Hoppa till innehåll
Anime.se
  • inlägg
    68
  • kommentarer
    46
  • visningar
    35 003

Min Topp 10: Love Live! Framträdanden


MathJuice

2 677 visningar

 Share

Vi har nu fyra generationer av Love Live! Åtta säsonger och två långfilmer med musik i olika toner och fasoner. Som den självutnämnda Love Live-fantasten på detta forum (och kanske den enda) så tänkte jag dela med er av de främsta bangers slash framträdanden från serierna, så vi utesluter fristående singlar och låtar från mobilspelet i denna lista. Och ska jag vara brutalt ärlig så kommer jag inte på någon märkbar låt från Muse som skulle passa här...

 

10. Shocking Party (A-RISE)

Gruppen som startade allt, favoriterna till att vinna Love Live två år i rad var inspirationen till Muse och indirekt resten av alla idoler här på listan. Det som stod ut var deras mera aggressiva stil jämfört med huvudkaraktärernas mera lugna och mjuka popvisor. Shocking Party var riktigt djärvt och rockigt och svängigt som bara den. Lite synd att dom fallit i glömska...

 

9. Tiny Stars (Kū-Kā)

Kanon och Kekes debut var riktigt pirrigt och nära att inte bli av p.g.a. Kanons scenskräck. Men i sista stund vände det och vi fick bland det sötaste framträdanden i modern Love Live-historia. Kanons röst är makalös och dräkterna söta. Deras dockliknande rörelser i refrängen är så gulligt charmigt att det är svårt att stå emot känslorna som väller fram. Inte illa för en debut.

 

8. Enjoy it! (QU4RTZ)

En ganska överraskande enhet, men medlemmarna är en ganska chill grupp så synergi var inte svår att få till. Enskilda medlemmar är inte direkt i mitt direkta målfång (förutom Kanata) men tillsammans skapar dom min topp tre favoritenhet inom Nijigasaki. Denna låt har ett skönt gung och en riktigt groovy refräng som får en på fötterna direkt.

 

7. Nonfiction!! (Liella)

Med temat rap kom Liella med en unik mix som påminner om Movits och deras mix av hiphop och soul. Sumire har också den perfekta scennärvaron och levererar hennes "cypher" med elegans. Det finns en viss bias från mig i och med hennes blonda skruvkorkar, men dom skadade inte heller. Läckert och svängigt rakt igenom.

 

6. Next SPARKLING!! (Aqours)

Slutlåten i Aqours långfilm, den symboliserar framtiden utan våra tredjeringare som tar examen och lämnar stafettpinnen vidare till de yngre medlemmarna. Jag har svårt att lägga till mer beskrivningar för jag grät så mycket under denna låt. Kanske räcker som argument...

 

5. Vivid World (Karin Asaka)

Nijigasaki var de första som gick utanför ramarna av "traditionella" idollåtar, och Karins framträdande kan lätt jämföras med EDM/houselåtar från dagens topplistor... fast bättre. Hon brukar anspela på sitt sex appeal i andra låtar, men i Vivid World är det ett mer energiskt och lekfullt framträdande där hon verkligen skiner med sin mogna charm. Ljusshowen och dräkten är riktigt pampigt också.

 

4. Eutopia (Lanzhu Zhong)

Lanzhu är 100% attityd och det genomsyrar hela låten. Även om Queendom är superhiten så är denna inte långt ifrån samma starpower. Det blir också riktigt exotiskt när hon mixar in mandarin emellan raderna. Likt tidigare Nijisanji-bidrag här på listan så får vi äntligen lite nya genres i mixen, och jag verkligen älskar de mer tuffa och fartfyllda bidragen vi får se.

 

3. MY Mai☆TONIGHT (Aqours)

Kanske deras bästa bidrag som full trupp, My dance tonight är en exotisk mix av traditionella östasiatiska toner möter modern J-pop. De går verkligen fullt ut med temat även i ljusshow, koreografi och dräkter. Istället för att spela säkert med de traditionella och lugnare tempot från Muse så får man äntligen se vad som händer när man sätter lite fart och fläkt i framträdandet hos inte bara rivalerna utan även våra huvudkaraktärer.

 

2. Eternal Light (DiverDiva)

Introverten Karin möter extroverten Ai och bildar bästa powerduon från Nijigasaki. Hög energi, mera house- och technoinfluenser,  plus lite vassa rap lines från Ai... fett gung rätt igenom. Deras olikheter kompletterar varandra och deras röster är så kraftfulla i framträdandet. En bra introhit med tanke på deras samlade banger diskografi med Secret Night, Fashionista och Powerspot. Bästa duon inom Love Live, strax efter...

 

1. Believe Again (Saint Snow)

Aqours rivaler och stora fans av A-RISE, syskonen Sarah och Leah utgör en oslagbar duo med deras rockinfluenser. Self Control var bara början för Believe Again gjorde verkligen ett stort intryck. Älskar som sagt när man verkligen tar i på låtarna och verkligen stoltsera med sitt självförtroende, och Saint Snow fyller detta tomrum med bravur. 10/10, would Believe Again!

 Share

3 kommentarer


Rekommenderade kommentarer

Ingen Snow Halation?

Annars skulle jag vilja lägga till Oh,Love&Peace, SUNNY DAY SONG, Omoi yo Hitotsu ni Nare, Bokura no Hashittekita Michi wa... och Hop? Stop? Nonstop.

Spoiler

Och sen resten av diskografin.

 

Länk till kommentar
12 timmar sedan sa Raccomunk:

Ingen Snow Halation?

Annars skulle jag vilja lägga till Oh,Love&Peace, SUNNY DAY SONG, Omoi yo Hitotsu ni Nare, Bokura no Hashittekita Michi wa... och Hop? Stop? Nonstop.

  Visa det dolda innehållet

 

Jag har haft svårt för Muse's repertoar även om jag diggar Sunny Day Song. Av någon anledning så fastnade Snow Halation inte riktigt. Dock så måste jag syna med Marine Border Parasol, Queendom, KU-RU-KU-RU Cruller och Self Control. :XD:

Länk till kommentar

Älskar Marine Border Parasol. Och om vi räknar sånger som inte var med i animen så tar jag med WILD STARS, LONELIEST BABY, Garasu no Hanazono, Arifureta Kanashimi no Hate, Beat in Angel, Someday of My Life, Strawberry Trapper, KOKORO Magic "A to Z", Dance with Minotaur och HAPPY PARTY TRAIN.

Länk till kommentar
Gäst
Lägg till kommentar…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

×
×
  • Skapa nytt...