Hoppa till innehåll
Soverejn

Den stora otecknade TV-Serier-tråden

Rekommenderade inlägg

Tycker man om anime är det inte helt otänkbart att man kanske också tycker om otecknade tv-serier. Detta är tråden där vi diskuterar allt möjligt om otecknade tv-serier.

 

ChuckMine02-1.gif

 

  • Vilka är dina favorit tv-serier?
  • Vilka tv-serier ser du på just nu?
  • Vilken tv-serie såg du klart senast?
  • Vilka tv-serier rekommenderar du?
  • Var det någon tv-serie som påminde dig om någon anime du sett?

etc.

 

Battlestar Galactica är en utav mina favorit tv-serier som jag kan rekommendera för er Sci-Fi fans. Den är intressant, spännande och påminner mycket om Knights of Sidonia och Space Battleship Yamato.

 

De serier jag följer just nu är: Game of Thrones, The Walking Dead, Mr.Robot, The Last Kingdom, Marco Polo, Vikings, Black Sails, Doctor Who, Kampen om Tungvattnet.

 

Favoriterna är väl: Game of Thrones, Vikings, Chuck, Doctor Who, Continuum och Battlestar Galactica.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

kollar inte alls mycket på TV serier (otecknat) 

Men dem jag kollade på senast var: 
Supernatural säson 1-5. det var bra många år sedan, men tycker den hamnar på "de senaste" för det är så mycket jag kollar på detta. 

Annars såg jag Breaking Bad, alla säsonger ganska snabbt. 

Började med game of thrones, men slutade följa efter andra säsongen, borde börja med den igen. 

Oh ja, juste får inte glömma bort Fringe, den serien var super bra. 
Walter <3

Tror om det är någon jag super rekommenderar av dessa måste det vara Fringe. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Min favoritserie inom Live action måste nog vara Game of Thrones så sjukt jävla bra. Sen älskar jag Breaking Bad, Supernatural, The Walking Dead Once Upon a time osv. Kollar rätt mycket på Live Action men är dessa serier som jag kommer på nu.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Vafan, Soverejn, jag missade att du faktiskt postat den här!

 

Innan jag började med anime så tittade jag rätt mycket på komediserier. Sketchserier som Monty Python's Flying Circus, The Kids in the Hall, gamla Saturday Night Live, och Nilecity 105,6, och sitcomserier som Friends och Seinfeld (och Alla älskar Raymond, Drew Carey Show, Fresh Prince i Bel Air, Hanging with Mr Cooper, Just Shoot Me, Spin City, Nanny, That '70s Show, Tredje klotet från solen, ...  :hazukashii: ). Jag började ge upp sitcom ungefär 2004 när How I Met Your Mother kom. Jag började se HIMYM när första avsnittet kom och följde tio avsnitt eller så, men det var inte roligt.

 

Eller, ja, det har kommit några bra serier sedan dess. Arrested Development är en av de roligaste serierna i världen. Community växlade mellan okej till briljant till okej, likaså mysroliga Parks & RecreationIt's Always Sunny in Philadelphia följer jag fortfarande, det är en sådan härlig antites till Friends-stuket: elaka drägg som gör äckliga och omoraliska saker. Också i komedigenren (  :XD: ) så följer jag amerikansk politik genom pratprogrammen Real Time with Bill Maher och Last Week Tonight with John Oliver. Jag såg praktiskt sett varje avsnitt av The Daily Show with Jon Stewart från 2004 tills han lämnade programmet -- då passade jag på att sluta.

 

Jag ser inte så jättemycket nu, någon serie då och då. Nu senast så har jag stannat inför näst sista avsnittet på näst sista säsongen av Mad Men, serien om reklamare i New York på 1960-talet. Den är väldigt välspelad och kan vara både mycket rolig och väldigt dramatisk, men har också känts som att den står och stampar under en stor del av tiden. Jag har stannat för att det känns som att fasaden snart brakar samman, och det lockar mig inte så mycket. Det är lite det som gjorde att jag inte såg klart Breaking Bad, som jag såg några avsnitt av 2010. Det kändes som att det bara var en nedåtspiral. Inte i kvalitet, men i känslor.

 

24 -- serien som normaliserade tortyr för en amerikansk post-9/11-publik? -- har jag sett allt av. Det är rolig, absurd action. Jag har alltid gillat smutsig spionaction och liknande (dock inte så mycket James Bond...). Kommer det mer så ser jag det. Om det inte kommer mer så är det också bra.

