Hoppa till innehåll
riyu

AKB0048

Rekommenderade inlägg

pqJzB.jpg

 

AKB0048

av Satelight

Premiär 29:e april 2012

 

 

Bygger på den populära idolgruppen AKB48. I framtiden (upskattningvis 35 år framåt, om man räknar med att två generationer nya flickor blir antagna till gruppen varje år - i december i år har gruppen hållit på i 7 år och det finns idag 13 generationer) har nöjen och kändiskap blivit förbjudet. I den undre världen pågår fortfarande konserter som regeringen försöker stoppa, men framtidens idoler är utrustade med stora mechor till försvar.

 

I avsnitt ett får vi följa de tre flickorna Nagisa, Orine och Yuka som ansöker till audition för 77:e generation i gruppen, efter att ha sett en konsert som barn. Nagisas pappa säger emot, och Yuka bråkar med sin pojkvän, men till slut kommer de iväg på det flygande tåget som ska ta de vidare till nästa steg.

 

Jag hade inga förväntningar på den här, trots att jag är ett stort fan av AKB48. Eller kanske snarare därför, så mycket skit som de pumpar ut på senare dar. Men jag blev positivt överraskad och kommer att fortsätta titta.

 

Nio av de riktiga medlemmarna i gruppen, efter audition, är med och gör rösterna, vilket är lite kul. För de som redan är medlemmar i 0048, så har man använt namnen på dagens medlemmar, och slängt på ett nummer. I första avsnittet får vi t.ex. se "Takahashi Minami den femte" som presenterar hur man går till väga för att ansöka till auditionen. I AKB48 är Takahashi Minami hela gruppens ledare. Hon är känd för att alltid ha en rosett i håret, och i animén så kastar hon den på soldaterna så att de får elchocker.

 

Här är några av medlemmerna som gör rösterna. Kan tilläggas att det finns en del riktiga nördar och i gruppen, och framför allt hon i blått långt hår till höger (Watanabe Mayu) brukar cosplaya på events där fansen kan skaka hand med sin favoritmedlem.

TdIJ0.png

  • Uppröstad 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×