Hoppa till innehåll
Anime.se

Kentarou Miura


docster
 Share

Rekommenderade inlägg

bio-miura2.jpg

Miura lika flitig som vanligt

 

Kentarou Miura är hjärnan bakom det episka mästerverket som har sålt över 20 miljoner exemplar enbart i Japan, vilket gör serien till en av de största succéerna inom vuxen mangan någonsin.

Kentarou Miura föddes den elfte juli 1966 i Chiba. Redan som tioåring så började Miura teckna på sin första manga "Miuranger" som faktiskt kom med i några böcker som publicerades av den lokala skolan. Miura fortsatte att teckna på sin skapelse som senare uppkom i hela 40 volymer. Miura tecknade flitigt och 1982 så fick han sin dojinshi (amatörserie) publicerad i en fanzine (en tidskrift, framställd med små medel, av hängivna fans och som handlar om just deras intresse).

 

1985 så ansökte Miura till konstlinje på Niho Daigaku universitet och blev accepterad, här utvecklade Miura sin stil ytterligare och lyckades få en serie publicerad till ett Shonen (pojk-) magasin och fick priset bästa nykomling för sin serie "Futanabi". 1988 så tecknade Miura det som senare skulle bli "Berserk" denna version var enbart 48 sidor lång och är känd som "Berserk prototypen". Miura fick ett pris för detta lilla verk och nu sattes Miuras karriär igång på allvar. 1989 fick Miura sin professur i konst och kort efter det så började han arbeta på sin nästa manga. "Ohroh" som baserades på ett manuskript av Yoshiyuki Okamura (som bland annat har gjort "Hokuto no Ken"), publicerades av den japanska tidningen Animal House magazine och blev senare Miuras första egna publicerade manga bok.

 

bio-miura1.jpg

Självpoträtt.

 

 

1990 så publicera samma tidning uppföljaren till "Ohroh" som hette "Ohrohden" och som likaså baserades på Okamuras manuskript. Detta år släppte Miura den första volymen av "Berserk" som dock fick ett ganska svalt bemötande och gjorde inga större framgångar på marknaden. Dock så ändrades detta ett år senare, då han tecknat klart tredje volymen. 1992 så tar Miura en paus från "Berserk" och bestämmer sig för att göra sin sista manga ihop med att Okamura som senare resulteras i serien "Japan". Samma år får Animal House magazine upp ögonen för "Berserk" och publicerade varje kapitel Miura skapade. Ända sen dess så har Berserk blivit publicerad i tidningen, dvs. i ungefär 13 år

 

1997 blev "Berserk" en 25 avsnitt lång animé serie som baserades på volymerna 3-14 av mangan och visades på Nihon TV. Animén som är en ganska blek kopia av mangan blev väldigt varmt mottagen i Asien och blev licenserad i väst. "Berserk" har nu blivit en hel industri som innehåller leksaker, statyer, nyckelringar, tv-spel, kortspel och musik. Serien är för närvarande uppe i 29 volymer och visar fortfarande inga tecken på att ta slut inom en snar framtid.

 

Manga tecknad av Kentarou Miura i kronologisk ordning.

"Miuranger", "Ken e No Michi", "Futanabi", "Noa", "Berserk prototypen", "Ohroh", "Ohrohden", "Berserk","Japan"

 

verk-japan.jpgverk-ohroh.jpgverk-ohrohden.jpg

 

Vill tacka James Lin för han har hjälpt mig att få tag på information och gett mig tillåtelse att använda hans material.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Har för övrigt hört att Berserkprototypen är inkluderad i volym 14- någon som kan bekräfta detta? För om det är fallet inhandlar jag den volymen omgående.

 

Det som är inkluderat är enbart den bilden jag länkade till. Har ingen aning om vart man kan få tag på hela verket.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Tre sekunders detektivarbete ledde mig till detta. Den boken är min.

 

Intressant, Berserk prototypen verkar vara ett ett kapital på 18-20 sidor? Du får berätta hur det står till när du får hem boken

 

EDIT: Efter ha sökt lite på skullknight.net så visar det sig att Berserk prototypen är på 47 sidor och att Guts har en ögonbindel. Gah måste läsa nu :)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 2 months later...

Såg att SF-bokhandeln äntligen har fått in "Japan"!

 

 

 

TV-reportern Yuka Katsuragi uppvaktas av gangstern Katsuji Yashima, men yakuzans känslor är inte besvarade. Dock förlorar kärleksgnabbet i betydelse när både Yuka, Katsuji och yakuzans bror trillar ner i underjorden, där de möter en synsk gammal kvinna som förutspår Japans snara undergång! När Katsuji hånar kvinna transporteras hela sällskapet prompt till en apokalyptisk framtid.

 

Saxat från sfbok.se

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...