Hoppa till innehåll
Anime.se
  • inlägg
    68
  • kommentarer
    46
  • visningar
    33 215

Kan du räkna upp alla idoler?


MathJuice

2 721 visningar

 Share

aidoru.jpgDenna vårsäsong börjar del 2 av Love Live! Nijigasaki High School Idol Club med buller och bång när vi blir introducerade till Lanzhu Zhongs animédebut och senaste hitsingel. När jag säger "animédebut" så menar jag att hennes första inträde var i Love Live mobilgachat. Många, om inte en majoritet, av alla idolserier har sina rötter från den mobila plattformen, och det märks främst när man tittar i rollistorna i serierna. Love Live exempelvis snittar 9 idoler per generation. Med fyra generationer animé har vi nu 36 enskilda individer, med rivaler är vi uppe i 43. Det är en hel del människor att hålla koll på.

Grunden till detta grubblande var en febrig lördagsmorgon med lite slösurfande på AmiAmi. På förstasidan hade vi merch från The Idolm@ster och ett ansikte som jag inte kände igen då jag inte var insatt i gachan. Det fick mig att göra en "Big Shaq" och lägga ihop två och två, och resultatet är lite smått chockerande...

D4DJ har 24 idoler, varav 14-ish är med i animén. BanG Dream! Är uppe i LL-nummer med 36 stycken, ovisst hur många i adaptionen men tre säsonger borde betyda en hel del. Sen så har vi vår huvudförbrytare The Idolm@ster med sina underdiskografier Cinderella Girls, Million Live och Shiny Colors: 50(!) namn under denna licens, och då har vi inte räknat in dom manliga idolerna från SideM vilket ger ungefär 14 extra medlemmar.

Chockerande nog så verkar detta inte ha så stor inverkan på våra minnen. Följer man en serie med närmare tjugo karaktärer så borde det vara svårt att komma ihåg alla. Kanske är det trots trots att gachaindustrin är en konstant utarmning av publikens engagemang så har majoriteten av idolerna en utvecklad karaktär. På ren svenska, they do give a shiet. Men trots detta så verkar vi gå mot ett Pokémon-syndrom; med så många idoler i konstant rullning så måste man snart behöva ett Pokédex... eller ett Idoldex... för att hålla koll på alla aidorus. "Chisato Arashi, en dansidol. Huvudkoreograf för gruppen Liella. Jobbar i ett crêpesstånd efter skoltid." För tillfället dock kan vi ta det med en nypa salt då allt detta skrevs klockan fem på morgonen med lite feber och ont i halsen som motivation för hjärnan att verkligen "gå loss" så att säga.

Förresten, har ni hört Lanzhu Zhongs senaste singel än? Den är lit, ni måste bara lyssna!

 Share

2 kommentarer


Rekommenderade kommentarer

Gäst
Lägg till kommentar…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

×
×
  • Skapa nytt...