Hoppa till innehåll
Sceleris

Anime vintern 2018/2019

Rekommenderade inlägg

Ett nytt år, ett nytt försök! Jag kom på att jag inte sett någon fantastisk anime under 2018 förutom några makalösa avsnitt My Hero Academia, så jag måste skärpa mig. Mer animu!

 • Mob Psycho 100 II: Första säsongen bjöd på fenomenal animation och lite hyfsad komik. Jag har redan läst den avslutade webbmangan, men på trailern tyckte jag att storyn såg annorlunda ut.
 • Tate no Yūsha no Nariagari: “Sköldhjälten stiger”. Ännu en isekai. Har följt mangaversionen (baserad på lättromanserie) i några år. Nischen här är väl att huvudpersonen behandlas väldigt orättvist, så att läsaren/tittaren ska bli upprörd. Fast kruxet är formen på orättvisan som känns lite olustig i dessa tider. Också lite olustigt är… Äsch, det kanske jag sparar till en tråd.
 • Yakusoku no Neverland: Shōnen Jump-manga som jag fått för mig är okej.
 • Boogiepop wa Warawanai: Den verkar annorlunda än den gamla animeversionen. Kan bli en intressant thriller.
 • Manaria Friends: Cygames har ju ansvarat för en del sevärd anime nu, och jag tror det var denna som utspelade sig i samma värld som deras Bahamut.
 • Kaguya-sama: Baserad på en kul romantisk manga med lite oväntade infallsvinklar; ibland känns den som att den fångar ungdomlighet… fast jag vet ju inte, jag är ju inte ung.
 • Domestic na Kanojo: Ungdomar som faktiskt har sex! Bäddat (pun intended) för tonårsdrama. Har läst nåt hundratal mangakapitel, det är typ okej för sin genre.
 • Gotōbun no Hanayome: Har inte läst originalet, men det verkar vara väldigt populärt.
 • Mahō Shōjo Tokushusen Asuka: Ännu en sån där “gritty mahō shōjo”; har läst nåt kapitel av mangan, det var inte tillräckligt fångande.
 • Ueno-san wa Bukiyō: Bisarr komedi:
  cdAIQM0.jpg
  Läste ett par kapitel, sen såg jag att den skulle få en anime.
 • Watashi ni Tenshi ga Maioreta: Yuripedofili är inte min tekopp, men bra Doga Kobo-animation är min tekopp. Återstår att se om det är bra Doga Kobo-animation.
 • Girly Air Force: @MathJuice sa väl att det var ett svenskt plan i denna flygplan-i-form-av-söta-flickor-anime, så det blir väl ett patriotiskt projekt att titta på denna.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Inget som jag är jätte hype på under denna säsong men jag kommer att kolla in dessa till att börja med, sen får vi se:

Domestic na Kanojo

Boogiepop wa Warawanai

Tate no Yūsha no Nariagari

Dororo

kanske blir Kakegurui x x också.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Date A Live 3: Riktigt skön haremserie som fått en ny fortsättning. Kom jättelätt in i den trots tiden mellan denna och säsong 2, samtidigt så såg jag också en standalone film som inte riktigt fortsatte serien. Wholesome blandat med charmig humor och några energiska actionscener.

Manaria Friends: I en fantasyvärld där olika raser blandas finns en magiskola (nej, inte Hogwards!) där alla kan delta. Anne är en människoprinsessa vars magi är riktigt stark. Hon må va en prinsessa, men är mer tillbakalutad och tomboyish än vad hennes position innefattar. En av hennes vänner, Grea, är dovahkiin halvdrake och också en prinsessa. Hon är blyg och mer tystlåten. Hittills är det en ganska skön serie med mer fokus på vänskap och med en liten gnutta humor inbakat. Fint animerad och generellt wholesome.

Wataten: Miyako sägs vara i college men verkar mer av en NEET som går runt i mjukisoverall och syr cosplaykläder och bakar. En dag kommer hennes lillasyster med en kompis på besök, Hana. Det är kärlek vid första ögonkastet, men hennes konstiga och pinsamma försök att etablera social interaktion gör Miyako väldigt misstänksam för Hana. En serie där lolin är redo att ringa polisen då en lolicon vill att hon ska klä upp sig i cosplay. Hon faller dock för det gamla godistricket och det vi får se är udda interaktioner mellan en NEET-hybrid och vad som verkar vara ett par mellanstadieelever. Hilarity ensues.

063.gif

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Jag har börjat titta på några serier men ska nog se åtminstone någon till. De jag har börjat titta på är:

Mob Psycho 2

Yakusoku no Neverland

Dororo

De serierna gillar jag riktigt mycket än så länge så det känns som en bra start på detta år. Ska väl skriva lite mer om vad jag tycker om dem när jag har tid.

De serier jag funderar att titta på är:

Boogiepop wa Warawanai

Tate no Yūsha no Nariagari

Inte av någon annan anledning att jag har hört talas om de båda och känner att jag vill titta på lite mer serier just nu.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Endro~!: I en fantasyvärld där Juulia (hjälten) och hennes vänner slash partymedlemmar slåss mot Demon King (såklart att det är en demonkung/lord). Det är den sista fighten och våra hjältinnor tar i med hårdhandskarna med hjälp av magiska kort som förvisar demonkungen till evigheten. Slutet gott, eftertexter rullar...

Men vad som hände var att demonen fördes tillbaka i tiden innan Juulia ens började sin hjälteresa, samtidigt som han förvandlades till Mao the loli demon. Nu har han hon chansen att förhindra Juulias hjälteresa och sin egna undergång genom att börja som lärare på hjälteskolan.

Slice of life i fantasytema med varma animationer och riktigt sprallig handling. Spralligt bra asså, den har riktigt skön humor som är konstant gående utan att vara uppe i ens ansikte och irritera en. Så en icke-isekai med slice of life charm.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter
Den 2018-12-28 vid 20:08 sa Sceleris:

Tate no Yūsha no Nariagari: “Sköldhjälten stiger”. Ännu en isekai. Har följt mangaversionen (baserad på lättromanserie) i några år. Nischen här är väl att huvudpersonen behandlas väldigt orättvist, så att läsaren/tittaren ska bli upprörd.

Nog med att jag hade blivit varnad men herregud hur orättvist huvudpersonen blir behandlad. Hoppas att vi får en anledning till detta beteende och inte bara enbart för att vi ska sympatisera med hjälten. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter
1 timme sedan sa Klona:

Nog med att jag hade blivit varnad men herregud hur orättvist huvudpersonen blir behandlad. Hoppas att vi får en anledning till detta beteende och inte bara enbart för att vi ska sympatisera med hjälten

In-story-anledning? Mja, mjo, det kan man väl säga, men det är nog mer författarens efterhandskonstruktion.

Men det är ganska kul att den fungerar! Jag ser den med min bror och han kan inte hålla sig från att kommentera medan vi tittar. “Han sköldhjälten borde [xxx]” och “om det var jag hade jag [yyy]”, där det utelämnade oftast är utövandet av någon form av våld mot de orättvisa. 😅

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×