Hoppa till innehåll
Anime.se
  • inlägg
    71
  • kommentarer
    49
  • visningar
    37 634

Min Topp 10: My Hero Academia ögonblick


MathJuice

4 710 visningar

 Share

Det tog ett tag innan jag började, men sen blev jag fast. Den enda shónen- serie som fick mig att fastna. Har märkt att jag inte skrivit en rad om den dock...så här är tio oförglömliga ögonblick från alla fyra-och-en-halv säsonger. Eller ja, oförglömliga för mig.

***OBS! Spoilers! Duh!***

 

10. Midoriya, Lemillion & Sir Nighteye VS Overhaul

vlc 2021-06-14 21-56-00-84.jpg

Ett rätt så kaotiskt arc med verkligen udda quirks från gruppen Shie Hassaikai. Det kändes bitvis utdraget innan själva huvudeventet med Overhaul. Men det var riktigt mäktigt med Lemillions starka inledning och Midoriyas avslutning samt att toppa av det med Sir Nighteyes tragedi. Miljön och de flesta sidokaraktärerna fastnade inte för mig, men just detta ögonblick varade länge.

 

9. Uttagningen för provisorisk hjälteexamen

vlc 2021-06-14 21-46-54-75.jpg

Fighter mellan elever känns bäst. I detta fall mixar och matchar man från flera skolor och försöker slå ut andra elever i en extremare form av spökboll. Första delen var klart starkast då andra halvan var mera katastrofräddning och käbbel mellan Todoroki och Yoarashi från Shiketsu High School. Flera olika fighter utspelar sig och vi får njuta av hur 1 A har mognat sedan sist.

 

8. Träningslägret

vlc 2021-06-14 21-40-35-18.jpg

Fullkomligt kaos med lite mörkare ton. Extremt underhållande och fartfyllt där man knappt hinner återhämta sig innan nästa fight kickar igång. Uppbyggnaden från att vara ett oskyldigt tapperhetstest till fullkomligt krig mot League of Villains är riktigt maffigt. Vi får även se lite action från 1 B. Muscular var helt tokig dock.

 

7. Bakugo VS Midoriya

vlc 2021-06-14 21-04-54-18.jpg

De udda parets första kamp sker under en hjälteträning där fokus är att stoppa tjuvarnas bomb, men som vanligt har Bakugo andra planer. Uraraka och Ida får sitta på avbytarbänken medans dessa två försöker få en syl i vädret mot varandra. Mäkta imponerande av Midoriya att ta sig an Bakugo utan att kunna använda sitt quirk på ett säkert sätt. Närkamp mot någon som exploderar i nyllet är lite dumdristigt, men riktigt imponerande moves från båda håll gör denna fight inte helt ensidig och sätter spänning på det hela.

 

6. Bakugo & Midoriya VS All Might

vlc 2021-06-14 21-22-45-13.jpg

Bara effekten av att ha dessa två "teama upp" tillsammans mot deras största idol, som också råkar vara den främsta hjälten i världen...det är svårt att beskriva. Man verkligen kände hur körda dom var, men sen så började All Might verkligen svinga och visade hur lönlöst det faktiskt var. Även om fighten var ensidig från början till slut så var spänningen så tjock man kunde skära den med en kniv innan man ens började lektionen.

 

5. Attacken mot U.A.

vlc 2021-06-14 21-04-07-64.jpg

En oväntad vändning och vår första introduktion till fienden League of Villains. Vi hade allmänt kaos i olika miljöer, Aizawa när han är seriös, den första Nomun visas och All Might går all in. Kanske inte så man minns den efter alla säsonger, men går man tillbaka så ser man hur effektfull denna vändning var i det stora hela. Plus att se amatörskurkar få stryk är alltid roligt.

 

4. Klass A VS Klass B

vlc 2021-06-14 21-59-04-62.jpg

Det bör upprepas: klasskamper och elevträning är det roligaste att se. En showdown mellan de olika hjältekurserna för att se vilka som verkligen är bäst och vilka som får först tyst på Monoma. Startar lite trögt men får sen snabbt upp tempot över de olika matcherna. Roligt att se en helt ny mix av quirks användas och hur A jobbar för att försöka kontra det. Stort plus till Bakugos grupp och animatörerna bakom Idas Recipro Burst.

 

3. Hjältedräparen Stain

vlc 2021-06-14 21-13-24-66.jpg

En mer koncentrerad episod med fokus på Ida, Midoriya och Todoroki. Hela denna arc bondade de tre och påverkade hela deras utveckling som hjältar, ett stort avtryck som fortfarande gör sig påmint. Själva fighten var en nagelbitare där Stain inte visade någon nåd trots att han var själv mot tre stycken. En också imponerande premiär på Midoriyas Full Cowling och vi kan äntligen slippa se honom vara så hjälplös med One For All.

 

2. All For One VS All Might

vlc 2021-06-14 21-44-22-12.jpg

Själva striden var väl okej, men avtrycket desto mer långvarigt. Från efterchocken från träningslägret och Bakugos kidnappning till att två rivaler har sin svurna uppgörelse ännu en gång. Detta är också ögonblicket där All Might blir tvungen att pensionera sig och låta Midoriya axla manteln som den permanenta arvingen till One For All. All For Ones själva närvaro var också mäktigt samtidigt som hans krafter var skrämmande kraftfulla. En värdig nemesis att ha i en superhjälteserie.

 

1. Sportfestivalen

vlc 2021-06-14 21-09-04-01.jpg

De bästa ögonblicken förevigade under säsong två. Hinderbanan och ryttarduellen var bara uppvärmning till en episk showdown mellan de bästa från klass A. Även om tyngden låg hos Todoroki, Bakugo och Midoriya så gav alla deltagare sitt yttersta...förutom Yaoyorozu och Kaminari då. Många rivaliteter och ideal på spel i en turnering med maximal eldkraft gör detta till ett minnesvärt ögonblick i hela My Hero Academias historia.

 Share

0 kommentarer


Rekommenderade kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Gäst
Lägg till kommentar…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

×
×
  • Skapa nytt...