Hoppa till innehåll

Om du vill men inte kan posta statusuppdateringar, gå till din profil, tryck på ”Redigera profil”, och på ”Aktivera statusuppdateringar?”.

Selene

Hur gammal ar mangan?

Rekommenderade inlägg

Alltsa sjalva tecknings sattet. Jag vet att det pagar en utstallning pa ostasiatiska museet just nu menjag har inte mojlighet att aka dit och titta. Sa jag tankte att jag skulle fraga er, manga experter istallet.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Eftersom det inte finns någon speciell teckningsstil i manga (jämför Saint Tail med Sanctuary eller Helvetets baseballmatch) så går det inte att fastställa ålder på den.

 

Om du menar det där sättet att rita stora ögon påstås det att det var Tezuka som började med det, och då var alltså premiären någon gång 1950. Men eftersom han var inspirerad av Disney var premiären istället 1937 (i Snövit och de sju dvärgarna). Och Disney var säkert också inspirerad av någon.

 

Om du menar den där flickseriestilen sägs den ha inletts av de där fem pelarna i slutet på 60-talet. Men de var inspirerade (om jag inte minns fel) av Tetsuya Chiba som förmodligen var ännu tidigare (och han tog mest bara efter Tezuka).

 

Om du menar det filmiska berättandet sägs det ha varit Tezuka som kom på det också.

 

Om du menar (den enda gemensamma nämnare för tecknarstilen i alla manga) det specifika sättet att dra streck är det en tradition från träsnitten på 1800-talet (eller ännu tidigare).

 

Någon specifik tidpunkt då alla började rita i en speciell stil finns inte. Den har utvecklats med åren.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×