Hoppa till innehåll
Anime.se

City Hunter


Blå
 Share

Rekommenderade inlägg

uGfPxHIaj.png

 

En goding från förr - City Hunter. En av 80-talets stora klassiker, skriven och illustrerad av Tsukasa Hojo (Cat's Eye, City Hunter och Angel Heart). Publicerades i tidningen Weekly Shonen Jump först 1985 och höll på sedan till 1991. Hela 35 volymer finns det.

 

1987 bestämmde sig Sunrise för att det var dags att göra en adaption på serien om Saeba Ryo och hans partner Makimura Kaori. En hel del vart det också; 4 TV-serier, 1 TV-special och 3 filmer, även en Live-action film finns med inge mindre än Jackie Chan i huvudrollen som Saeba Ryo. Men som inte allt det här räcker så finns det även en spin-off med de alldra flesta karaktärer i City Hunter; Angel Hert. Även den här serien började som en mangaserie och har fått sig en adaption på 50 avsnitt av studion TMS. En hel del skillnader finns i karaktärerna, men man kan givetvis känna igen sig i dom från City Hunter-serien. Inget jag dock rekommenderar att se på om man inte sett på något från City Hunter.

 

Handlingen i City Hunter är inte den mest komplicerade, och det är något som den vinner mycket på hos mig. Saeba Ryo är en sweeper, en person som tar sig ann vissa uppdrag för pengar (även fast det kanske inte alltid är fallet för Ryo). Till sin hjälp har han sin partner Makimura Kaori, lillasystern till Ryo's gamla partner. Ibland får Ryo även hjälp av den vackra och sluga polisen Nogami Saeko samt rivalen Umibozu. Tillsammans med denna skara människor hjälper man människor som hamnat i knipa och som då allt som oftast inte kan få hjälp av polisen. Ryo har dock ett väldigt enkelt krav på sinna kunder, att de är unga, snygga och sexiga tjejer, inte ett för stort krav va?

 

För att ens få kontakt med Ryo ska man skriva XYZ på den svartatavlan i Shinjukus (stadsdel i Tokyo) station. Det är här som Kaori oftast arbetar och ser till så att Ryo har något att göra.

 

Saeba Ryo

NVowECSfV.pngnfOtFdnZa.png

Röstskådespelare: Kamiya Akira

Seriens huvudperson och tillika seriens snuskhummer. Kraven som Ryo ställer på sina kunder som jag skrev ovan är något av de ovanliga och många som träffar på Ryo för första gången kan inte tro att han är den beryktade "City Hunter". Ett uttryck som Ryo gärna använder sig av är mokkori (något som är sexigt skulle man kunna säga att det vill menas med), vilket han gärna använder till mycket.

 

Trotts en väldigt snuskig sida så är Ryo inte en man att underskatta när det väl kommer till kritan. Med eller utan sin magnum pistol är Ryo ett dödligt vapen som klarar av de flesta situationer som han sätts i. Med en bakgrund som är hemlig vet man som sagt var inte mycket om hans förflutna, förutom att han har varit i slagfältet tidigare med Umibozu hintas det med.

 

Makimura Kaori

eVVFHyvKU.pngiosDTOxpM.png

Röstskådespelare: Ikura Kazue

Kaori är lillasyster till Ryo's gamla partner som dog under ett uppdrag. Med en väldigt färgstark personlighet är det många som tror att Kaori igentligen är en pojke, vilket hon såklart inte alls tycker om. Men tack vare sin färgstarka personlighet så stoppar hon många av Ryo's mokkori-attacker på andra kvinnor.

 

Kaori är även Ryo's partner och hjälper till med att ta in kunder och ta hand om hushållssysslor. Det verkar även finnas ett visst kärleksintresse för Kaori i Ryo, något som Ryo inte verkar villja besvara helhjärtat.

 

Nogami Saeko

QsBsoIvjR.pnguwBkrTidu.png

Röstskådespelare: Asagami Yōko

Saeko har känt Ryo sen en tid tillbaka, hur de känner varandra och sedan när, vad jag har sett så här långt, har man inte fått veta. Saeko jobbar inom polisen som kommissarie och ber, på sitt egna sätt, Ryo om hjälp när det behövs. Något som Ryo aldrig tackar nej till då Saeko använder sin skönhet för att lura Ryo. Men ta inte nu Saeko för enkelt heller då denna kvinna kan även stå på egna ben. Saeko har även en syster som också jobbar inom poliskåren.

 

Umibozu

bQFWeEhBz.pngxWdUKesFb.png

Röstskådespelare: Genda Tesshō

Om Ryo har en slarvig personlighet och tas oftast på mindre allvar är nog Umibozu raka motsatsen. Umibozu jobbar även han som en sweeper och är speciallicerad i att göra fällor. Att ta död på de här muskelberget är inte det lättaste och en mindre armé skulle nog ha svårt för att få jobbet gjort. Umibozu har dock svårt att visa vad han känner inför andra, speciellt det kvinnliga könet.

 

Slutord

En riktig pärla från 80-talet med riktigt trevliga karaktärer att förälska sig i och med ett riktigt grymt soundtrack. Favorit låten för egen del är Footsteps som helst används när det går lite villt till i serien. Att det är mycket att se kanske många ser som negativt och kanske tror att det hela blir rätt enformigt, men räds icke! För det mesta så är varje avsnitt riktigt underhållande och jag har nu då ändå sett på hela första och nästa hälften av andra säsongen utan att känna att jag skulle bli uttråkad och vilja lämna den här serien.

 

Om ni nu som sagt var någon gång väljer att ge Ryo en chans, ge honom då lite tid som med många andra serier. Det tar några avsnitt att känna sig hemma, men när man väl är där är det något som man inte vill komma ifrån i första taget.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...