Hoppa till innehåll
Anime.se

Rekommenderade inlägg

image.thumb.jpeg.1b246e416268a73b73bf6d072752d7e4.jpegSnacka om att tappa bollen! Tänker inte dra ut på det så mycket mer. Men herregud vad dålig den var.

Eller... säg såhär. Första säsongen var helt okej, rätt bra faktiskt. Var inte helt vän med animationen, men konceptet var intresseväckande och jag höll mig investerad i storyn mellan vår stumme och märklige huvudrollskaraktär, och hur de lyckades bygga relationer till karaktärer som sedan urskillningslöst tar dem ifrån oss. Mycket underhållande, och en trevlig variation av äventyrsserierna där små historier berättas oberoende av varandra med huvudrollen som gemensam nämnare.

Men andra säsongen. Vad fasen hände? De ignorerar totalt de spelregler de satte upp för Fushi i första säsongen, killen är nu allsmäktig och helt nya superkrafter dyker upp i serien utan att ens introduceras, för att direkt överglänsas av andra krafter som inte alls fungerar med storyn upp till det tillfället. Serien har ingen jäkla aning om vart den är på väg, och trots att den håller sig intressant ungefär halvvägs genom andra säsongen genom en intressant karaktär och sidohistorier så faller allting fullkomligt platt när andra hälften övergår till grått och tråkigt shounen-slagsmål där karaktärer vi inte bryr oss om skall skydda en plats som vi inte bryr oss om, med massa påhittade krafter som inte anknyter till de, vid det här laget, 30 avsnitt vi redan sätt. Allt för att inte  ge oss någon ytterligare exposition om den övergripande storyn, om det ens finns någon.

Som om inte det var nog så övergår den tidigare mystiska fienden genom story, "knockers", till att bli en clownig grå sörja av fiender som likt ett tower defense-spel från tidigt 2000-tal bara grötar sig över karaktärerna mot slutet. Inget av det mystiska och spännande med fienderna följer med in i fajten, ingenting spelar någon roll. Inga risker finns, inget står på spel och inget är intressant att kolla på längre.

Roligt nog verkar serieskaparna förstått att ingen längre skulle vara investerad i denna plottriga och poänglösa värld de knappt ens byggt för oss att de direkt i slutet väljer att avsluta med en timeskip som i princip gör hela serien fram till slutet av andra säsongen fullkomligt poänglös. Ingenting spelade någon som helst roll. 

Eller vad vet jag, kanske var det viktigt på något sätt att flytta sig tusentals år från en renodlad fantasyvärld till i princip jorden i modern tid.... kanske återknyter detta till den stämningsfulla starten av serien med vår mystiske, märklige och stumma huvudkaraktär och hur han fick sin mänskliga kropp av en namnlös pojke, i en stuga mitt ute i ett öde och evigt snölandskap.

Eller så har de ingen jävla aning om vad de pysslar med...

Troligtvis inte.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag kände allmänt (även i första säsongen), att serien gjorde allt den kunde för att sätta karaktärerna i så otursamma situationer som den kunde, så att det blev extremt uppenbart när en karaktär skulle vara med om en olycka/dö. Såg aldrig klart på säsong två, kom ungfär dit då Fushi började 

Spoiler

assimilera hela världen i sig själv

 

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...