Hoppa till innehåll
Anime.se
  • inlägg
    71
  • kommentarer
    49
  • visningar
    38 496

Häxor - bästa animémetat!


MathJuice

3 908 visningar

 Share

Witches.jpgUnder denna säsong har en ny serie baserat på en manga börjat; I've Been Killing Slimes for 300 Years and Maxed Out My Level. Ytterligare en isekai om någon som hamnar i en fantasyvärld och med spelelement. I denna serie följer vi Azusa som har bara jobbat hela sitt liv, och helt plötsligt dör hon efter att ha överansträngt sig med jobb. Inte ens 30 år och hon dör av hennes eviga slit utan att få något annat gjort. Men eftersom hon är i en isekai får hon en ny chans av en ganska generös gud som ger henne evigt liv och ungdom i en annan värld. Hennes jobb är häxa och det hon gör på dagarna är tillverka medicin, njuta av livet (d.v.s. slöa) och slakta små slime. Men efter 300 år så märks det att hennes nivå har ökat, och det leder till att starka krafter söker att utmana henne. Azusas lugna tid är nu slut...

Denna slog till direkt första avsnittet med mycket komedi och charm. Aoi Yuuki (My Hero Academia, Tanya the Evil) gör ett utmärkt jobb i hennes roll som en häxa vars enda önskan är att leva i lugn och ro. Jag har haft ögonen efter denna när beskedet kom att den skulle få en adaption. Premissen var där förstås, men kanske det som drog mest uppmärksamhet var ordet häxa. I detta fall är det inte i titeln, men det är vetenskapligt bevisat (av mig, en fil.kand. inom slice of life) att animéserier om häxor är, som ungdomarna uttrycker det, the shit! The good shit! Det är något med dessa magiska individer och deras äventyr som riktigt sticker ut. Alla serier med häxor jag sett är allt från briljanta till mästerverk, med undantag från Witchblade som utöver titeln inte har något med häxor att göra tror jag...

Utöver allt mitt tjat om hur Strike Witches är det bästa som finns på jorden så finns det även andra serier om häxor som bara ger och ger:

  • Majo no Tabitabi: Berättelsen om hur Elaina inspirerad av sin favoritbok Nikes äventyr bestämmer sig för att bli en häxa och resa över hela världen. Vacker berättelse med många sköna (och ett par hemska) ögonblick med vacker musik och animation. Gränsfall på att vara en feelgood slice of life vid flera tillfällen.
  • Witch Craft Works: Takamiya är en måltavla för en organisation av elaka häxor som vill sno hans latenta krafter. Han får skolans populäraste tjej och en av de kraftfullaste goda häxorna, Ayaka, som en personlig livvakt i kampen mellan gott och ont. Actionäventyr som pumpar på genom hela showen och gillar att leka med hur kraftfull Ayaka är jämfört med hennes motstånd.
  • Flying Witch: Häxan Makoto flyttar ut på landet till hennes avlägsna kusiner Kei och Chinatsu. En lugn och långsamtgående slice of life om magiska (och mindre magiska) under. Här ligger fokus på att "häxkonster är inte längre tabu, men det är inte heller så farligt eller främmande som man kan tro". En fin mix som gör det till en skön serie att slappna av till.
  • Shuumatsu no Izetta: Den sista levande häxan Izetta vill hjälpa sin vän och prinsessan över Elystadt Fredericka, men kan hon rädda nationen från en tysk invasion? Magisk musik och ett väldigt spännande krigsdrama med allt på spel.
  • Little Witch Academia: Unge Akko vill bli en häxa tack vare sin inspiration från barndomshjälten Shiny Chariot. En mindre deprimerad och mer komisk version av Harry Potter gjord av Studio Trigger. Vad mer kan man önska sig?

Det blir inte lättare att fatta vilken meta som regerar. Med allt som pågår så har häxorna infiltrerat olika genrer och har nu fritt fram att göra som man vill. Och dom briljerar med det! Det finns för alla smaker och ni kommer inte bli besvikna. Med det sagt vill jag välkomna Slime 300 till häxornas hall of fame!

 Share

0 kommentarer


Rekommenderade kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Gäst
Lägg till kommentar…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

×
×
  • Skapa nytt...