Hoppa till innehåll
Anime.se

Klassisk musik i anime


JockeII
 Share

Rekommenderade inlägg

Mja, jag har märkt att jag uppskattar alla dom klassiska låtar som är med i olika anime serier. Och med klassisk musik så menar jag då mest låtar utan vokalist med klassiska instrument som violin, flöjt, tuba och allt vad som hör en orkester till.

 

Det finns en hel trevliga i Blood+ vill jag minnas, sen violin låten från D.N. Angel's OST som jag lyssnar på just nu är mycket trevlig den med.

 

Så nu är då frågan, finns det några utgivna album med samlingar av sådana här låtar? Eller finns det några bra band/artister som är relevanta? Jag suktar efter mer än dom få låtar som finns i olika OST's.

 

Trevlig chillmusik så att säga. :)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Om vi snackar äkta klassisk musik i anime...

 

* Nodame Cantabile, så klart! Samlingen Nodame Cantabile: Best 100 innehåller jävligt mycket bra musik. :) (Denna samling tillhör dock den otecknade serien.)

 

* Princess Tutu: Soundtracket till denna lysande animeserie bygger på klassisk musik och finns samlat på några "Konzert"-album som jag inte vet om de är officiella.

 

* Ännu svårare att få tag på är väl någon samling av musiken till Legenden om galaxhjältarna, som nästan bara innehåller klassisk musik. Men mycket musik är det, i de sisådär 70 timmarna som den varar.

 

* Gunbuster innehåller kanske bara några få klassiska spår, men är nämnvärd för att serien har det kanske bästa användandet av klassisk musik i anime någonsin: Det underbara slutet som ackompanjeras av Mascagnis intermezzo från Cavalleria rusticana. Det är helt enkelt så jävla rätt. :')

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...