Hoppa till innehåll

Rekommenderade inlägg

Ijiranaide, Nagatoro-san 2nd Attack: Bättre än Komi-san, fite me, waiiii! 

NieR:Automata Ver1.1a: Mera 2B, waiiii!

Tomo-chan wa Onnanoko!: Kawaii tomboy, waiiii!

Nijiyon Animation: Nijigasaki som 4-koma animation, waiiii!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Hm… Mycket underhållning. En del uppföljare till hyfsade original, och en del animeversioner med hyfsade mangaversioner. Dock är det inget som slår mig som särskilt spännande, något som tar animetittarna med storm. Men det är också mycket som jag inte har någon blekaste aning om, så det kan ju mycket väl vara en ”sleeper hit” någonstans i listan.

 • Vinland Saga 2: Jag borde se första säsongen. 😔 (Jag har läst flera volymer av mangan.)
 • Misfit of Demon King Academy 2: Eh, kommer väl att se.
 • Nagatoro-san: Jag borde se första säsongen. 😔
 • Tokyo Revengers 2: Eh, kommer väl att se.
 • Bōfuri 2: 😌
 • NieR Automata: Jag är fascinerad av vadhonnuheters karaktärsdesign, men jag hoppar över, för jag tänker mig att jag hellre borde spela spelet.
 • Tomo-chan: Bad-ass pojkflicka 👍, men många bifigurer är också toppen! Som Carol och hennes nypvärda kinder.
 • Danmachi IV del 2: Ja just, fan, jag höll ju på att se ikapp... inför säsong 2 för tre år sen... 😔
 • Spy Classroom: Ingen aning om vad det är, men jag borde se några avsnitt om så bara för att hålla isär den från Assassination Classroom, Classroom of the Elite, etc.
 • By the Grace of the Gods 2: Hur kan den här mediokra serien få en uppföljare! …Eh, kommer väl att se.
 • Kubo-san: Har läst mer än tillräckligt av mangan; det är det gamla vanliga om en oanmärkningsvärd kille som blir vän med en tjej. Puppy love-romcom enligt nötta mönster – vilket inte är dåliga mönster.
 • Ice Guy and His Cool Female Colleague: Jag läste lite av den när den (tror jag) var en ”Twitter-manga”. Jag fick inte intrycket av att det var en sån story som vinner på att utvidgas, men jag kan ju ha fel.
 • Trigun Stampede: Full-3DCG är ju trist, men jag är lite nyfiken ändå.
 • My Life as Inukai-san's Dog: Tanken leder ju osökt till Dog & Scissors. Detta är inte en bra sak!
 • Hero King, Reborn to Master the Blade: Reinkarnation med könsbyte. Som jag förstår det så gör de i princip ingenting med könsbytet här (d.v.s. något slags storyline som berör könsskillnaden), så då känns det som en ganska meningslös ploj. Fast jag vet ju inte om det stämmer.
 • Farming Life in Another World: Åtminstone mangaversionen är en medioker och ”procedurell” berättelse; det bara handlar om en snubbe som bygger grejer och får nya jättestarka waifus.
 • Endo and Kobayashi Live: Två japanska ungdomar spelar otome-spel, men spelandet blir på riktigt, och deras löpande kommentarer om tsundere-”skurkflickan” hörs av otome-spelets prinskaraktär. Inte en Bakatarina, men åtminstone lite egen gimmick.
 • I'm Now Your Sister: Köns- och åldersbyteskomedi med lättsam stil.
 • Adventurers Who Don't Believe in Humanity Will Save the World: Har läst en del av mangaversionen, den är okej. Fyra huvudpersoner som blivit förrådda och avskyr andra, bildar en grupp och får (förstår vi) lära sig tillit igen. Det är inte typ någon supertragisk backstory, men väl tillräcklig psykologi för att hålla igång en berättelse.
 • Reincarnation of the Strongest Exorcist: Ah, vafan, den! Jag har nyligen läst en bunt av mangaversionen, jag visste inte att den skulle komma som animeserie. Den är dock inte särskilt intressant, ganska typisk ”återfödd supermänniska”-story.
 • Buddy Daddies: Haha, ”Themes: Childcare, Organized Crime”, det ska jag kolla in.
 • Chillin' in My 30s After Getting Fired from the Demon King's Army: Jag har läst mer än tillräckligt av mangaversionen. Den är trist.
 • Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill: Isekai + matlagning. Ett förlorande recept. Mangan är meh. (Matlagningsserier är meh. Förutom såna med snyggingar som tappar kläderna för att maten är så god.)
 • Tsurune 2: ”Kyoto Animation's beloved Tsurune”, var den så beloved? (Jag såg den aldrig.)
 • Saving 80,000 Gold in Another World for My Retirement: Cute Girl Doing OP Isekai Things. Mangaversionen är småkul. Mitsuha är ganska go'.
12 timmar sedan sa MathJuice:

