Hoppa till innehåll
Anime.se

Recension: Kandagawa Jet Girls (PC/PS4)


MathJuice
 Share

Rekommenderade inlägg

20200827191155_1.jpg

Vad är Kandagawa Jet Girls?

Ett sidoprojekt från skaparna bakom Senran Kagura, Kandagawa Jet Girls är ett racingspel där man mixar vattenskotrar med Mario Kart. Varje jetski är för två personer: en förare och en skytt. Skytten har en vattenpistol att skjuta mot sina motståndare, och träffar man deras skotrar nog mycket "skadas" dom och de tappar fart. En animé gick under vintersäsongen 2019 innan spelet släppte i Japan. Vi i väst fick vänta till augusti i år.

Story

20200825202528_1.jpg

Rin Namikis mamma var ett jetrace proffs och såg upp till henne. Nu när mamma är borta reser hon till Tokyo för att följa hennes dröm. Som av en slump stöter hon på Misa Aoi, en före detta skytt inom sporten. Rin vill börja tävla tillsammans men Aoi är motvillig, där båda är helt varandras motsatser. Mitt i allt så dyker deras framtida rival upp; Kaguya Shijyuin. En utmaning kungörs och de båda är nu på jetskin, deras framtid oviss...

Varje lag har sitt egna story mode, men man måste börja med Rin/Aoi för att låsa upp dom andra. Första akten är baserad till stora delar av animén med några helt andra tvister. Likt Senran Kagura presenteras den via visual novel formatet.

Gameplay

20200827192335_1.jpg

Kandagawa Jet Girls är en frisk fläkt racingmässigt. Kanalerna i Tokyo har tighta kurvor och din jetskis manöverbarhet är beroende hur hårt du lutar din kroppsmassa. Bakåtlutad har du högsta toppfarten, men du har det svårare att svänga och vice versa framåtlutad. Du kan även drifta genom kurvorna och gör du det nog länge bygger du upp en boost som kickar in när du rätar upp dig. Du har även en EPD-mätare som laddas över loppets gång som dels kan användas för en kort boost eller ladda hela mätaren för att använda specialattacker. Dessa kan vara en boost till din...öh, boost, eller övermäktiga attacker som missiler eller en satellitvattenstråle som kör genom banan ända fram till den som leder. Det finns gott om genvägar, hopp och boostpads att utnyttja genom hela banan.

20200827192416_1.jpg

Dess skjutardel kan vara lite mer klumpig. Alla skyttar startar med ett standardgevär med 14 skott. Du trycker på B så skjuts hela magasinet framåt. Runt banorna finns power ups som kan innehålla nya vapen som ändrar attacktypen och dess styrka mot skotrarnas sköldar. Får du ner skölden på en skoter så spinner den ur och tappar extremt med fart. Kruxet med upplockade vapen är att de antingen aktiveras med X där datorn siktar mot närmaste motståndare, eller bakåt och X för att vända kameran till skytten. Du kan nu skjuta bakåt men det enda du gör är att sikta och hoppas att datorn skjuter av en salva. Ett intressant koncept men väldigt klumpigt som det är just nu.

Själva racingdelen är kul, men det finns ingen balans för AI:n och heller ingen mekanik som tillåter spelare att hinna ikapp den i första plats. Detta leder till att spelet lider av alltför enkla matcher där du kan vinna med en halv minut tillgodo och större delen av tiden så händer ingenting då du är så överlägset långt fram. Enda utmaningen är från hårdaste AI:n in frispelsläget, och där är det tvärtom där du inte kan vinna alls. Så hela spelets värdegrund fallerar på grund av extremt dåligt balanserad dator.

20200827191449_1.jpg

Utöver racing så finns olika klubbaktiviteter att utföra om du vill tjäna extra cash till nya skoterdelar eller kostymer. Du kan tvätta jetskin, skura bryggan, ta en tur på löpbandet eller göra ramptrick. Såna där små pärlor som trots att de är korta är ändå roliga sätt att tjäna in extra pengar. Otroligt nog är det mer utmanande än själva racen!

En snabb fotnot - det finns karaktärer från Senran Kagura som DLC. Ryoubi/Ryouna medföljer och de resterande fyra paren kan köpas...för 100 kronor styck. Eller 300 för alla fyra. Väldigt lågt att locka med en huvudfranchise bara för att ta hutlöst betalt för dom.

Grafik

20200827191227_1.jpg

Kandagawa Jet Girls är byggt i Unity Engine förvånansvärt nog. Det ser imponerande ut, speciellt karaktärerna och munanimationerna. Motorn har dock sina begränsningar när det kommer till effekter och kan upplevas som grötigt när mycket händer på skärmen. PC har stöd för 144hz men känns som att det inte kör i den frameraten. Överlag riktigt färgglatt och coola cellshadade modeller.

Ljud

20200827192314_1.jpg

Musiken är så upbeat och riktigt klämmig. Kanske det bästa med hela spelet. Karaktärerna har samma skådisar från animén och överlag gör dom ett solitt jobb. Det kan bli lite uttjatat när dom kacklar på under racet. Det mesta du hör dock är motorljudet från alla jetskis och en massa plaskande. Plus en massa pip och bloops från alla boosts och varningar kan irritera i trånga situationer där mycket händer.

 

Sammanfattning

Kandagawa Jet Girls har potential att vara ett roligt och kompetent spel, men faller platt i det faktum att det inte finns någon utmaning. Skyttedelen är  klumpig men själva racingkomponenten är extremt rolig. Deras försök att tjäna extra på att sälja dyra karaktärer från Senran Kagura känns riktigt cyniskt. Musiken är rätt najs i alla fall.

Omdöme: Blött/10

20200827191909_1.jpg

  • Gillar 1
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...