Hoppa till innehåll
Anime.se

Nyttiga/Goda Recept


Herid Fel
 Share

Rekommenderade inlägg

Tomatdrink

____________________________

 

Ingredienser:

4 isbitar

4 dl tomatjuice

saften av ½ citron

1 kryddmått salt

(sellerisalt)

½ kryddmåt vitpeppar

(1 tsk Worcestershire-sås)

 

Tilllagning:

Lägg isbitarna i en kanna. Häll i tomatjuicen

och citronsaften. Smaksätt med salt, lite peppar och ev.

Worcestershire-sås. Vispa kraftigt. Häll upp i glas

när isen smält. Eller blanda drinken utan is och lägg

isbitarna i glaset.

 

Kan ätas till: salta kex, oliver

 

________________________________________________

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

AA detta forum e kul :P

 

Själv hade jag tänk dela med mig hur man gör en Croce misue Det är en Bar smörgås hur god som helst :)

 

Ingridienser:

 

Landgångs bröd

kockskina

dijon senap *fransk senap*

tomat

ost

en blad krydda *organo , timjan, persilja nåt liknade*

 

Sätt ungen på 225 grader

Bre brödet med dijion senapen se till så alla kanter och ytor blir täkta.

lägg på skinkan och sen tomten på den samnt kryddan/kryddorna och osten. Och sen in med den i ungen tills osten har fått en fin färg klar.

 

P.S det e lätare om man har en såkallad Salamander hemma :)

Går även göra som en tost i en toster :)

 

Ett annat bra tips *det e inget recept* nu när jag pratar om bar mat osv så e det alltid bra att ta en bunke kallt vatten och hackad vitkål att sätta vid sängen innan man går ut och krökar för om man e bakfull på morgonen där på så kan man alltid ta några bittar av vitkållen och smaska på får då får du nåt i magen plus så har vitkållen redan sugit åt sig massa vatten så du inte blir uttorkad och måste resa dig ur sängen... ;)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag älskar denna tråden, måste skriva ett

nytt recept!!!

 

Tar en dryck denna gången.

 

Rabarberdricka

________________________

 

Ingredienser:

ca 1 kg rabarber

1 3/4 l vatten

4 kryddnejlikor

1-2 dl socker

pressad citron

Tilllagning:

Skölj och skär rabarbern i små bitar men skala den

inte. Koka den med vatten och nejlikor tills den går

sönder, ca 10 min. Sila saften. Rör ner sockret i den varma saften.

Tag den mindre sockermängden om drycken ska serveras

som måltidsdryck. Smaksätt den kalla saften med pressad citron.

Servreas som förfriskning eller måltidsdryck.

________________________________________

 

Får la ta ett till när jag ändå håller på:

 

Jordgubbar i juicegelé

 

_____________________________________

 

 

Ingredienser4 port

 

20 färska jordgubbar

5 gelatinblad

5 dl JO juice äpple&hallon&fläderbär

3 msk strösocker

12 basilikablad

Servera med:

1 1/2 dl gräddfil

10 strimlade basilikablad

 

Gör så här:

 

Skär jordgubbarna i halvor eller i skivor. Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Värm juicen i en kastrull. Ta upp gelatinet ur vattnet. Lägg det i den varma juicen och låt det smälta. Rör i socker och låt det svalna något. Häll upp hälften av juicen i 4 höga glas. Lägg i hälften av jordgubbarna och hälften av basilikabladen. Låt stelna i kylen ca 1 timme. Häll på resterande juice. Lägg i resten av jordgubbarna och basilikabladen. Låt stelna ytterligare ca 45 minuter. Blanda gräddfil med basilikablad och servera till geléet.

 

Tips:

 

Vill man ha alla jordgubbarna överst i glaset så lägger man i alla jordgubbar och häller på all juice med en gång.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...