Hoppa till innehåll

Vi har nu en wiki! Kolla tråden!

lolcatinti

24 gumi / Year 24 group

Rekommenderade inlägg

För några veckor sedan upptäckte jag Year 24 group, den grupp kvinnliga serietecknare som slog sig in i mangavärlden på 70-talet och på många sätt förnyade manga. De är kända för att de slog sönder sidstrukturen med rutor för teckningarna, de skapade hela boys love-genren och de tillförde nytt liv i shoujo.

 

Jag skapar den här tråden för att se om det finns fler som gillar 24 gumi, både för att snacka om deras verk, vad som gjorde dem så bra och att tipsa om manga vi tycker att fler borde läsa.

 

Jag börjar med att rekommendera Natsu e no Tobira / The door into summer / Dörren till sommaren av Keiko Takemiya

 

Anthology-Natsu-e-no-Tobira.jpg

 

Dörren till sommaren är en av de allra tidigaste verken inom shonen-ai och visar på ett superkomprimerat sätt vad som komma skall inom genren. Vackra pojkar i internatmiljö, övergrepp, filosofiska frågor om människoideal och romantisering av Europa före Första världskriget.

 

Det kanske häftigaste med verket är just hur komprimerad historien är. På bara 73 sidor hinner vi med kärlek, idealism, övergrepp och död. Jag förstår inte hur Keiko Takemiya lyckas pressa in så mycket berättelse i så få sidor!

 

Marion Fiesse heter huvudpersonen. Trots att han är så ung är han partiledare för en rörelse han kallar Rationalist-partiet. Marion vill styra världen med rationalitet och är ointresserad av den vackra Ledania som alla andra killar är galna i, och han är också fientligt inställd till sex. Men när han tas in av en femme fatale ändras hans inställning, och den tragedi som innebär slutet för hans ungdomstid lär honom att passioner är mäktigare än han tidigare velat erkänna.

 

Läs den, men trigger-varning för att boken innehåller sexuellt våld.

  • Uppröstad 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×