Hoppa till innehåll
Anime.se

K-ON! blir film!


Meatrose
 Share

Rekommenderade inlägg

YGVQl.png

 

Den 28:e september gick det 26:e och sista avsnittet av K-ON!!, det vill säga den andra säsongen, i TV. Redan i avsnitt 24 avslutades serien men de två efterföljande veckorna bjöd på bonusavsnitt. Efter just det 24:e avsnittet började känslorna på nätet svalla och många fans gled in i mer eller mindre allvarliga depressioner.

 

Efter det 26:e avsnittet följde dock ett 30 sekunder långt klipp som tillkännagav att "långfilmen" har fått grönt ljus. 2chan-användare beskriver i efterhand hur de när avsnitt 26 tog slut förberedde sig på att ta sina liv, somliga beskriver hur de var tvungna att lossa på snaran de hade runt halsen när klippet började spela och hur klippet och dess budskap räddade deras liv. Om man dock väjer undan för all överdriven hysteri och bara ser till reaktionerna på tillkännagivandet kan man lätt konstatera att nyheten har tagits emot med öppna armar. Vissa håller sig dock en aning reserverade och vill inte ta ut något i förskott, de menar på att filmen teoretiskt sett skulle kunna "göra en Munto".

 

Faktum är att man i skrivande stund inte vet exakt vad filmen kommer bjuda på. Kommer den verkligen "göra en Munto" genom att vara någon sorts pengamjölkande tillbakablick med bara ett fåtal nya scener? Kommer det vara en helt fristående historia som passar in i princip varsomhelst under seriens gång? Kommer det kanske vara en fortsättning eller något som utspelar sig i framtiden (läs: Budokan)? Därom tvista de lärde, men mer information kommer tveklöst dyka upp framöver.

 

UPPDATERING: Man har nu officiellt bekräftat datumet för premiären. Filmen går upp på biograferna den 3:e december 2011.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Man ska inte göra filmer utav animen! Det blir så jävla dåligt, mest för att skådespelorskorna kommer inte se lika bra ut som karaktärerna i anime... Men filmen är nog helt ok för dom som inte sett K-ON animen. :)

 

De facto gloslista:

- Film = tecknad/animerad film

- Live action-film = "riktig" film

(etc :D)

 

I övrigt skulle det faktiskt vara ganska kul med en otecknad film, skulle ju bli lite Linda Linda Linda, fast bättre musik :3

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Det är dock amatörproducerat. Början är till och med trailern till en porrfilm. :P

Lol'd som fan! xD Men... Har dom fått nya namn också eller är det så man ska uttala namnen? D: Btw så tycker jag att koreanerna borde ha fått jobbet att göra om en tecknad film till en riktigt film! D: Deras filmstjärnor är ju grymt mycket snyggare än japanerna! >:

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Lol'd som fan! xD Men... Har dom fått nya namn också eller är det så man ska uttala namnen? D:

Var? Hur?

 

Efter porrfilmen är det något som verkar vara några nördar som spelat in K-On-härmande videor, men där är namnen som de ska vara I själva porrfilmen har de ändrat namnen lite, för upphovsrättens skull, typ "Rio" istället för "Mio".

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 4 months later...

Och så ska den väl vara typ en "mellanföljare" (eng. "midquel"), alltså ett verk som produktionsmässigt följer upp ett avslutat verk, men som utspelar sig någonstans mellan (men ej inräknat) början och slutet. Typ som Cowboy Bebop-filmen. Synd.

 

Visst, det är väl en fluffig, substanslös serie med sedvanlig tjejgymnasieromantisering, så det är väl bara logiskt att fortsätta på det... men just för att K-On är (1) substanslös och (2) superpopulär så hade en uppföljande långfilm kunnat bli så mycket, mycket mer! När figurerna är så älskade och inrotade, då bör man ju kunna berätta en fantastiskt medryckande berättelse.

 

Kort och gott borde de ha gjort typ som i den där doujinshin jag läste, den som utspelar sig efter några år... :colonthree:

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jo, det verkar ju i dagsläget högst troligt att det blir en anime original-pryl som utspelar sig mellan slutet av "källmaterial del 1" och början av "källmaterial del 2". Det vore ju extremt konstigt om vi inte fick följa åtminstone de fyra huvudtjejerna i deras högskoleliv i källmaterialets fortsättning.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...