Hoppa till innehåll
Anime.se

Heliga unga män


zimeon
 Share

Rekommenderade inlägg

Jag orkar inte vara cool och posta bilder och sånt. Fast jag borde.

 

Heliga unga män (går i Kodansha Morning) presenterar Jesus och Buddha. De har överlevt millennieskiftet och som semester bor de i någon sjaskig billig lägenhet någonstans i Tokyo. Och försöker leva "vanliga" liv men misslyckas lite titt som tätt eftersom de är heliga. Buddha visar sig ha talang (?) som humorserietecknare (och lite diverse nissar från himmelriket, iklädda kostymer, kommer för att samla in manus till senaste kapitlet) och Jesus är allmän Akihabaranörd och spelar MMO på sin flaptop. Tillsammans med lärljungarna (fast Judas slängde de ut ur gillet till slut).

 

Serien består av korta kapitel (något tiotal sidor) och bygger på skämt om hur bisarr situationen är; Buddha och Jesus går omkring som gamla polare och försöker få småslantarna att räcka till. De drar dumma vitsar och anekdoter om varandras upplevelser. Exempel; den normalt snåla Buddha har gått med på att de kan gå och se senaste James Bond, och Buddha gör vad han kan för att INTE höra spoilers från publiken som kommer ut. Men Jesus kommer remmande med en pamflett han har köpt, som innehåller synopsis. Buddha surar till. Jesus skrumpnar ihop och konstaterar att "jaja, men vadå då, det är ju vad jag är van vid. Farsan spoilar ju allt hela tiden, alltså seriöst så drog han ju hela Armageddon INNAN DET ENS HÄNDE!" Och så konstaterar de att Buddha borde vänta med att läsa Gamla Testamentet tills efter undergången.

Sen slappnar Buddha av lite för mycket under filmen, så han svävar iväg i biosalongen och Jesus måste hala in honom i det långa håret.

 

Och så vidare, och så vidare. Serien är inte gapflabb på löpande band, men jäkligt kul, jäkligt välgjord, och träffande. Och det känns som att när man kan så här fritt driva med religionernas heligaste figurer är det ett tecken på att religionerna har självdistans. Det är ett trist tecken att Muhammed inte är med. Skulle vilja läsa lite om honom också.

 

 
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...