Hoppa till innehåll
Anime.se

Tävling: Gör din egen visuellroman!


Rekommenderade inlägg

Bushis hjälpsamma tråd om visuellromanmotorer gav mig en idé.

 

Ska vi inte ta och använda dessa till något kul? Och vad är väl mer kul än en tävling?

 

Skriv din egen visuellroman!

Ja! Skriv din egen visuellroman (eller dejtingsimulator eller liknande) och visa upp dem för bedömning, så ska vi se till att vinnaren får något kul! Det härliga gänget på MangaGamer.com har nämligen skänkt oss tre exemplar av KiraKira (åldersfri version).

 

bljP2.png

 

KiraKira handlar om en oföretagsam ung man, Shikanosuke, som går på den kristna Oubiskolan. En dag möter han en märklig tjej, Kirari, och tillsammans med kamraterna från den nedläggningshotade Andra litteraturskolklubben -- den rika damen Sarina och Shikanosukes barndomsvän Chie -- bildar de ett punkrockband för att uppträda på skolfestivalen, ett uppträdande som också laddas upp på nätet. När succén är ett faktum blir de förfrågade att spela i Nagoya, och trots annalkande prov och föräldrarnas ogillande drar de ut på en rockturné i Japan, beväpnade endast med sina drömmar och sina instrument, i en skrotig skåpbil som kan falla isär när som helst.

 

KiraKira är skapat av Overdrive (Edelweiss, Deardrops, Dengeki Stryker), beräknas av VNDB att vara kring 30-50 timmar långt med ett betyg på 7.99/10, och den nedladdningsbara utgåvan som står på spel är "all ages" (utan erotiskt material).

 

Den person eller grupp som vinner de andra forummedlemmarnas gunst kommer att få en nedladdningskod till spelet. Vi har även en hemlig (men åtråvärd!) bonusvinst som vi forummoderatorer ska tilldela någon lycklig person.

 

Jag har tänkt mig att tävlingen ska gå till så här:

 

Arbetsprocess: Ensam eller tillsammans med upp till två andra personer, som alla ska vara medlemmar på forumet, så ska du (eller ni) använda förslagsvis någon av spelmotorerna som beskrivs i Bushis tråd (eller någon annan, eller till och med skriva en egen motor) till att skapa ett spel. En grupp kan dela upp arbetet, till exempel så att en person skriver, en annan programmerar, och den tredje ritar bilderna.

Innehåll: Det viktiga är kreativiteten, så skriv en originalberättelse, alltså inte fanfic. Om ni tar med pornografiskt eller våldsamt material så måste ni varna om det, och kom ihåg att ni är juridiskt ansvariga. Bidrag som vi bedömer som olagliga enligt läget i Sverige kommer givetvis att diskvalificeras.

Språket: Språkvärnare som vi är ser vi helst att det är på svenska, men engelska går också bra.

Bilder och musik: Vi gillar originalitet och kreativitet, så egenproducerade bilder och egenkomponerad musik är en klar bonus, men ni får använda andra resurser. Ni måste dock ha tillåtelse för detta (det kan t.ex. vara Creative Commons-licenserat material), och ni måste skriva varifrån resurserna kommer ifrån.

Speltid: Nu ska vi inte sätta hinder på er kreativitet genom att komma här med "krav" och "regler", men personligen tycker jag att 30-60 minuter speltid (lästid) kan vara lämpligt. Gör helt enkelt ert bidrag så långt eller kort det måste vara (och som ni hinner)!

Filstorlek: Inte några begränsningar här heller, men kom ihåg att bidraget måste vara nedladdningsbart. Så länge filstorleken inte är orimligt stor så kan vi på Anime.se stå för webbplatsutrymme.

Slutdatum: Senast den 31 oktober 2011 ska ni vara klara. Ni har alltså från och med 1 augusti 2011 till och med 31 oktober 2011 på er att skriva så fingrarna blöder!

Bedömning: När ni har ett bidrag färdigt så skapar ni en egen tråd på forumet med nedladdningslänk och annan information som vi kan tänkas behöva. Den 1 november 2011 så öppnar vi en omröstningstråd för att utse en vinnare: alla forummedlemmar kan rösta.

 

Alla får vara med, och anmäl gärna intresse här i tråden. Var inte heller rädda för att här på forumet fråga om och diskutera allt från spelprogrammering till hur man strukturerar en berättelse, eller kanske söka efter medarbetare.

 

Lycka till!

 

PS: Stort tack till MangaGamer.com, så kolla gärna in deras övriga utbud! :heart:

  • Uppröstad 4
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 2 weeks later...

Så kan man göra om vi inte hinner, det är sant :colonthree:

 

Mest att vi alla ska börja skolan snart, fast eftersom jag aldrig pluggar (behöver aldrig snarare) så har jag massor av tid att försöka mig på att skapa små musiksnuttar samt att programmera, mer produktivt än att banka F5 på forum :psyduck:

 

Dom andra kan ha det värre dock ~_~

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 3 months later...
Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.
 Share

×
×
  • Skapa nytt...