Hoppa till innehåll
Anime.se

The twelve kingdoms (Juuni Kokuki)


Dread
 Share

Rekommenderade inlägg

The twelve kingdoms

jap titel: Juuni Kokuki

äldretråd

adRAbGDcI.png

Regissör: Tsuneo Kobayashi

Studio: Studio Pierrot

Avsnitt: 45

sändes: 2002-2003

 

Animen bygger på en serie noveller med samma namn av författarinnan Fuyumi Ono. Novellerna liksom animen berättar inte bara Yoko's historia utan dessutom om personer som lever i hennes väl genomtänkta värld. Kortsagt så kan man säga att världen baseras vagt på kinesiskmytologi, och under han-dynastins tidsålder fast med ganska så mycket extra från fantasy-genren värld.

 

Vad har man då att vänta av animen? Den är nästan som att läsa en riktigt bra fantasy bok. bitvis seg som när man vill veta mer om en speciell person så får man läsa/se om någon/t helt annat. Vilket många kan erfara väldigt negativt. Men som mångårig fantasyfantast så uppskattar jag det man känner igen sig i känslan. Denna serien är väldigt drama inriktad, men inte drama som i romansdrama.

 

Serien handlar om Nakajima Yoko, en högstadie/gymnasie tjej. Hon är klassansvarig och hedersstudent*. Hon försöker att vara medgörlig och tillfredställa alla i sin närhet, till den gräns att hon ignorerar sig själv på grund av hennes dåliga självkänsla, hon vill vara en i gruppen. Hemma är hon en vad man i japan skulle kalla för en bra dotter som alltid lyder sina föräldrar. Hon skiljer sig från mängden på grund av att hon har rödhårfärg, en upprorsfärg som skapar misstänksamhet i skolan och hemmet. Hon blir ständigt påmind om att gå till frisören och färga det svart.

 

En normal dag precis som alla andra uppenbara sig en märkligman, Keiki, framför henne. Han käböjer framför henne och säger:

“Jag svär att aldrig överge min post före din kröning, acceptera om du vill leva!”

Han svär sin trohet till henne, att skydda henne och aldrig lämna hennes sida. Efter lite tveksamhet så svarar hon ja. De blir förföljda av demonliknande bestar. Keiki för dem till sin värld, två av Yokos vänner som befinner sig på fel plats vid fel tillfälle får följa med. Olyckligtvis under resan till världen så blir dem överfallna och slutar upp separerade från varandra.

 

Nu måste dem lära sig att överleva i ett nytt främmande land, med magi, svärd, demonliknande bestar, odödliga, och där dessutom människor växer på träd.

 

Välkommen till japans sagan om ringen!

 

*

Ah, det är studenter vars namn publiceras på "honor rolls" vid vissa tidpunkter under läsåret. Elementary school och Middle school kräver ett snitt på minst "B" och för high school krävs minst "B+". (i regel)

Så ingen svensk motsvarighet där inte.

Eller också är det studenter som i high school siktar på ett "honors diploma"... och som därför måste ta mer avancerade kurser än de "vanliga" studenterna.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Hoppas Det kommer en säsong två snart ettan slutar lite konstigt :S

 

det vore trevligt men tror inte det kommer att göra det, den främsta anledningen är att författarinnan verkar ha lagt serien på hyllan och fokuserar på andra projekt. Materialet till animen tog helt enkelt slut. tydligen så slutar det egentliga story arcet i avsnitt 39. Tycker där är ett bra slut, de restrerande avsnitten känns som extra material utan att vara det. Men även om hon skulle fortsätta skriva nu så misstänker jag att de inte skulle göra fler avsnitt, den var egentligen tänkt att bli längre.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...