Hoppa till innehåll
Anime.se

Sapparikai - 18/12, endast textat på svenska


Joa
 Share

Rekommenderade inlägg

saxat från annat forum:

 

 

Sapparikai 1

"En enkel filmvisning med lite extra... "

Tid: Lördagen den 18 december från klockan 09:00 till 24:00

Plats: Biograf Focus i Hagsätra, Stockholm

Inträde: 50 kronor

Medlemskrav: Föreningar är bra. Var gärna medlem. Gärna i Mangakai. Men vi orkar inte kontrollera.

Vägbeskrivning: Ta tunnelbanan mot Hagsätra (ungefär en halvtimme från Centralen). Ta vänster direkt utanför spärrarna och gå uppför backen. Vik av åt höger, och 20 meter längre fram ser du biograf Focus.

 

SAPPARIKAI

Enkelt, avskalat och avslappnat: Sappari

Sapparikai arrangeras av amatörtextningsgruppen Studio Sappari.

Sapparikai är, till skillnad från Dogakon och övriga konventsarrangemang, ett enkelt filmvisningstillfälle. Grundtanken är hålla det så simpelt som möjligt för att göra det enkelt att arrangera. Allt som arrangörerna tycker är jobbigt att fixa är borttaget. Endast det vi tycker är kul är med.

Tanken är att det skall vara en Sapparikai varannan månad. Nästa Sapparikai kommer alltså, om inget oväntat sker, äga rum i slutet av februari 2005.

 

En grundregel för Sapparikai är att allt skall vara textat på svenska. Urvalet av film är gjort av textarna själva. Vi visar helt enkelt det vi råkar ha, tycka är bra och har hunnit översätta. Sapparikai skall vara en plats för alla svenska amatörtextare att visa det de översatt. Baktanken är att på detta sätt främja svensk amatörtextning av animé. Vill du visa något på framtida Sapparikai är det alltså bara att översätta det och prata med arrangörerna. Alla förslag är välkomna.

 

Sapparikai vill också främja all form av kreativ nördverksamhet, varför det kommer finnas ett bord där man får sälja sina egna hemgjorda fansin (doujinshi), bilder eller andra leksaker som är relaterade till manga eller animé. Dock inget försäljningsbord för begagnade saker i övrigt. Vi hoppas dock att Ojisanya (Sveriges butik för animémerchandise) kan närvara.

 

Alla besökare är välkomna att dräktleka (klä ut sig till mangafigurer), men det kommer inte vara någon uppvisning eller prisutdelning. Det kommer inte heller vara någon matservering, några TV-spel eller någon teckningstävling. De som kommer långväga ifrån får sköta sin övernattning själva. Ni kan säkert hitta någon besökare att kinesa hos. I värsta fall får ni säkert sova hos någon arrangör. Matställen finns det massor av runt om.

 

Vill du sätta upp något på Sapparikai går det bra i mån av plats. Tyvärr är det lite ont om just plats, men i huvudsak kan du ta med dig vad som helst du vill roa dig med. Vill du ta med dig något TV-spel, spelkort, varmkorv att sälja går det utmärkt så länge du ordnar det själv.

 

Har du några frågor kan du höra av dig till Simon Lundström på... inget telefonnummer ute på nätet. PM till mig istället.

 

09:00~11:00 Cats Eye avsnitt 1~4

11:00~13:00 Jungfru Maria ser dig avsnitt 1~4

13:00~14:00 Käka nåt eller så

14:00~16:00 Evangelion 5.1 avsnitt 1~4

16:00~18:00 Prinsessan Arete

18:00~19:00 Typ... ät?

19:00~21:00 Sorgernas Belladonna

21:00~23:00 Cirkelmagi Guruguru avsnitt 1~4

 

Beskrivning

CAT'S EYE

Från en originalmanga av Tsukasa Hojo, mannen bakom City Hunter. Superklassisk animé om en de tre systrarna Rui, Hitomi och Ai som driver cafét Cat's Eye, men också agerar mästertjuvar och stjäl allt som en gång hörde till deras fars samling. Och givetvis är Hitomis pojkvän polis. Undrar ni varifrån DNAngel och Saint Tail hämtade sin inspiration? Cat's Eye är svaret. TV-serie från 1983. Textad av Iggy Drougge.

 

JUNGFRU MARIA SER DIG

På Lilians flickskola är allt fint och propert och höviskhet är så självklart att man inte ens reflekterar över det. De oskuldsfulla unga kvinnorna går med rak rygg igenom den höga porten, och det gäller att se till att kjolens veck inte slätas ut, och att kragen inte är på sniskan. Och glöm inte att hälsa artigt och korrekt om någon av elevrådet Bergsliljorna råkar passera.

Med en fullkomligt orealistiskt ren världssyn har Jungfru Maria ser sig redan hunnit bli kult. Se och döm. TV-serie från 2004. Textad av Simon Lundström

 

EVANGELION 5.1

Få animéentusiaster är det som har missat Evangelion. Har du det är detta ett utmärkt tillfälle att göra något åt det. Och bland de som sett den är det ändå få som fått tillfälle att avnjuta Gainax noggrant remastrade version med 5.1-ljud. Denna nyutgåva var nästan lika dyr som en ny animé. Se ~eller snarare hör~ och bedöm varför. TV-serie från 1995, remastringen från 2002. Textad av Simon Lundström och Fredrik Stangel.

 

PRINSESSAN ARETE

Prinsessan Arete lever sitt liv instängd på slottet och får till sitt missnöje inte gå ut hur hon vill, någon hon dock själv vet råda bot på. Så en dag dyker en märklig trollkarl upp och kräver att få henne som brud.

En lågmäld och underlig saga baserad på boken av Diana Coles, regisserad av Sunao Katabuchi. Från 2001. Textad av Fredrik Stangel.

 

SORGERNAS BELLADONNA

Tezuka Production startades upp av Osamu Tezuka för att producera animeringen av Tezukas stora mängd mangor. Efter hand lämnade Tezuka produktionsbolaget och de fick fria händer att göra lite vad de ville. De valde att använda den kunskap de fått för att göra riktig tecknad film för vuxna. Sorgernas belladonna är ett av de verk de släppte ur sig. Se och njut. Textad av Fredrik Stangel.

 

CIRKELMAGI GURUGURU

En gammal Dougakaifavorit i repris. Baserad på RPG-parodimangan med samma namn av Hiroyuki Eto. Hjälten Nike vill inte alls vara hjälte, men tvingas av sin far ut på en resa för att besegra slutbossen. Med sig på resan får han den klantiga men gulliga cirkelmagikern Kukuri. TV-serie från 1994. Textad av Simon Lundström.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...