Hoppa till innehåll
Anime.se

Natsume Yuujinchou


Meatrose
 Share

Rekommenderade inlägg

GUZW3.png

Titel: Natsume Yuujinchou

Genre: Fantasy, Övernaturligt, Mystik, Slice of Life

Säsong 1: Natsume Yuujinchou (juli 2008 till september 2008)

Säsong 2: Zoku Natsume Yuujinchou (januari 2009 till mars 2009)

Säsong 3: Natsume Yuujinchou San (juli 2011 till september 2011)

Säsong 4: Natsume Yuujinchou Shi (januari 2012 till mars 2012)

Studio: Brains Base

Regissör: Omori Takahiro

 

AuS04.png

 

Natsume Yuujinchou är en manga skapad av Midorikawa Yuki som har givits ut sedan 2005. Brains Base fick uppdraget att adaptera mangan till anime och den första säsongen sändes i japansk TV under sensommaren 2008. Serien utspelar sig i en lite sömnig by i vår värld men räknas ändå som "fantasy". Vi får nämligen bekanta oss med det andliga planet vilket gör att man ser världen i ett helt nytt ljus.

 

 

VhFIV.png186eA.png

Namn: Natsume Takashi

Röstskådis: Kamiya Hiroshi

 

Serien kretsar kring Natsume Takashi som har ärvt en synnerligen speciell förmåga av sin farmor - Natsume Reiko. Han har förmågan att se det andliga planet och ser därför en myriad av olika andliga väsen där vanliga människor bara ser tom luft. Detta är inte det enda han ärvde från Reiko. Han är numera ägare av den bok som Reiko under sin livstid fyllde med namnen på olika andar. Hon utmanade dem i diverse tävlingar med kravet att de om de förlorade var tvungna att låta sitt namn skrivas i boken varpå de för evigt blev bundna till Reiko och hon kunde när som helst kalla på dem.

 

Takashi har samma efternamn som Reiko hade och är väldigt lik henne, åtminstone i många andars ögon. Han blir därför ofta jagad av hatiska andar som inte uppskattade att bli förslavade och detta har givit honom problem under uppväxten. Takashis föräldrar dog när han var liten och han har därför flyttat runt och bott hos olika släktingar men aldrig känt sig riktigt hemma. Han blev sällan särskilt långvarig på ett och samma ställe då släktingarna blev rädda för den lille pojken eftersom de inte kunde förstå eller tro på det han sade att han såg. Till slut hamnade han hos ett äldre par, avlägsna släktingar på sin fars sida, som tog in honom för att de ville, inte för att de kände sig tvungna. Han älskar dem som om de vore hans reservföräldrar och vill inte ge dem några bekymmer varpå han håller sin förmåga och sin speciella bok för sig själv.

 

En dag råkar han frigöra ett synnerligen mäktigt andligt väsen som har varit fjättrat vid ett tempel och efter mycket om och men väljer detta väsen att ansluta sig till Takashi.

 

 

ewEs9.pngU42Ep.png

Namn: Madara

Röstskådis: Inoue Kazuhiko

 

Anden heter Madara och då han under så lång tid var bunden till en materiell form har han nu för vana att anta formen av en "lyckokatt", en sådan där klassisk kattstatyett som ska bringa tur. När han är i denna form kan han ses av vem som helst vilket leder till att Takashi måste be om lov att få ha honom som husdjur. När situationen kräver det antar Madara dock sin sanna form som är avsevärt mycket större (och mindre lämpad inomhus).

 

Madara är ett mäktigt andligt väsen som vakar över Natsume och skyddar honom från illvilliga andar. Han lär honom till och med en och annan trollformel. Detta gör han på grund av en överenskommelse som säger att boken som Takashi ärvde av Reiko faller i Madaras ägo den dagen Takashi dör. Boken, som låter ägaren styra över en mängd olika andliga väsen, är vida eftertraktad och i fel händer skulle den kunna användas till att göra ont. Takashi väljer att utnyttja faktumet att boken är hans och att han gör vad han vill med den så länge han lever och har den i sin ägo. Han väljer att ge tillbaka så många namn som möjligt till de andar som en gång förslavats av Reiko. Många av dem blir honom evigt tacksamma och pojken som alltid har saknat en trygg tillvaro och som aldrig har haft några riktiga vänner finner sig nu i en situation där han på sätt och vis har en riktig familj och där han lär känna och faktiskt blir vän med en rad olika andliga väsen.

 

 

5vf4Y.pngSjRPG.png

Namn: Taki Tooru och Tanuma Kaname

Röstskådisar: Satou Rina och Horie Kazuma

 

Allt eftersom tiden går lär Takashi även känna människor genom skolan. Han väljer att hålla tyst om sin speciella förmåga även i skolan då han av erfarenhet vet att folk inte tror honom och att de istället behandlar honom som en lögnare. För Takashi, som inte är van vid att folk vill umgås med honom, öppnar en helt ny värld upp sig och han får för första gången känna hur det känns att vara som en vanlig kille. Två av de relationerna utvecklas dock på ett djupare sätt än de andra då dessa två personer involveras i den delen av Takashis tillvaro som han är tvungen att hålla hemlig inför alla andra. Hur det kommer sig får tittaren själv se.

 

Natsume Yuujinchou blandar olika element och gör det på ett väldigt bra sätt. Den har lugnet från en "Slice of Life" samtidigt som den har mystiken och fantasy-elementen som kommer med det andliga planets inblandning. Den väver även in ett jordnära drama i och med Takashis bakgrund och uppväxt där han varken hade en riktig familj eller vänner. Serien gör det dock på ett sätt som inte gör att man blir nedstämd som tittare, istället för att fokusera på hur illa han hade det förr i tiden så får vi uppleva den positiva kontrasten nu när han får vara med om och känna saker som de flesta av oss tyvärr har vant oss vid att ta för givet.

  • Uppröstad 2
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...