Hoppa till innehåll
Sceleris

Kaguya-sama wa Kokurasetai: Tensai-tachi no Renai Zunousen

Rekommenderade inlägg

GoTJ.jpg

 

Fröken Kaguya vill få en bekännelse

~Geniernas kärlekstankespel~

 

Jag bara måste få skriva lite om denna manga, en av mina topp-30-favoritserier det senaste året.

 

I den prestigefulla privatskolan Shuchi'in utbildas framtidens ledare och samhällselit. I toppen står givetvis de populära och talangfulla ungdomarna i elevrådet. På Shuchi'ins gymnasieavdelning består elevrådet av fyra medlemmar:

  • Ordförande: Miyuki Shirogane, en exemplariskt studerande ung man, och ett geni som ständigt kniper toppresultaten i lokala så väl som nationella prov.
  • Vice ordförande: Kaguya Shinomiya, den ädla dottern till familjen bakom storkonglomeratet Shinomiya, och en ung dam som lever upp till allas förväntningar med toppförmågor i alla konster.
  • Sekreterare: Chika Fujiwara, dotter till en familj av politiker, och en munter, social (om än vimsig) tjej.
  • Kassör: Yū Ishigami, en tillbakadragen ung man som är en expert på siffror och databehandling.

Särskilt med ett sådant ståtligt par elever som ordförande Shirogane och vice ordförande Shinomiya så uppstår lätt rykten. Är de inte ihop, tro? Nej, Shirogane och Shinomiya tar ryktena i godan ro.

 

Han: ("Jag, ihop med Shinomiya? Vilka dumheter! Nå, det hade väl inte varit otänkbart, om hennes fina fasad sprack och hon bad mig med rosade kinder. Det är bara en tidsfråga..."

 

Hon: ("Jag, ihop med en man av låg börd? Löjligt! Nå, det finns väl en mikroskopisk möjlighet till ett undantag för honom, om han föll på sina knän och vädjade till mig. Det är bara en tidsfråga...")

 

Men tiden går, och inget händer mellan dem, så "jag kan acceptera honom/henne" blir "jag ska få en bekännelse ur honom/henne!" -- de är ömsesidigt förtjusta i varandra, men båda av dem är för stolta för att ta första steget. Istället lägger de tid och energi på mer och mindre absurda psykologiska planer.

 

Och det är där som geniernas tankespel tar vid, med kärlek som mål.

 

UKEh.png

 

Jag har sett serien beskrivas halvt på skämt som "Death Note om kärlek", med geniernas katt-och-råtta-lek i åtanke, och det är inte en dålig snabb-beskrivning, även om serien har breddat sitt fokus något i och med att den efter drygt en samlingsvolym började bli mer populär och fick bli veckolig istället för månatlig. De skarpaste listigheterna har gett mer rum för allmännare komik, lite fanservice, och karaktärsutveckling om elevrådet med flera som börjat bilda en vänskapsgäng.

 

Tecknaren Aka Akasaka, annars mest känd för det övernaturliga dramat IB: Instant Bullet, har fått en hittills måttlig hit, men jag tror att den kan slå större, så jag praktiskt taget räknar ner dagarna till en animeversion.

 

drHB.png

  • Uppröstad 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×