Hoppa till innehåll

Rekommenderade inlägg

Såg nyligen klart serien "Fractale". Tyckte inte det var något mästerverk, men den var ändå ganska trevlig. Är det någon mer som har sett den, och vad tyckte ni isåfall? Det verkar vara ganska många som ogillar den.

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Jag såg den när den gick, och det var ju ett par år sedan, så jag får citera mig själv.

Mångtaliga är de som har bitit efter mycket men endast tappat hela stycket -- som Fractale. Den såg ut att bli en intressant sammankomst av tre huvudsakliga krafter: konceptstadiet kom från "databasotaku"-kulturkritikern Hiroki Azuma, manuset från den duktige karaktärsförfattaren Mari Okada, och så skulle moéregissören Yutaka "Yamakan" Yamamoto sätta ihop hela paketet. Yamamoto satte också sin karriär på spel: om den inte skulle göra succé så skulle han lägga av med animé! (Var det ett hot eller ett löfte?)

Sett i helhet kan man bara dra slutsatsen att de arbetade åt olika håll. Azuma stod -- förutom säkert för element (klyschor) ur databasen -- för seriens socialkritiska frågor om mänsklig kontakt och kommunikation. Mari Okada försökte erbjuda drama och karaktärisering. Yamakan försökte pissa bort alltsammans med oväsentligheter och en oförmåga att få ihop allt till en enhet. Det blir aldrig smart, det blir aldrig känslosamt, det blir aldrig roligt att se på.

Hårda ord, men det var ju något av en besvikelse.

 

Inte för att det var utan ljusglimtar. Öppningsvinjetten är strålande, den hade överraskande våld (som dock stack ut onödigt)... och Nessa va' gullig. HanaKana~ :blush:

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Ja, nessa var väldigt söt :) Tyckte överlag det var bra karaktärer i serien. Men annars föll den ganska platt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Jag förstår inte vad alla har emot den, själv uppskattade jag den väldigt mycket. Var lite osäker på slutet, men nu har jag fått en förklaring, och då tycker jag om den ännu mer. PhrynexClain-fan

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×