Hoppa till innehåll

Vi har nu en wiki! Kolla tråden!

Sceleris

Regissör Ryūtarō Nakamura 1955-2013

Rekommenderade inlägg

Läser på Anime News Network att Ryūtarō Nakamura har avlidit på grund av cancer i bukspottkörteln. Som animeregissör stod Nakamura bakom så väl några lättsamma serier, som Colorful, Sakura Wars (TV-serien från 2000) och REC, som tyngre serier: Serial Experiments Lain, Kinos resa och Ghost Hound.

 

Så sent som för ett par dagar sedan undrade jag hur det skulle gå med Despera, en planerad serie som skulle ha manus av Chiaki J. Konaka och karaktärsdesign av Yoshitoshi Abe; tillsammans med Nakamura är de trion bakom Serial Experiments Lain, återförenade för första gången. (Nakamura och Konaka arbetade dock ihop på Ghost Hound.)

 

Produktionen av Despera, som skulle handla om en tolvårig uppfinnarflicka med en mystisk förmåga i 1920-talets Tokyo, har legat på is sedan 2011, då Nakamura insjuknade. Vad som kommer att hända med produktionen är okänt, men man gör kanske bäst i att anta att allt vi någonsin kommer att få ut av projektet är de 13 kapitel som publicerades av novellversionen (skriven av Konaka, illustrerad av Abe) i tidningen Animage 2009-2010.

 

gdFh.jpg

 

2009: Ain

1998: Lain

Redigerad av Sceleris
  • Uppröstad 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×