Hoppa till innehåll
Sceleris

Gakuen Alice

Rekommenderade inlägg

Jag är visst lite mangatagen just nu, för efter att ha läst ikapp Skip Beat på ett par dagar (mycket rolig serie!) så har jag börjat med Gakuen Alice. Jag såg animéversionen när det begav sig (2005?) -- den var fattigt producerad, men berättelsen hade lite charm.

 

För den ovetande är det en flickserie om en 10-årig tjej som börjar på en berömd men hemlighetsfull skola för barn med övernaturliga förmågor. Under den glada och celebra ytan ligger dock ett mörker.

 

Huvudpersonen Mikan är kul. Hon är inte helt olik en mindre hyperaktiv Sana i Kodocha, och hennes dynamik med seriens "bad boy" Natsume påminner mig om Sana och Akito. Det är en del bra relationer i serien. Sana Mikan och hennes bästis Hotaru är rätt kul:

 

rYQ8m.gif

 

(Likt Hotaru tycker jag också att Mikan är kul när hon är nedstämd.)

 

Jag gillar också att serien har kroppskontakt utan att göra för mycket av det. Mikan klänger i , blir upplyft, sitter i knät hos, håller hand och delar till och med säng med lärare och äldre elever utan att det blir något slags obehagliga undertoner av det. (Ibland kan det förstås skämtas om att någon skulle ha pedofila tendenser, men det är inte opassande.) Det är mest sött. (Likaså när Natsume håller hand med sin kompis Ruka. De inte gay, de är bara unga pojkar och nära vänner som känner att de bara har varandra i en situation som är mycket hård mot dem.)

 

1krYB.gif

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Läst ikapp Gakuen Alice nu, kunde inte sluta när det blev spännande. Bok 20 var en snyftare. (;_;)

 

arrow-w.gif Snyftar åt serier för småflickor.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×