Hoppa till innehåll

Vi har nu en wiki! Kolla tråden!

flaskis

Aria - en pilgrimsfärd till Venedig

Rekommenderade inlägg

Aria the Animation och dess följande två säsonger Aria the Natural och Aria the Origination är något få på detta forum har sett eller känner till. Detta stämmer inte för Blå, Boda och mig. Vi tre tyckte att serien var så bra att vi bestämde oss för att resa till staden där skaparna fick sin inspiration från, både mangaförfattaren och skaparen av tv-serierna. (Samtidigt som vi tre alla kände att vi skulle bli galna om vi inte åkte utomlands denna sommar.) :)

 

Den 17-20 september 2009 var vi på besök i denna fantastiska stad. Till våran hjälpa använde vi oss av denna blogg där länk finns till Google Maps med ett femtiotal koordinater. Vi tog många bilder, och jag har nu lyckats knåpa ihop dessa med skärmdumpar tagna ur de olika Aria-serierna. Utöver dessa finns en hel del andra bilder. För att ta dig till dessa bilder, klicka här.

 

Aria utspelar sig på planeten mars ca 200 år i framtiden, mer korrekt år 2301, på planeten Mars. Efter att planeten gått igenom terraformning som orsakat att större delen av planeten nu är täckt av hav. Planeten fick på grund av detta ett nytt namn - Aqua. Passande nog skapades en exakt kopia av jordens Venedig på en av de beboeliga platserna på Aqua. Denna stad döptes till Neo-Venezia. Akari är en ung flicka som lämnade jorden för att starta ett liv på Aqua som Undine - ett namn som gondoljärer i Neo-Venezia använder. Vi får under seriens gång följa Akari och de vänner hon skaffar under sin resa till att bli en fullfjädrad Undine. Denna serie är väldigt lugn och magisk samt riktigt rörande på många sätt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Åh, Aria <3

 

Jag tycker att det är synd att såpass få känner till detta mästerverk!

Blir lycklig bara av att tänka på den ^___^

 

Det är nästan så att jag, precis som ni, vill åka till Venedig bara därför :D

 

Fint att se att det är fler än bara jag som uppskattar Aria!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter
Det finns fler fans av Aria här ... B)

What he said ^^

 

<- försöker få polare @ skola att se aria xD;;

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×