 

Rymdserier har jag också alltid gillat, tecknat som otecknat. Som barn tittade jag på Star Trek-serierna och -filmerna -- originalserien och Next Generation -- och Babylon 5. Speciellt Babylon 5 måste jag se om och se färdigt nån gång, de första fyra säsongerna har hyllats väldigt mycket för att de väver en lång, genomgående berättelse. Nya Battlestar Galactica följde jag slaviskt när den sändes -- den är fenomenal. På ämnet "påminner om anime" så tänker jag främst på den. BSG är ju typ Macross! Hemplaneten blir anfallen, och ett stort militärt rymdskepp tvingas ta hand om en civilbefolkning, medan fienden följer efter dem. Människorna kämpar för sina liv med jetflygplan som flyger i rymden. Fast det finns en annan koppling också, det att original-BSG från 70-talet har ett avsnitt som påminner om ett avsnitt av Space Battleship Yamato, som kom tre-fyra år tidigare. Också kul är att otecknade Yamato-filmen från 2010 var väldigt inspirerad av nya BSG, så det går liksom tillbaka.

 

Det har kommit lite bra scifi från tevekanalen Syfy på sistone. Childhood's End är en miniserie på sex halvtimmar (räkna bort en fjärdedel eller så för reklamen) baserad på Arthur C. Clarkes roman. Det dröjde 50-60 år, men den blev äntligen filmatiserad -- och jag blev imponerad! I synnerhet av första halvan. Slutet var otroligt häftigt. Och slutet på andra halvan? Tja, jag kan väl säga som så att Childhood's End var en av inspirationskällorna till Evangelion. Handlingen är att utomjordingar kommer till jorden för att "hjälpa" mänskligheten.

 

Syfy gjorde också The Expanse, en annan romanbaserad scifi. Denna påminner mig faktiskt om original-Gundam. I Gundam så har vi ju ett stort krig mellan den militära jordregeringen och en rymdkoloni som utlyst en egen stat som svar på jordens förtryck av rymdborna. I The Expanse är det inte friliggande rymdkolonier (i lagrangepunkterna), utan främst kolonier i asteroidbältet, och militärmakterna är två, de bittra rivalerna jorden och Mars. En tjusig sak med The Expanse är att det är ett ganska smutsigt solsystem. Halva berättelsen handlar om en film noir-deckare! Det känns ganska fräscht. Första säsongen är tio avsnitt och lämnar stora frågor obesvarade, så jag ser starkt fram emot nästa säsong.

 

Sen följer jag självklart Game of Thrones. Jag köpte alla böcker som kommit ut i somras, fast har inte läst så långt. Typ halva första boken. Teveserien har tappat något den senaste säsongen eller två, även om höjderna är höga, och jag ser fram emot att bli chockad igen i april. Men GoT är inte HBO:s enda bra serie. Rome var också riktigt, riktigt bra! Och eftersom jag är vit så måste jag ju hylla The Wire. Och True Detective säsong 1 och Band of Brothers.

 

Serier som jag är nyfiken på: Curb Your Enthusiasm, 30 Rock, amerikanska The Office, den där nya serien Lucifer (baserad på Neil Gaimans figurer!), kanske lite The Walking Dead (jag har mest hört kritik, men den har högt betyg på IMDb, och jag älskade Telltales-spelen), kanske The West Wing och Newsroom för att höra Aaron Sorkin(s figurer) prata politik, The Shield ska vara bra enligt Filmcrithulk, The Sopranos likaså, Silicon Valley, Black Mirror, kanske lite Veep, ...... men vem har tid med det när man har så mycket anime att se! :psyduck:

 

(Nu blev det mest en massa löst babbel, men det var också avsikten.)

  • Uppröstad 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

En sci-fiserie med några år på nacken som alltid legat mig nära hjärtat är Stargate. Det är ett sånt där stycke media som jag tycker om men utan problem kan medge att det inte är bra. Det känns som arketypen av halvbillig sci-fi från 90-talet. Idéerna är sällan intressanta och handlingen är simpel. Jag räknade en gång hur många av avsnitten i säsong 1-8 som faktiskt var viktiga för den övergripande handlingen, och det var 30-40%. Det finns till och med flertalet ursäkter varför de flesta utomjordingar ser ut som människor så att produktionen inte behöver kosta på sig för mycket kostymer. Poängen är ju inte att vara bra sci-fi. Poängen är att vara spännande för folk som inte är intresserade av sci-fi. På 90-talet dessutom.

 

Men om Stargate lyckades ganska bra med något så är det humor. Mitt favoritavsnitt ur hela första serien måste vara 200. Precis som det första jubileumsavsnittet så kretsar det kring serien-i-serien "Wormhole X-Treme!" som handlar om samma sak Stargate gör. Det är en lång förklaring till varför. Det vi får se i 200 är olika humoristiska klipp som gör narr av allting som är dumt i Stargate, och det är skitkul!

 

Spinoffserien Atlantis var ny och ball när den kom, men den behåller samma storykvalitet som orginalserien. Den har sina stunder (precis som orginalserien), men ett stort problemet var att det inte fanns några långvariga skurkar med ansikte och namn. När det till slut introducerades en så var han rätt tråkig.

