Hoppa till innehåll
Sceleris

JoJo no Kimyou na Bouken Parte 5: Ougon no Kaze

Rekommenderade inlägg

Så, en Jojo 5-tråd.

Jag gillar att inte ta reda på detaljer om ny anime, men jag har undrat efter fyran vad nästa skulle gå ut på. I ordning:

  1. 1880-talet, England. Jonathan Joestars onda adoptivbror Dio blir vampyr, och Jonathan tvingas lära sig använda “vågenergi” för att besegra honom.
  2. 1930-talet, USA/Europa. Jonathans sonson Joseph tvingas lära sig använda vågenergi för att besegra uråldriga supermänniskor uppväckta av nazisterna.
  3. 1980-talet, Japan/Mellanöstern. Josephs dotterson Jōtarō Kūjō, med följeslagare inklusive Joseph, tvingas till resa runt världen för att med övernaturliga humanoida förmågor “stånd” besegra den återuppväckta Dio, för att rädda Jōtarōs mor från magisk förgiftning av Dios närvaro.
  4. 1990-talet, Japan. Jōtarō undersöker Josephs bastard Jōsuke Higashikata, som bor i en stad där en seriemördare härjar, och där ett gammalt Dio-instrument för att ge folk “stånd”-krafter cirkulerar.

Och femman i samma stil blir väl något i stil med:

2000-talet, Italien. Jōtarō skickar Jōsukes vän Kōichi till att undersöka en pojke som kan vara Dios son, Giorno Giovanna. Fler “stånd”-upptåg!

Araki är ganska bra på att variera sina serier. Nu kommer det väl att utveckla sig på oväntade sätt, kan jag gissa. Kommer GioGio att gå i sin skurkfars fotspår? Kommer de att slåss mot “stånd”-maffian? Kommer Jōtarō någonsin vara inte-cool? Vi får se.

Om avsnittet har jag inte så mycket att säga. Kanske att jag nog ändå hade önskat att de hade lite mer “manly-man”-röstskådisar för huvudpersonerna.

Slickar-Bruno, haha vafan. Påminde mig om Kakyōins körsbär…

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×