Hoppa till innehåll
Anime.se
 • inlägg
  71
 • kommentarer
  49
 • visningar
  38 456

Min Topp 10: Opening Themes Redux


MathJuice

1 405 visningar

 Share

Jag hade redan en lista över öppningsteman, men efter sådär tre och ett halvt år så känns det som att vissa låtar fasats ut och att nya kommit in och blivit mina darlings. Så dags att röra om i listan och göra den mer... om inte definitiv så i alla fall aktuell.

 

 

10. Musouka (Utawarerumono)

Vi börjar starkt! En av de bästa serierna från min tidiga animékarriär med en av de bästa soundtracken i mannaminne. Självfallet så har den ett iögonfallande öppningstema som får en att tänka tillbaka till denna pärla. Varför iögonfallande förresten? Man lyssnar ju väl på den?

 

9. MAYDAY (Fire Force)

Många föredrar den lite mer lekfulla (och kanske spanskinspirerade) första öppningstemat, men  jag föredrar det tunga metallsoundtracket i denna andra variant. Tuffa beats med engelsk låttext för ovanlighetens skull.

 

8. Shanranranran (Flying Witch)

Kan inte stoppa the shanranranran sora wo~ med obligatoriskt klappande. Mysig serie måste ha ett mysigt soundtrack så klart!

 

7. Seize The Day (Yuru Camp)

Jag kan ha sagt att denna inte riktigt är lika bra som Shiny Days, men jag har gjort en helomvändning om denna. En annan skön svängighet kring denna men  samma lekfulla natur.

 

6. PUNCH☆MIND☆HAPPINESS (Anne Happy)

Ni kan inte stoppa Pan-pan-punch mind! Böj er ner för Timothy superiority!

 

5. BAD CANDY (Girls' Frontline)

Warner bros. bad, mobilspeladaption bad, öppningstema good. Ganska enkelt faktiskt. Om dom ansträngde sig lika mycket med serien i sig så hade den varit ett mästerverk. 

 

4. My Soul, Your Beats! (Angel Beats!)

Efter alla dessa år så är den fortfarande episk. Pianointrot får mig varje gång, rikligt med gåshud genom hela stycket. Jag må vara känslig, men ingen kan nog hålla sig från tårar med den här i bakgrunden.

 

3. Literature (Majo no Tabitabi)

En magisk känsla varje gång den går igång. Ett mysigt piano som intensifieras i ett crescendo som inramar Elainas drömska resa. Gud så vacker!

 

2. Kien Romance (Otaku Elf)

Jag har bara haft Otaku Elf i mindre än en månad, men om nånting skulle hända den skulle jag mörda alla i rummet och sen mig själv. En ny för i år mysig slice of life med det mest svängiga öppningsteman jag varit med om. Älskar´t!

 

1. gravityWall (Re:Creators)

Den bästa serien som inte hade något inflytande alls har fortfarande kraften av Sawano Hiroyuki. Solitt soundtrack avrundat av det bästa öppningstemat ever, no contest. Du kan inte bestiga denna vägg!

 Share

1 kommentar


Rekommenderade kommentarer

Visst, jag hoppar in med mina favoriter.

10. Like Flames (That Time I Got Reincarnated as a Slime)

Jag känner att Tensura har släppt ett bättre opening än det förra varje säsong som kommit ut. Fortsätter trenden så kanske vi till och med får en Tensura-låt som hamnar som min #1

 

9. Euphoric Field (ef: a tale of memories)

Fantastiska visuals tillsammans med en dängare av en låt. Den japanska versionen av låten är dock inte alls lika bra.

 

8. DiViNE (Blue Reflection Ray)

Egentligen inte så mycket som var speciellt med denna låt, men nånting med den satte sig på hjärnan och ville inte bli bortglömd. Fullängdsversionen av låten har för övrigt den sexigaste voice cracken jag någonsin hört.

7. The Other Side of the Wall (Princess Principal)

Både låten och visualsen för denna är bara så kul!
 

6. Hana wa Odore ya Irohaniho (Hanayamata)

Paato paato~
 

5. Million Clouds (Amanchu)

Sakamoto Maaya's röst är så härlig att lyssna på, det här är min favoritlåt av henne.

4. Sayonara Bystander (3-gatsu no Lion)

När det kommer till låten så ligger den här ungefär jämsides med nästa opening från serien, Flag wo Tatero. Bystander utklassar dock den med sina visuals.
 

3. Perfect Slumbers (Nekomonogatari: Kuro)

Egentligen så hade Monogatari tagit upp en väldigt stor del av min top 10 openings, men jag kör på en låt per serie, och då blir det denna.

 

2. Pastel Pure (Maria Watches Over Us)

Maria-sama är en serie som jag slumpmässigt slog på för några år sedan utan att riktigt veta vad det var för något, men som snabbt började klättra upp bland mina favoriter. Dess opening/main theme är en fantastisk låt som perfekt sätter tonen för serien. Mina bekanta är fullständigt less på att höra mig spela den på repeat.

Några honorable mentions:

 • Clannad After Story
 • The Tatami Galaxy
 • Houseki no Kuni
 • Symphogear OP1
 • Hinako Note
 • Mahou Shoujo Lyrical Nanoha
 • Oreshura
 • Tales of Symphonia: Sylvarant-hen
 • Domestic Girlfriend

 

1. Tabi no Tochuu (Spice and Wolf)

Den här openingen kan bara beskrivas som kärlek vid första ögonkast. En sekund in så älskade jag låten, och den har legat som min #1 sedan dess.

Redigerad av Raccomunk
Länk till kommentar
Gäst
Lägg till kommentar…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

×
×
 • Skapa nytt...