 

Den sista serien Universe älskade jag första säsongen av. Den var mera fartig än sina föregångare, hade mera intriger, dolde ett cool mysterie i bakgrunden, och det jag nästan uppskattade mest var att flera karaktärer dog. Det kändes som mindre "säker" tv. Efter ett par säsonger blev tyvärr även Universe mindre risktagande, och precis som den mesta amerikanska tv var den inte så väl planerad över längre tid. Lite extra tråkigt är att varken Atlantis eller Universe fick ordentliga slut. Atlantis skulle få en film till avslutning (precis som SG-1) vilket aldrig hände, och Universe bara la av för att den inte hade tillräckligt med tittare.

 

Stargate är för mig inget värst imponerande att gå tillbaks och titta på, men det var en stor del av mitt liv. Må det vila i frid.

  • Uppröstad 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Såg färdigt första säsongen av The Expanse nu, väldigt spännande och välgjord serie. Verkar dock som vi får vänta tills 2017 för nästa säsong 。゚(゚´Д`゚)゚。

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Såg färdigt första säsongen av The Expanse nu, väldigt spännande och välgjord serie. Verkar dock som vi får vänta tills 2017 för nästa säsong 。゚(゚´Д`゚)゚。

 

Usch, så pass? D:

 

Men, haha, jag gillade i slutet när

Holden och Miller råkade bli strålningsförgiftade. Det kändes så slumpmässigt. "Oj, jahapp, där fick vi 40 sievert rätt upp i Mumindalen. Welp."

 

 

Och mer allmänt: visst är det ganska kul när

en berättelse följer två skilda huvudpersoner/grupper, och de till slut möts

? Det känns nästan som fanservice.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Whee! Om en vecka kommer andra säsongen av Unbreakable Kimmy Schmidt ut på Netflix! Jag visste inte ens att de skulle göra en.

 

Unbreakable Kimmy Schmidt, från producenterna av 30 Rock (inte för att jag sett den), handlar om en kvinna (Kimmy) levde i en liten sekt i en bunker i 15 år; sektledaren hävdade att utanför var alla andra döda. Till slut fann polisen dem, och hon kom ut -- och bestämde sig för att pröva det fria livet i storstan. Det är en komedi som bygger ganska mycket på Kimmys obrytbara optimism och naivitet, och de absurda personer hon träffar: arbetslösa skådisar, bortskämda rikingar, mentalsjuka... Den är ganska kul. Inte lika kul som Arrested Development, men kul, och mycket lätt att tycka om. (Trailer.)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Som en medborgare av internet så har jag hört Parks and Recreation nämnas en eller ett par gånger, så häromdagen såg jag igenom första säsongen. Det var... unikt. För det första alla blickar som kastas mot kameran och antyder vad karaktären tänker. För det andra intervjuscenerna dokusåpastil, men som i motsats till dokusåpor äger rum samtidigt som "den vanliga" scenen snarare än att vara en kommentar i efterhand. Det finns inte ens en faktisk intervjuare, och inte heller pratar karaktären direkt till publiken. Det är som om kameran på något perverst sätt är en egen karaktär men ändå inte.

 

Den var också rätt rolig :colonthree: men jag tycker det är mindre nämnvärt än den udda stilen. Det här är nog den mest egna tv-serie jag sett. Jag tror inte jag sett något lika lekfullt med filmskapande utöver Wet Hot American Summer.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Som en medborgare av internet så har jag hört Parks and Recreation nämnas en eller ett par gånger, så häromdagen såg jag igenom första säsongen. Det var... unikt. För det första alla blickar som kastas mot kameran och antyder vad karaktären tänker. För det andra intervjuscenerna dokusåpastil, men som i motsats till dokusåpor äger rum samtidigt som "den vanliga" scenen snarare än att vara en kommentar i efterhand. Det finns inte ens en faktisk intervjuare, och inte heller pratar karaktären direkt till publiken. Det är som om kameran på något perverst sätt är en egen karaktär men ändå inte.

 

Unikt vet jag väl inte, The Office och Trailer Park Boys kom flera år innan.

 

Inte för att jag sett dem. :-)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Hoho, där ser man. Jag har visst inte hållit mig uppdaterad om amerikanska humorserier.

 

 

:tehepero:

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Såg färdigt första säsongen av The Expanse nu, väldigt spännande och välgjord serie. Verkar dock som vi får vänta tills 2017 för nästa säsong 。゚(゚´Д`゚)゚。

 

De första två avsnitten av andra säsongen är ute nu!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Såg allt av Constantine('14) för nån dag sen, ännu en riktigt bra serie som blev canned efter en säsong. 

Min kunskap om DC universumet är väldigt begränsad men jag ville lära mig lite mer om Constantine efter Justice Leauge Dark filmen.

Live action serien kanske förstör allt Constantine är, det vet jag inte. Men bra var den.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter
Den 2/2/2017 vid 15:27 sa Sceleris:
Den 2/13/2016 vid 04:24 sa Soverejn:

Såg färdigt första säsongen av The Expanse nu, väldigt spännande och välgjord serie. Verkar dock som vi får vänta tills 2017 för nästa säsong 。゚(゚´Д`゚)゚。

De första två avsnitten av andra säsongen är ute nu!

Det första avsnittet av tredje säsongen är ute nu!

  • Gillar 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×