Hoppa till innehåll
Anime.se

JAPAN-POP I SVERIGE i november!


tokyomusic
 Share

Rekommenderade inlägg

2 november – Stockholm, Debaser

 

Shugo Tokumaru bjuder på oslagbara melodier och psykedeliskt doftande folkmusik i Sufjan Stevens tappning med hjälp av till största delen akustiska instrument och en sparsmakad utsmyckning av elektroniska ljud. Denna 26-årige Tokyobo är en sann konstnär. Tokumaru har vävt in sig i en barockdoftande pop-monarki med sig själv som självklar kung.

 

Shugo Tokumaru är nu aktuell med skivan "L.S.T." som med sina avogt drömska och förförande låtar biter tag i känselspröten och vägrar släppa taget. Albumet låter som en skiva där galna vetenskapsmän testar sina nyuppfunna instrument inför en salig och förbluffad publik. Melodier växer fram på de mest oförutsägbara sätt. Inget som funnit sin väg in på skivan är överflödigt, irrelevant eller malplacerat. Det andas skev perfektion. Varje gång Tokumaru svävar ut i det okända vänds och vrids melodierna och hans oregerliga och kreativa energi omformas till finurliga, hittiga melodier som etsar sig fast hos lyssnaren. Och även om Shugo själv vill slippa uttryck som "folktronica" ligger inte begrepp långt från vad han faktiskt gör.

 

Till vardags spelar detta japanska underbarn i popbandet The Gellers och han tog som många andra den konventionella vägen fram till sitt första skivkontrakt. Efter att från 16-års ålder han klinkat och plinkat på diverse instrument knåpade Tokumaru ihop ett par demoskivor. Inspelningarna var tillräckligt skruvade och intressanta för att fånga några hårdnackades skivbolagsgubbars intresse och Shugo fick chansen att släppa debutalbumet "Night Piece" som sålde slut på en eftermiddag. Shugo Tokumaru är vad en ung Paul McCartney hade varit om han levt i Japan på 2000-talet.

 

Tokumaru uppfann popmusiken. Igen.

 

 

 

Köp biljett på www.ticnet.se !

 

mer info: www.luger.se

[/b]

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...