Hoppa till innehåll
Anime.se

Bakom kulisserna

  • inlägg
    4
  • kommentarer
    4
  • visningar
    3 213

Bidragare till den här bloggen

Nyheter och artiklar


Sceleris

1 642 visningar

 Share

Bloggar är inte det enda som är på tapeten för Anime.se.

Planen är att aktivera publiceringssystemet inom snar framtid. Ett publiceringssystem, ett "CMS" (av eng. "content management system"), är mjukvara för att, ja, publicera artiklar av olika slag.

Det första och främsta som kommer att publiceras är nyheter. Anime.se:s startsida på www.anime.se kommer att leda till en nyhetssida istället för till forumet. (Forumet kommer att finnas på www.anime.se/forums och via menylänkar.) Planen är att publicera intressanta nyheter på svenska. Det gamla delforumet "Nyheter" kommer förmodligen att arkiveras (bli skrivskyddat), eller möjligtvis slås ihop med ett nytt nyhetsforum som kommer att innehålla kommentarer på nyhetsartiklar. (En nyhet som postas får automatiskt en egen forumtråd där alla kan diskutera.)

Nyheter kommer att postas av medlemmar i medlemsgruppen reportrar. Om du vill rapportera om nyheter, skicka ett PM till mig så kan vi snacka om saken! Om du inte vill bli reporter, men har någon nyhet att tipsa om, så kan du också kontakta mig, åtminstone tills jag ordnat något slags nyhetstipsfunktion.

Vidare är planen också att publicera intresseartiklar i två breda kategorier: Opinion och Special.

Opinionsartiklar och specialartiklar kommer att skrivas av medlemmar i medlemsgruppen skribenter. Med "opinionsartiklar" menar jag sådana texter som utgår från personers åsikter; recensioner, krönikor och debattartiklar är några exempel man kan tänka sig. "Specialartiklar" är texter som fokuserar på något mer objektivt, till exempel resereportage om Comiket, eller en intervju med en mangatecknare, eller en informativ artikel om säsongens kommande anime.

Om du vill skriva artiklar för Anime.se, skicka ett PM till mig så kan vi diskutera! Perfekt språkbruk är inte strängt nödvändigt: artiklar kommer att korrekturläsas och publiceras av medlemmar i medlemsgruppen redaktörer. Om du är duktig på svenska och vill hjälpa till att hålla hög nivå på Anime.se:s "officiella innehåll", skicka ett PM till mig så kan vi konferera om hur vi ska gå till väga.

Observera att Anime.se i nuläget inte kan betala för artiklar eller andra insatser. Anime.se är ett hobbyprojekt, en förlustaffär. Vi driver sajten på vår fritid, ur egen ficka, utan reklam eller kommersiella intressen. I framtiden skulle vi kanske kunna betala åtminstone mindre summor – fortfarande ur egen ficka – för artiklar, men i nuläget säger ekonomin stopp. ? Så om eventuella villiga reportrar, skribenter och redaktörer har särskilda villkor för sin medverkan så är vi öppna för även sådan diskussion.

 Share

3 kommentarer


Rekommenderade kommentarer

Strålande nyheter och ett väl genomtänkt upplägg kring hur det hela är tänkt att fungera och bedrivas. Jag röstar för att man kan arkivera det nuvarande delforumet "nyheter" och publicera ett helt nytt när det är dags att börja att rapportera om nyheter genom den här tilltänkta nystarten. Det är ju trots allt inte så ofta som man har en anledning till att lyfta en äldre nyhetstråd genom ett nytt inlägg, så det är nog ingen större skada skedd om man arkiverar dom befintliga nyhetstrådarna och stänger dom för vidare diskussioner.

Länk till kommentar
17 timmar sedan sa sucraM:

Det är ju trots allt inte så ofta som man har en anledning till att lyfta en äldre nyhetstråd genom ett nytt inlägg, så det är nog ingen större skada skedd om man arkiverar dom befintliga nyhetstrådarna och stänger dom för vidare diskussioner.

Sant! Faaast jag är lite sådan att jag inte vill begränsa någon som undrar något om en äldre nyhet typ "blev det någonsin av den där Tatu-animen?". Kanske det hade blivit bra med ett "Gamla nyheter"-delforum under det nya nyhetsforumet, där ingen medlem kan skapa nya ämnen?

Länk till kommentar

Sant.

Ett annat forum som jag hänger på införde för ett antal år sedan en gallring av äldre nyhetstrådar. Det gjordes mot bakgrund av att merparten av medlemmarna tyckte att det var lite störande med att nya trådar om dagsfärska nyheter blandades med trådar som gjordes för t.ex. 7-8 år sedan. Jag minns inte exakt enligt vilka premisser som gallringen gjordes, annat än att regeln var att trådar i den huvudsakliga forumdelen för nyheter bara fick vara ett år, eller om det var ett par år, gamla. Allt annat skickades till en nytt delforum som fick agera som nyhetsarkiv. Där kunde man fortfarande göra inlägg i dom befintliga trådarna men inte skapa nya. På så sätt så var det bara "färska" nyheter i det reguljära delforumet och alla var nöjda och belåtna.

Det du föreslår är ju identiskt med den lösningen och något som jag helt klart skriver under på. På så sätt exkluderar man inte någon.

  • Gillar 1
Länk till kommentar
Gäst
Lägg till kommentar…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

×
×
  • Skapa nytt...