Hoppa till innehåll
Anime.se

The Rising of the Shield Hero 3rd Season (Tate no Yuusha no Nariagari)


Sceleris
 Share

Rekommenderade inlägg

Efter en besvikande andra säsong är gänget tillbaka!

Om någon som jag behöver en uppfriskare om vad som hände senast följer här en sammanfattning:

Citat

Naofumis lugn i sitt län avbryts av monsterattack, men vågornas nedräkning avbryts, och drottningen kallar de fyra hjältarna för att bekämpa en enorm "andesköldpadda". Endast Naofumi accepterar, och de förbereder sig för att möta Sköldpaddan med hjälp av Ost, Sköldpaddans rikes regent. Samtliga hjältar måste samarbeta för att stoppa Sköldpaddan. Efter en misslyckad attack upptäcker de ett sätt att förstöra den genom att attackera dess hjärta. De planerar att splittras, men möter sina vänliga fiender från en annan värld L'Arc, Therese och Glass, som verkar ha hemliga avsikter.

L'Arc föreslår en vapenvila med Naofumi för att bekämpa personen som väckte Sköldpaddan. Naofumi vägrar och de går skilda vägar. De förstör Sköldpaddans hjärta och konfronteras av den andra världens Bokhjälte Kyo. Ost visar sig vara en manifestation skapad av Sköldpaddan. Kyo avslöjar att han kontrollerar Sköldpaddan med de andra hjältarnas vapen. Rishia (hon som blev utkastad ur Båghjältens grupp) kämpar mot Kyo, och Ost ger Naofumi kraft att besegra honom. De förstör Sköldpaddan och Kyo flyr. Ost dör och hoppas återfödas som deras kamrat.

Naofumi, Rishia och Raphtalia finner sig på en öde ö, egentligen en begränsad labyrint, efter att ha förlorat sina stats och nivåer. De möter Jakthjälten Kizuna, som fångats där i åratal, men lyckas till slut ta sig ut, och reser till Kizunas land Sikul för hjälp med att stoppa nästa våg. När de når en stad stöter de på problem med en man som manipulerar en teleportationsanordning, och Naofumi separeras från de andra av Kyo.

Naofumi anländer till Sikul med Kizuna och försöker rädda Raphtalia, fångad hos fienden. Båthjälten Ethnobalt hjälper dem med spårning. De befriar Filo, som hållits som slav i en annan stad, medan Raphtalia hamnat i en fängelsecell med L'Arc, Therese och Glass, och sedan lyckats fly. Raphtalia råkar bli Katanahjälten istället för en viss Kazuki. Efter en tuff strid mot Kazuki återförenas Raphtalia med sina vänner, medan Kizuna återförenas med Glass, L'Arc och Therese. Kyos hantlangare Yomogi anfaller dem men förlorar och byter sida, och de lär sig mer om Kyo och hans planer: han vill skapa egna vågor. I slutet besegras Kyo och hans hot, men vågorna aktiveras igen och teleporterar iväg denna världs hjältar, medan Naofumi och hans grupp får konfrontera Kyo, och de besegrar honom i en avgörande strid. De tar farväl och återvänder till Melromarc.

I denna säsong förbereder man sig inför nästa andeväktare efter sköldpaddan: en Fenixfågel. Men de har många problem. Naofumis gäng har nedsatta stats, de andra hjältarna är borta (kanske av skam), Bitch kanske planerar illdåd igen, och ingen vet var denna världs vasallhjältar (de fyra huvudsakliga hjältarnas stödhjältar) håller hus – förutom Stavhjälten som är den nu avsatta kungen. Och Naofumi som vill återuppbygga Raphtalias hemby (för ekonomi och försvar) vill nu köpa fria alla slavar därifrån, men de har sålts utomlands, och han får tipset att bege sig till köpmännens land Zeltoble. Eftersom Naofumi letar efter slavar från den byn har priset stigit, och hans gäng måste (med löjliga små ögonmasker) kämpa i en underjordisk arena för att tjäna pengar att köpa slavar.

Spännande frågor uppstår!

  • Vad är grejen med den mystiska damen i baren? För att inte säga clownen i taket?
  • Kommer de att värva vasallhjältar?
  • Kommer vi att få en 50 avsnitt lång turneringsakt? Kommer vi att få se välanimerade arenastrider?
  • Kommer Bitch äntligen få Naofumi och drottningen att ångra sin nåd?
  • Kommer Naofumi att utvidga sitt harem med fler stackars sjuka demimänniskoflickor?
  • Och finns det något mer "Shield Hero"-aktigt än en storyline om att köpa slavar?
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag fick en stund till godo och såg ett avsnitt (så jag har fortfarande tredje osett). Damen i baren slåss med tvåudd, och senare kan hon samarbeta med Naofumi, så det känns troligt att hon är en vasallhjälte. Annars är hon en gammal bekant till Raphtalia och kan förvandla sig till en storbystad späckhuggare på två ben vilket ser helt bisarrt ut. 😅 Sköldhjältens gladiatorteam möter henne, men när hon förstår vilka de är och att de vill rädda slavar så förlorar hon med flit, varpå nån ohederlig arenasponsor ser till att de får möta clownen i taket, som slåss med marionett-tema: dockor och trådar. De vinner, förstås, men clownen säger med förvrängd röst att Sköldhjälten är för svag, och försvinner i tomma luften. Man får se ett par vita tigerhalvmänniskobarn varav en är bandagerad och orörlig, och den andra förlorade en match med flit för pengar (medicinpengar till sin syster). En försiktig gissning på att det är hon som fjärrstyr clownen? 🤔

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...