Ijiranaide, Nagatoro-san 2nd Attack: Bättre än Komi-san, fite me, waiiii! 

Är det inte Teasing Master Takagi-san som är den naturliga jämförelsen med Nagatoro-san? :P

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Ayakashi Triangle: Den nya storhitten av legendariska mangaka Yabuki Kentarou (To Love-Ru, Black Cat). Exorcister, ninja, och mycket yokai shenanigans.

D4DJ All Mix: Säsong två av D4DJ, första säsongen var riktigt kul och OVA:n som vi fick för några månader sen var också väldigt bra. Ser mycket fram emot!

In/Spectre Season 2: Hörde mycket klagande över hur Steel Lady arcet drog ut allt för mycket, jag hade dock inget problem med det så tänker fortsätta med andra säsongen.

Hirogaru Sky! Precure: Ny precure-serie! Förra årets var hyfsat meh, jag droppade den rätt tidigt. Precure firar dock 20 år i år, och detta blir även det 20:de inlägget i franchisen. Förhoppningsvis slår de till rejält denna gång!

Redigerad av Raccomunk

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Hygglig lineup för vintern, men vi får väl se vad som droppas och vad som hissas. :) 

 • Vinland Saga 2: Jag har tänkt att se första säsongen ett tag nu och har hört en del bra om den men det tar lite emot ändå... Vikingasaga på japanska... Kan det funka? 
 • Nagatoro-san: Hell yeah! 😁 Läser mangan och tycker det är riktigt roligt. Rätt vanlig setting som nog hade varit småtråkig om det inte hade varit för hur Nagatoro framställs och ritas. Hehe... 
 • The Angel Next Dor Spoils Me Rotten: Kan ev. vara sevärd. Mangan har ju iaf. börjat lite trevligt... 
 • Tokyo Revengers 2: Jag kom halvvägs igenom första säsongen och var väl inte helt jätteimpad, men man kanske borde ge den en chans till? 
 • Tomo-chan: Oh yes! Tyckte mangan var riktigt underhållande så jag håller tummarna för att de inte sabbar den här.
 • Spy Classroom: Såg en trailer och tyckte det var lite intressant så vi får väl se... 
 • Buddy Daddies: Lät lite smårolig men vi får väl se om de kan leverera också. 
 • Tsurune 2: Serien var bra (svårt att vänta sig annat från KyoAni) men har inte sett filmen än. 
 • Saving 80,000 Gold in Another World for My Retirement: I brist på annat kan jag nog kolla in denna med. Fastnade inte helt i mangan då jag hade för mycket annat kul att läsa så vi får väl se. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Men hörni, real talk, vilken eller vilka serier ska vi satsa på att avsnittsdiskutera!?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter
1 timme sedan sa Sceleris:

Men hörni, real talk, vilken eller vilka serier ska vi satsa på att avsnittsdiskutera!?

Buddy daddies? 😎

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter
8 minuter sedan sa Ebhen:

Buddy daddies? 😎

ChatGPT tycker att det låter som ett bra förslag!

