Hoppa till innehåll
Anime.se

Yosuga no Sora


Saya
 Share

Rekommenderade inlägg

6Rj7r.png

 

Jag kan inte ge några garantier att serien följer originalet så denna förhandstitt utgår från romanen.

 

Tvillingarna Haruka och Sora har just förlorat sina föräldrar i en bilolycka och flyttar till släktingar på landet för att hantera sin sorg och sakta återvända till ett normalt liv. Utseendet till trots är deras personligheter och reaktioner väldigt olika varandra.

 

Haruka är en mild ung man som trots sin förlust inte har några sociala svårigheter. Han väcker gamla vänskaper till liv för att finna den styrka som krävs för att ta hand om sin alltjämt sjukliga syster. Sora är en fysiskt svag och tillbakadragen tjej och konstant beroende av sin brors stöd i vardagen. Hennes skönhet är dock ingen spegel av själen, hon hyser ingen vänlighet gentemot någon annan än Haruka. Återvändon till sitt barndomshem väcker dessutom en bitterhet hos henne vars orsak till en början är oklar. Medan Haruka stödjer sig på minnen av lyckligare tider finner Sora glädje i det dagliga umgänget med sin bror.

 

Jag väntar mig inte att detta kommer att bli årets bästa serie men ett antal egenskaper lockar mig mer än resten av höstens utbud. Bland annat är musiken av eufonius vars andra verk innefattar Narcissu Side 2nd och True Tears. Hiroko Taguchi, känd som Miyako Miyamura i ef, kommer att stå för Soras röst. Harukas röst görs av Hiro Shimono, även han med en roll i ef (Hiro) och Ayato i RahXephon. Självaste Takeo Takahashi, mannen bakom Spice and Wolf, regisserar denna serie.

 

Som så många andra romantiska dramaserier har Yosuga no Sora sitt ursprung i en så kallad visuellroman, en interaktiv e-bok med fokus på illustrationer och röstskådespeleri. Ett exempel på hur detta verk ser ut finns här. Genrerna är många men ofta förekommmer pornografiskt material som en del av relationen figurerna emellan, visserligen även i verk vars animeadaption var helt oskyldig såsom Air och Kanon. Eftersom denna serie kommer att sändas på den relativt frimodiga kanalen AT-X är någon form av kontroversiellt material troligt.

 

Yosuga no Sora har premiär den 4:e oktober och kommer att vara i 13 avsnitt.

 

En oöversatt trailer finns att beskåda här.

  • Uppröstad 1
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 3 weeks later...

5mTqM.png

 

Avsnitt 1:

 

Jaha öh, det var ganska vågat innehåll till och med för en serie på AT-X. Samtidigt är det till skillnad från värre skapelser som har lämnat studion Feel (KissxSis...) oftast motiverat och någorlunda smakfullt gjort, en och annan Gainaxbounce får man ha överseende med. Det var visserligen bara det första avsnittet men om man bibehåller denna balans kan jag inte se det som något negativt, det är ju en serie om tabuer.

 

Historien som sådan verkar gå mot svartsjukedramahållet. De andra tjejerna är totalt ointressanta i sina rollers klyschighet, i bakgrunden ruvar dock Sora på sitt beroende av Haru och sin avoghet mot ungefär allting annat så där finns potential för mer intressant innehåll i framtiden. Sora är för övrigt extremt moé. :happydrop:

 

Som väntat är eufonius enastående i både öppningslåt och bakgrundsmusik som bidrar oerhört mycket till den dämpade atmosfären.

 

Allt som allt ett lågmält första avsnitt som bara upprättar scenen. Jag ska fortsatt följa den i hopp om mer originellt drama.

  • Uppröstad 1
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Såg första avsnittet idag och blev helt ärligt nästan arg. Varenda tjej som ser Haru börjar rodna, överdrivet mycket (omotiverat) naket, fullkomligt icke-övertygande karaktärer, dålig dialog och apsegt tempo. Serien vinner dock en del för otroligt snygga omgivningar, exempelvis vägen till templet som är riktigt snyggt gjord. Jag skulle dock inte kalla den originell på något vis ännu, för detta är inte någonting som jag känner står ut från mängden, tråkigt.

 

Kommer dock ge det en chans till, är den kort kan jag mycket väl plåga mig igenom den, men det blir förmodligen inget nöje... :(

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Avsnitt 1

Nu är jag inte särskilt bevandrad i japanskans sexuella termer men Soras "Jag vill komma..." kanske syftade på skolan som hon i början inte ville gå till? Bara en tanke som slog mig när jag funderade över rimligheten i scenens alternativa betydelse.

I övrigt får BD-släppet exklusiva avsnitt som alltså inte kommer att vara med i TV eller på DVD, innehållet kan man spekulera om. Min gissning är att eftersom serien riktar sig mot vuxna, bara de största fansen lär köpa dyra BD och man redan balanserar på gränser lär det väl i det närmaste vara porr... alternativt en söt omake. (ANN)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...