Hoppa till innehåll
Anime.se

Sammanfattning av Otakon 2005


forehead
 Share

Rekommenderade inlägg

otakon.jpgOtakon är ett årligt konvent i USA som nu har tagit plats för sjunde året i rad. Otakon är minst sagt jättestort, vilket innebär att det inte bara är nördar som tar sig dit, utan även de stora jättarna. Konventet har varat under 19-21 augusti och företagen har under den tiden passat på att lansera en hel del nyheter och informerat om vad som komma skall.

 

 

 

tokyopop.jpgTOKYOPOP pratade bland annat om att de skulle utöka sitt sortiment av böcker. För de som inte uppmärksammat det släppte nyligen TOKYOPOP en del av .hack-serien som bok, nämligen .hack//AI Buster. Nya boktitlar vi kan se fram emot är till exempel Kino'S Journey, Gravitation, Gundam SEED och Scrapped Princess.

TOKYOPOPs satsning på yaoi kommer redan dyka upp i affärerna (?) i November, och då i form av serierna Earthian, Shinobu Kokoro och Love Mode. Även serien Wild Rock kommer släppas, men först i januari nästa år.

Vi får även veta att det förs diskussioner på TOKYOPOP om Shonen Junai Gumi, serien om vad som hände innan GTO. Serien kommer att släppas, men frågan är i vilket format. Antingen kommer serien släppas om 25 volymer, eller endast 14, där varje volym är en aningen tjockare och dyrare. Prisskillnaden för hela serien blir totalt ca $80, där det senare alternativet är det billigare.

De berättar även att vinnaren i deras tävling "Rising Stars of Manga 2" kommer att se sin serie "My Cat Loki" publicerad under 2006.

 

 

gocomi.jpg

Go! Comi, företaget under styre av Tokyopops föredettar, bjöd inte på mycket nyheter. De pratade om sina fyra första titlar (Cantarella, Her Majesty's Dog, Tenshi Ja Nai!! och Crossroad) som kommer släppas den 19:e oktober. De pratade även om företagets bakgrund, visioner, mål och arbete med översättning.

 

 

 

adv.jpg"Secret Anime Project to Unveil at Otakon!" skrev ADV på sin hemsida i ett pressmedelande från den 17:e augusti. Vad det handlar om kan möjligtvis vara en milstolpe - inom översättning av anime. Ghost Stories in School kommer dubbas och släppas av ADV, men röstskådespelarnas kommer inte ha något manus. De har fria händer att improvisera efter

munrörelserna i serien. Skam eller bra initiativ?

Döm själv.

 

 

 

trsi.jpgThe Right Stuff International meddelade att de fått tillstånd att publicera två gamla animeserier av ingen mindre än Osamu Tezuka. Animen i fråga är Astro Boy, med ett släpp någon gång under 2006, och Kimba the White Lion som ser dagsljuset i november.

De pratar även om sina framtida animesläpp och dess extramaterial. Serien To Heart väntas släppas under 2006, och så även Boys Be och 2x2 Shinobuden.

Speciellt med den kommande Gravitation OVA:n är två japanska förhandstittar där den japanska studion på båda har gjort en inkorrekt engelsk översättning. The Right Stuf International har inte lyckats få bort översättningen, utan förhandsittarna kommer både ha översättningar på "engrish" och "riktig" engelska.

 

 

 

- Otakon 2005

- Tokyopop

- Go! Comi

- ADV

- The Right Stuff International

Läs mer på AnimeNewsNetwork

Uppdaterad 13:24 - 22/08

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Ny .HACK manga att sätta tänderna i. Yay! ^^

 

Skulle vart kul att vara där, massor med webcomic-tecknare var där, inklusive Fred Gallagher (Megatokyo). Dom hade ju en stort Naze Nani Megatokyo tillställning där. Hade vart kul å sett det.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

"och Kimba the White Lion som ser dagsljuset i november. "

 

Är inte det värsta ripoffen på "Lion King"?, btw =).

 

Kimba är hur gammal som helst, så det är nog Lejon Kungen som är ripoff då, Hmm "Young GTO" verkar förövrigt lite småintressant.

 

Förresten hur stor är konventen? Några siffror på antal besökare?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...