Citat

Det finns många olika aspekter av "Buddy Daddies" som kan vara intressant att diskutera avsnitt för avsnitt. Här är några förslag på sådant som kan vara intressant att prata om:

 1. Karaktärerna: Kazuki och Rei verkar ha väldigt olika personligheter och bakgrund, så det kan vara intressant att prata om hur deras relation utvecklas och hur deras olikheter påverkar dem. Det kan också vara intressant att prata om Miris roll i serien och hur hon påverkar Kazuki och Rei.
 2. Relationerna: Kazuki och Rei är bästa vänner och har en nära relation, men det finns också andra relationer i serien, till exempel mellan Kazuki och hans föräldrar, eller mellan Kazuki och olika kvinnor han träffar. Det kan vara intressant att prata om hur dessa relationer utvecklas och påverkar karaktärerna.
 3. Handlingen: Serien verkar ha en del spänning och action, så det kan vara intressant att prata om vad som händer i olika avsnitt och hur olika händelser påverkar karaktärerna och handlingen i stort.
 4. Teman: Serien verkar handla om vänskap, förbrytelser och moral. Det kan vara intressant att prata om hur dessa teman utforskas i serien och vad man som tittare tycker om hur de behandlas.
 5. Förväntningar: Diskutera vad man förväntade sig av serien och hur den lever upp till eller inte lever upp till förväntningarna.

Det finns säkert många fler saker man kan prata om, det här är bara några förslag. Hoppas det hjälper!

 

 • Gillar 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

De jag har tänkt att se är:

Vinland Saga S2: Första säsongen även om den blev lite utdragen men jag är intresserad av att se hur det artar sig.

Nier Automata: Spelet var riktigt bra så hoppas på att animen gör spelet någorlunda rättvist.

Danmachi S4 del 2: Tyckte att tedje säsongen var lite sisso där och samma sak med första delen av säsong 4 men tillräckligt bra för att se uppföljaren. Om den fortsätter i samma stil efter den här så kanske jag inte tittar på nästa säsong (om det blir en till).

Blir säkert någon mer om jag ser att det blir mycket snack om någon av säsongernas anime.

Om vi aktivt försöker göra en anime-diskussion så ska jag försöka vara med. Sneglat lite på de andra serierna men inte hittat någon som är ett klockrent alternativ.

 • Gillar 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Nu har jag sett på det mesta jag planerade för denna säsong, främst uppföljare som återstår. Så jag tänkte posta lite första intryck.

Ayakashi Triangle: En rätt så "okej" adaptation. Den gör inget dåligt, men går inte heller över förväntningar. Att den är censurerad är på sitt sätt en positiv sak, då mangan ej visat tillräckligt mycket för att behöva censur, men det finns tyvärr inget ocensurerat alternativ förrän blurayen släpps. Kanske bäst att vänta tills dess.

Buddy Daddies: Jag antar att det här var en serie. P.A. Animation har haft en absurt hög frekvens av serier som jag tyckt om nyligen (två i rad!), så det var väl på tiden för en serie som inte klickar för mig.

By the Grace of the Gods S2: Mer smutstvätt!

Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill: Första avsnittet var lite småkul, men annars inte så speciell. Maten såg hyfsat bra ut, vilket är positivt i en sån här serie.

Chillin' in My 30s: Det finns två bra saker med serien, vilket också var anledningen till att huvudkaraktären valde att stanna kvar i byn: 🍈🍈

D4DJ All Mix: Den faller lite grann i samma grop som Bandori's andra säsong gjorde, dvs att man förväntas känna till karaktärer från att ha spelat spelen. Denna hanterar det dock mycket bättre, har man hängt med i första säsongen och sett alla OVAer så klarar man sig hyfsat bra.

Danmachi S4 del 2: Som jag skrivit tidigare så gillar jag vad denna säsong gör, och här så fortsätter den i samma veva.

Disillusioned Adventurers Will Save the World: Mycket DnD vibes från denna. Kan bli kul.

Endo and Kobayashi Live!: Ett rätt intressant koncept för en villainess-serie, frågan är hur väl de använder sig av det. Hittills var relationen mellan Endo och Kobayashi det som var mest intressant för mig.

