Hoppa till innehåll
Anime.se

Inledning till en svenska uppsats, kritik =P


Warwolt
 Share

Rekommenderade inlägg

Lanariels Fall

 

Mellan de stora öppna slätterna som breder ut sig längst upp i det norr, och i syd ligger mellanvärldarna. Mellanvärldarna sammanlänkades av Handels leden, en skyddad zon där fartyg kunde resa utan att träffa på obehagligheter. Vad är mellanvärldarna, kan man då fråga sig. De är alla himla kroppar människans imperium koloniserat. De flesta utav dessa har redan utvecklats till självständiga civilisationer, meddans andra Mellanvärldar fortfarande är kvar i utvecklingsstadiet. Varför inte nord och syd blivit befolkad än, beror på en fruktan för något som skulle lura i de blanka hörnen på allsvärlds-kartan, ingen utav utforskarsonderna som sänts ut för att täcka de sista bitarna på kartan, kom tillbaks från expeditionerna. Mellanvärldarnas ledare, silver ordern, har därför officiellt utnämnt söder och nord som ett neutralt område. Ett som skall nyttjas utav Silver Ordens gruvarbetnings bolag, för Imperiets bästa. Inofficiellt, höll de vad de sa om att utvinna mineraler från nordvärldarnas asteroider och månar. Men Silver Orden bekämpar också ett krig mot söderns invånare, Zanierna.

 

ska fortsätta med der här, totalt ca 4 A4

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

uppdaterad >P

 

Mellan de stora öppna slätterna som breder ut sig längst upp i det norr, och i syd ligger mellanvärldarna. Mellanvärldarna sammanlänkades av Handelsleden, en skyddad zon där fartyg kunde resa utan att träffa på obehagligheter. Vad är mellanvärldarna, kan man då fråga sig. De är alla himlakroppar människans imperium koloniserat. De flesta utav dessa har redan utvecklats till självständiga civilisationer, meddans andra Mellanvärldar fortfarande är kvar i utvecklingsstadiet. Varför inte nord och syd blivit befolkad än, beror på en fruktan för något som skulle lura i de blanka hörnen på allsvärlds-kartan, ingen utav utforskarsonderna som sänts ut för att täcka de sista bitarna på kartan, kom tillbaks från expeditionerna. Mellanvärldarnas ledare, Silverordern, har därför officiellt utnämnt söder och nord som ett neutralt område. Ett som skall nyttjas utav Silverordens gruvarbetnings bolag, för Imperiets bästa. Inofficiellt, höll de vad de sagt om att utvinna mineraler från nordvärldarnas asteroider och månar. Men Silver Orden bekämpar också i hemlighet ett krig mot söderns invånare, Zanierna.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Radbyte FTW!

 

Och jag håller med, alldeles för mycket tråkig infodump. Berätta lite om världen och att det är i stäjrnorna. Ta lite action. Ge lite politisk bakgrund. Mer action osv.

 

I övrigt...


 • Mellan de stora öppna slätterna som breder ut sig längst upp i det norr, och i syd ligger mellanvärldarna. Lite adjektiv är bra
   
  Mellanvärldarna sammanlänkades av Handelsleden, en skyddad zon där fartyg kunde resa utan att träffa på obehagligheter. Vad är mellanvärldarna, kan man fråga sig. Bort med små skräpord. Då, ju, alltså ska man försöka stryka. Kolla igenom dina tidsformer också, du verkar hoppa lite... länkades men breder ut sig, inte bra
   
  De är alla himlakroppar människans imperium koloniserat. De flesta utav dessa har redan utvecklats till självständiga civilisationer, meddans andra Mellanvärldar fortfarande är kvar i utvecklingsstadiet.
   
  Varför inte nord och syd blivit befolkad än, beror på en fruktan för något som skulle lura i de blanka hörnen på allsvärlds-kartan, ingen utav utforskarsonderna som sänts ut för att täcka de sista bitarna på kartan, kom tillbaks från expeditionerna.
   
  Mellanvärldarnas ledare, Silverordern, har därför officiellt utnämnt söder och nord som ett neutralt område. Ett som skall nyttjas utav Silverordens gruvarbetnings bolag, för Imperiets bästa. Dessa meningar är klumpiga, formulera om och korta ner
   
  Inofficiellt, höll de vad de sagt om att utvinna mineraler från nordvärldarnas asteroider och månar. De lovade alltså att _inte_ ha gruvdrift, eller?
   
  Men Silver Orden bekämpar också i hemlighet ett krig mot söderns invånare, Zanierna.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Det är knepigt redan i första meningen. Ligger Mellanvärldarna i syd, eller mellan de stora slätter som ligger på ömse sidor (norr respektive söder om Mellanvärldarna)?

 

(Namn ska förresten ha stor begynnelsebokstav, jag antar att "Mellanvärldarna" är en plats, dvs ett namn?)

 

Sedan undrar man ju hur himlakroppar kan ligga mellan öppna slätter?

Dessutom - finns det för övrigt begrepp som "Norr" och "Söder" i rymden - det är ju något lokalt som vi har på Jorden pga vårt magnetfält.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter


 • Mellan de stora öppna slätterna som breder ut sig längst upp i det norr, och i syd ligger mellanvärldarna. Lite adjektiv är bra
   
  Mellanvärldarna sammanlänkades av Handelsleden, en skyddad zon där fartyg kunde resa utan att träffa på obehagligheter. Vad är mellanvärldarna, kan man fråga sig. Bort med små skräpord. Då, ju, alltså ska man försöka stryka. Kolla igenom dina tidsformer också, du verkar hoppa lite... länkades men breder ut sig, inte bra.
   
  De är alla himlakroppar människans imperium koloniserat. De flesta utav dessa har redan utvecklats till självständiga civilisationer, meddans andra mellanvärldar fortfarande är kvar i utvecklingsstadiet.
   
  Varför inte nord och syd blivit befolkad än, beror på en fruktan för något som skulle lura i de blanka hörnen på allsvärlds-kartan, ingen utav utforskarsonderna som sänts ut för att täcka de sista bitarna på kartan, kom tillbaks från expeditionerna. Befolkad? Är det ett område? Allsvärlds-kartan låter så krystat, funderar hur som helst på att det första s:et (och bindestrecket) nog ska bort därifrån.
   
  Mellanvärldarnas ledare, Silverordern, har därför officiellt utnämnt söder och nord som ett neutralt område. Ett som skall nyttjas utav Silverordens gruvarbetningsbolag, för imperiets bästa. Dessa meningar är klumpiga, formulera om och korta ner. Syd eller Söder?
   
  Inofficiellt, höll de vad de sagt om att utvinna mineraler från nordvärldarnas asteroider och månar. De lovade alltså att _inte_ ha gruvdrift, eller?
   
  Men Silverorden bekämpar också i hemlighet ett krig mot söderns invånare, zanierna.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
 • Skapa nytt...