Hoppa till innehåll
Anime.se

Megadere


Orrin
 Share

Rekommenderade inlägg

Mamoru-kun ni Megami no Shukufuku wo!

eller 'Megadere'

護くんに女神の祝福を! ungefär "Mamorus gudinnliga välsignelse".

 

megadere3ty1.jpg

 

Eftersom det ser ut som om någon fått för sig att översätta mer än ett avsnitt så borde fler få upp ögonen för denna riktigt underhållande anime.

 

Ursprunglig skapare:

Text: Hiroki Iwata (岩田洋季) Illustrationer: Toshiyuki Satou (佐藤 利幸)

Hemsida: http://www.megadere.com

Animering: ZEXCS

Genre: Komedi, romans, drama

Sändningstid: Wowow torsdagnätter 00.00 (dvs egentligen fredag)

Start: 5/10

Avsnitt: 24

 

 

Animen bygger på en serialiserad seinen "light novel" som gick i tidningen Dengeki Bunko. Totalt omfattar serien nio volymer + två spinoff-volymer. Som vanligt drogs även en manga igång samtidigt som serien startade. Framsidan till de två första volymerna nedanför.

megadere1ys1.th.jpgmegadere2cd7.th.jpg

 

Serien handlar om Mamoru Yoshimura som ska börja på Tokyo Beatrice universitetet. Denna skola är inriktad på att forska och fodra den nya generationens energi, "Beatrice Energi". Innan sin första dag där så ser Mamoru, under de blommande körsbären framför ingången till skolan, helt fascinerad en väldigt vacker tjej. Så fort hon märker att hon kollar på henne så går hon med bestämda steg mot honom och mer eller mindre beodrar honom att gå ut med henne.

 

Hon heter Ayako Takasu och visar sig i själva verket vara an av dem som styr Tokyo Beatrice universitetet och Takasu-familjens bortskämda lilla princessa. Hon visar sig också vara en av dem med starkast beatrice krafter i världen. Dessutom är alla på skolan livrädda för henne på grund av hennes något hetsiga humör och kraftiga reaktioner när bland annat elevrådet på skolan retas med henne, något som händer i så gott som varje avsnitt. I själva verket är mycket av det hon visar upp fasad.

 

Animen är först och främst komedi som till största delen kretsar runt Ayakos kraftiga humörsvängningar - det är inte för intet som hon kallas för "megadere" (mega-tsundere). Den enda som på något när kan hantera henne och som hon någolunda vågar öppna sig för är Mamoru som inte har helt lätt att hantera henne. Att elevrådet dessutom anser Mamoru vara ett mycket bra verktyg för att få Ayako att bete sig som de vill gör inte det hela lättare.

 

Serien har även en del drama inslag som koncentrerar sig på Mamorus och Ayakos relation som inte är den lättaste med tanke på allt som händer runtomkring. Det finns även tillfällen då Ayakos förslutna hinner ikapp och ställer till det. Hon har nämligen varit ganska aktiv som enmansarme och dem hon tuktat (och bekanta till dessa) vill inte bara finna sig i det.

 

 

Karaktärer

 

mamoruyo3.th.jpg

吉村護 Mamoru Yoshimura

Röst: Akiko Kimura (木村亜希子)

Mamoru är en ganska vanlig person, förutom att han bara är 155cm lång och anledningen till att han just vart antagen till skolan var pga hans intellekt, även om han verkar besitta vissa andra krafter också. Han har även ett leende som kan få alla att gilla honom.

 

ayakowi5.th.jpg

鷹栖絢子 Ayako Takasu

Röst: Mikako Takahashi (高橋美佳子)

Ayako är dotter dotter till en välkänd politiker och är också ett geni inom Beatrice användning. Hon är ofta en väldigt bestämd och strikt person förutom när hon kommer i närheten av Mamoru (läs. Megadere). Hon verkar ha lite av ett Shota-con.

 

emelenzialq6.th.jpg

Emelenzia Beatrix Rudiger

Röst: Takehito Koyasu (子安武人)

Emelenzia är en allvarlig person som ofta inte vill visa sina känslor, hon kommer först in i serien efter några avsnitt och står för en hel del roliga moment. Hon har även ett förflutet med Ayako som gör att hon hatar henne.

 

mayanr0.th.jpg

周藤摩耶 Maya Sudo

Röst: Daisuke Ano (小野大輔)

Ordförande för elevrådet, en ofta glad, skojfrisk och allmänt oseriös person, kan dock bli allvarlig när det väl gäller. Brukar ofta reta upp Ayako av misstag som slutar med att han mer eller mindre blir ganska misshandlad. Är bror till Shione.

 

shionedv8.th.jpg

周藤汐音 Shione Sudo

Röst: Mamiko Noto (能登麻美子)

Shione är en snäll och vänlig person (förutom mot Ayako och hennes bror Maya), hon gillar eleganta och snobbiga saker. Shione har även en egenhet att ändra frisyr i varje avsnitt och dom är ofta inte särskilt alldagliga.

 

snapshot20061212230915owz1.th.jpg

吉村逸美 Itsumi Yoshimura

Röst: Ai Shimizu (清水愛)

Mamorus syster som är mycket fäst vid sin bror, det råder lite osäkerhet på hur viktig hon egentligen kommer vara för serien, men hon har haft en stor roll i en hel del avsnitt så hon får platsa här också.

 

studencouncilwb9.th.jpg

Elevrådet

Elevrådet består av Mitsuki Fujita, Anna Hase, Yoko Kirishima, Yuka Maruyame och Kosuke Yagi som alla spelar en större roll serien.

 

Förutom dessa så finns det även med ett gäng mindre viktiga karaktärer.

 

Bilder

 

megadere1iq3.th.jpgmegadere2ff0.th.jpg

bscap068nz8.th.jpgbscap069cm0.th.jpgsnapshot20061212230317fp9.th.jpg

bscap070ri3.th.jpgbscap071dk1.th.jpgbscap073xy4.th.jpg

 

Skrivet av DB och Orrin

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...