Farming Life in Another World: Jag har en soft spot för farming simulators. Har läst lite av mangan och tyckte om den. Första avsnittet gjorde ett bra jobb.

Giant B(r)easts of Ars(e): Alltså, jag har helt förträngt allt som hände i detta avsnittet. Har inte den blekaste. Hyfsat säker på att jag inte somnade medan jag tittade på det. Det helt enkelt gick in genom ena ögat och ut genom andra.

Handyman Saitou: Hyfsat segmenterat avsnitt, med många osammanhängande klipp av huvudkaraktärerna i olika situationer, utan någon röd tråd. Det var dock kul!

Ippon again!: Detta var definitivt säsongens största överaskning! Eller, det hade varit det om inte communityt som jag är del av hade tittat på det innan jag hann dit och inte kunnat sluta prata om hur bra den var... Otroligt mycket hjärta i denna serie.

Kubo Won't Let Me Be Invisible: Väldigt sött första avsnitt. Älskar Hanakana som Kubo, hon är perfekt för den typen av roll.

Magical Revolution: Den här var lovande, intressanta karaktärer.

Misfit of Demon School Academy: Mer Anos!

My Life as Inukai-san's Dog: 🐕

Nagatoro-san S2: Mer bulli!

NieR:Automata Ver1.1a: Vi tog oss ungefär 10 sekunder in, sen klarade inte sambon av att se på grafiken längre.

Nijiyon Animation: Tycker man om karaktärerna från Nijigasaki High School så får man några minuter skärmtid extra med dem per vecka.

Onimai: I'm Now Your Sister!: Studio Bind tillbaka för att rädda anime igen 🙏

Reborn to Master the Blade: Priset för roligaste scen från alla första avsnitt denna säsong går till denna serie!

Saving 80,000 Gold in Another World for My Retirement: Det var så länge sen man såg en isekai där karaktärerna kan färdas mellan de olika världarna att det nästan känns som ett nytt genombrott. Trevligt avsnitt.

Spy Classroom: Den kan potentiellt bli spännande, men det är mycket som kan gå fel här.

Sugar Apple Fairy Tale: Denna såg väldigt lovande ut. Hanteras storyn väl så kan denna bli väldigt bra. Jag får för övrig en del Jintai-vibes.

The Angel Next Door Spoils Me Rotten: Jag tycker om tropen med karaktärer som håller en viss persona när de omgås med vänner men träffar en person som de kan bete sig som sitt riktiga jag när de är ensamma med den. Inte den bästa i den boxen, men nog bra.

The Ice Guy and His Cool Female Colleague: Första avsnittet fick en att känna att man snabbt skulle bli less, men avsnitt två gav ett starkare intryck.

The Iceblade Sorcerer Shall Rule the World: Generisk trash, precis vad jag hoppades på!

The Reincarnation of the Strongest Exorcist in Another World: Mer generisk trash!

The tale of outcasts: Skönheten och Odjuret? Lite väl uppenbara twists, men annars rätt bra.

Tomo-chan is a Girl!: Kul första avsnitt! Kompisen påminner om hon från Fruits Basket.

Trigun Stampede: Tycker mycket om Studio Orange's 3DCG, frågan är hur väl det kommer passa denna serie. Kändes lite out of place här, får se hur man känner efter något avsnitt.

Vinland Saga S2: Så otroligt många nivåer ovanför allt annat från denna säsong (och rätt många säsonger bakåt), på nästan alla fronter. Story, visuellt, musik.

 

Ej sett:

Bofuri S2
The Fruit of Evolution S2
In/Spectre S2 
(väntar på att sambon ska se ikapp på första säsongen)
Kaina ofthe Great Snow Sea
Hirogaru Sky! Precure

 • Gillar 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter
10 timmar sedan sa Sceleris:

Brukar du följa allt?

Jag följer allt som jag tycker ser någorlunda intressant ut. Vilket brukar vara typ 80-90% av alla serier 😅
Sen försöker jag droppa det jag kan för att behålla min mentala hälsa...

 • Haha 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×