Hoppa till innehåll
Anime.se

WEMas - Winter-een-mas!


Hampe
 Share

Rekommenderade inlägg

http://www.wintereenmas.com/

 

 

Vad är Winter-een-mas?

Winter-een-mas, eller WEMas är en slags högtid. Det är en tid då man skall fira TV- och datorspel, de som spelar dem och de själar som skapar dem.

TV-spel tillåter oss att besöka platser och se saker vi omöjligt kan göra i annars. Vi kan fly verkligheten några timmar, koppla av efter en lång arbetsdag, det kan vara en kul aktivtet i vänners sällskap eller helt enkelt ett trevligt sätt att fördriva sin tid på. Spel ger oss fruktansvärt mycket nöje så varför inte hylla dem och deras skapare?

När firar man Winter-een-mas?

Winter-een-mas pågår under hela januari men det är specifikt från den 25 januari till den 31 januari man startar själva firandet. Anledningen till att WEMas-säsongen är en månad lång är för att man skall komma i rätt stämning och hinna förbereda sig för månadens sista vecka.

 

Hur firar man Winter-een-mas?

Önska folk du träffar en glad Winter-een-mas! En hel del kommer förmodlingen inte veta vad du talar om så var redo att förklara vad Winter-een-mas är. Säg det varje gång du besöker ett chattrum eller en spelserver, säg det till vänner och familj, även främlingar om du vågar. Sprid ordet!

 

Visa upp din Winter-een-mas-stämning. Bär spelrelaterade saker under högtiden. Ta på dig en

tröja med speltryck, gör temporära tatueringar med penna som liknar logos och andra spelmärken. Kom på intressanta sätt att bära spelprylar som accessoarer. Vill du ta steget fullt ut kan du klä ut dig till din favoritspelkaraktär.

 

Att ge bort gåvor är inte uppmuntrat under Winter-een-mas eftersom det enkelt kan ta bort fokus från själva nöjet att spela och umgås och därmed ta död på hela stämningen. Vill ni tvunget utbyta presenter bör de vara billiga eller ännu hellre handgjorda. Gör kort, bilder, konsolställ eller liknande. En egengjord gåva kommer troligen betyda mer för mottagaren. Glöm inte heller att hålla allt spelrelaterat!

 

Bland det viktigaste du kan göra under Winter-een-mas är att sätta dig ner och skriva ett mail där du tackar utvecklarna som sliter hårt för ditt nöjes skull. Dessa människor förtjänar att få veta hur mycket du uppskattar dem. Önska dem en glad Winter-een-mas och visa din tacksamhet.

 

Denna punkt är ganska uppenbar men du skall självfallet spela TV- och datorspel under Winter-een-mas! Du skall helst spela minst en gång om dagen under högtiden. Skäm gärna bort dig själv med ett nytt spel om du har råd med det.

 

Organisera Winter-een-mas-fester i formen av LAN-partyn eller sätt er tillsammans framför TV:n och njut av era TV-spel under några intensiva multiplay-omgångar. Har du en arkad i närheten uppmuntras du att gå dit med dina vänner. Du kan även sätta dig ner vid din dator och starta en server i Winter-een-mas namn.

 

Var vänliga mot era gamer-vänner! Glöm bort allt groll om formatskillnader, vilken konsol som är bäst och spela sportsligt. Är du online så låt bli att irritera folk genom att skrika i hörlurarna, använd inte fusk, bots eller annan typ av digiala droger för att bli bättre än andra. Spelar du MMORPG så ta dig tid att lära upp lågrankade spelare och önska dem en glad Winter-een-mas.

 

Annordna lite spelfrågesporter under era fester. Sök efter fakta på t ex nätet och se vem som är mest kunnig inom TV-spel, teknik och musik. Ni kan även ha priser i formen av simpla saker som att någon får första tjing på att välja kontroll, karaktär eller vad spelet nu kan tänkas erbjuda.

 

Man kan damma av sina gamla konsoler och sätta sig ner och njuta av gamla spel. Att spela retro är ett ypperligt sätt att fira Winter-een-mas.

 

Kom på egna sätt att fira veckan och hela säsongen! En stor del av charmen med Winter-een-mas är att det är ett relativt nytt fenomen och därmed har den inga egentliga traditioner och därför är det fritt fram att spåna fram egna sätt att fira WEMas på. Tänk däremot till om aktiviteten verkligen är ett passande sätt att fira högtiden på.

 

Texten skriven av Alexander Cederholm, Gamecore.se

 

Ctrl+Alt+Del's serier om WEMas:

2003 http://www.ctrlaltdel-online.com/comic.php?d=20030127

2004 http://www.ctrlaltdel-online.com/comic.php?d=20040107

2005 http://www.ctrlaltdel-online.com/comic.php?d=20050103

 

Happy Winter-een-mas everybody!

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...