Hoppa till innehåll
Anime.se

Bakom kulisserna

  • inlägg
    4
  • kommentarer
    4
  • visningar
    3 196

Bidragare till den här bloggen

Ommöblering och bloggar


Sceleris

1 726 visningar

 Share

Det har nyligen skett några förändringar på Anime.se!

En sådan ändring: webbadresserna! I mer än 12½ år har forumet legat på underadressen www.anime.se/forum. Den tekniska förklaringen är att den ursprungliga forummjukvaran, PhpBB, var installerad i en underkatalog just med namnet "forum". Detta var för att Anime.se hade mer att erbjuda än ett forum: artiklar och annat gott publicerades direkt på "roten".

För 7 år sedan bytte vi ut PhpBB mot IPBoard, som var en del i en programsvit med fler användningsområden än forum. De gamla artiklarna fick maka på sig, och gick man in på www.anime.se så blev man skickad direkt till www.anime.se/forum.

Den senaste versionen, som nu är installerad, heter Invision Community, och vi har licens för forumet, för bloggar, och för publiceringssystem. Forummjukvaran är inte längre bara forummjukvara, så därför var det inte mer än rätt att faktiskt flytta mjukvaran så att den ligger direkt på www.anime.se.

I skrivande stund ligger forumet åtkomligt på www.anime.se, men planen är att aktivera andra funktioner, och då kommer forumet att vara direktåtkomligt på… www.anime.se/forums – med ett "s" i slutet. Mycket väsen för ingenting, kan tyckas, men det kan vara värt att observera.

En annan ändring: medlemssystemet har ändrats en aning. Det finns fler grupper än tidigare. Dessa kan man se t.ex. på söksidan, men det viktigaste är att det nu finns en grupp för "pålitliga medlemmar". Till denna grupp kommer man automatiskt när man har fler än 100 inlägg/innehållsposter och ett icke-negativt omdöme. Det är inte för att vara misstänksam mot någon, utan för att minska risken för att illvilliga personer missbrukar sajten. Pålitliga medlemmar har bland annat mer uppladdningsrättigheter, bildstorleksrättigheter, och förmågan att skapa och driva en personlig blogg.

Ja, nu är bloggsystemet aktiverat! Uppenbarligen; det är ju där du läser detta. Vi sätter inga begränsningar på vad ni vill skriva om (förutom alla rimliga sådana, som att ni inte bryter mot lagen) – skriv om anime eller TV-spel eller motorcyklar eller din resa till Argentina eller dagens lunch eller vad ni vill! – så den som vill blogga och är en pålitlig medlem (läs ovan) kan trycka på "Skapa en ny blogg"; nyare medlemmar som vill blogga får helt enkelt bli mer aktiva på sajten ett tag för att få rättigheterna. ?

Nyheter och uppdateringar om Anime.se kommer i fortsättningen att publiceras på denna blogg, istället för i forumet "Foruminfo" som förmodligen istället kommer att arkiveras (skrivskyddas). Förhoppningsvis är det tillräckligt synligt.

 Share

0 kommentarer


Rekommenderade kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Gäst
Lägg till kommentar…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

×
×
  • Skapa nytt...