det var Gundam Seed 03 för vad var det 70kr + frakt från Axelmusic. Nästa inköp lär nog bli Haruhi Box 4 om inte Hellsing Ultimate 02 hinner före. Går i valet och kvalet vilken version man ska köpa... köpte ju HU 01 som "ordinarie", vilket gör att det känns litet dumt att inte fortsätta köpa de ordinarie utgåvorna.
 9. Basara

  Clannad

  gillar den här serien riktigt mycket är allt jag kan säga. Åter igen har jag hittat en karaktär som tycker och känner nästan likadant som jag, eller rättare sagt, en karaktär som är som jag var förr. Sådant är väldigt viktigt. Efter att jag sett klart den här serien tror jag det blir en KyoAni marathon... bara jag får ha sinnet i behåll.
 10. Basara

  School Days

  Styckade? Fick närmare det intrycket att hon bara hög av huvudet. Stycka är för mig att man skär av armar, ben, gärna i olika leder, fingrar, tår etc etc. Att bara ta av huvudet kallar jag inte för att stycka :P, men det är jag det. Sedan så kan det bli mer skruvat än School Days, Higurashi har varit där och vänt ett par ggr...
 11. Basara

  School Days

  Hm, av de slut jag sett i School Days så ville jag ha ett annat. Eller rättare sagt en till del med hur det hela skulle ha slutat. Dock så försvarade hon sig inte, hon hade en klar tanke om vad hon skulle göra, eller missade du sågen hon hade i handen som hon använde? Blev inte upprörd efter det som hände, Makoto fick exakt vad han förtjänade. Det och att jag sett några slut och spelat School Days själv så :P
 12. Basara

  Bra länkar att ha v2

  http://www.jlist.com/ Har också Megami prenumeration. Dock så har jag inte handlat från de så jag vet inte hur pass bra de är.
 13. Basara

  Tengen Toppa Gurren-Lagann

  Torde väll vara uppenbart vad han ville ha? Se på alla andra filmer där en sådan karaktär är med, vad är det han allra helst vill ha? Samma som Viral.
 14. Basara

  är det bara 26 anime avsin av Negima?

  Negima! är 26 avsnitt Negima!? Är 26 avsnitt. Negima!? är bättre på alla sätt och viss, men så ligger ju Shaft bakom animationen till den också ;)
×