Hoppa till innehåll
Anime.se

Datorspelshjälp


Zaphod
 Share

Rekommenderade inlägg

Jag har fastnat i Diablo 2 igen nu och behöver ta mig vidare till andra spel.

Sitter ofta fast i Diablo 2, i alla fall tills jag hittat vidare, men nu är det verkligen kört.

Jag behöver alltså hjälp.

 

Jag behöver tips på bra spel, men inte vilka spel som helst, jag har kriterier..

 

- RPG, inget MMO, måste gå att spela ensam.

 

- Hyfsad grafik i alla fall och ingen skrikig färg.

 

- Bra styrning.

 

- Man måste kunna gå in i tredje persons-perspektiv.

 

- Lätt att komma in i, beroendeframkallande spel.

 

- Inte gjort för 3-åringar,

 

- Och framför allt, mer dödande är pratande.

 

Någon som vet något bra spel som stämmer in på det?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag tar för givet att du känner till TES IV: Oblivion? Och om du spelat igenom det mesta förut men inte spelat expansionen så är det lätt värt att spela det igen för den.

 

Sen släpptes även The Witcher precis, ska nog vara god för alla dina krav och verkar enligt mig riktigt bra. Har inte skaffat det själv än dock.

 

Du borde egentligen helt enkelt kika bland Webhallen's topp 20 listor, man kan hitta mycket trevligt där.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

I Oblivion är det en hel del pratande faktist men det är ett underbart RPG spel som tåls att spela flera timmar.

 

Kanske Fallout 1 och 2? Iofs är det någon skum kameravinkel men fy satan så bra spel. Baldur's gate och Icewind dale serierna är underbara äventyr som varar i flera hundra/tusen timmar.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gillar inte riktigt styrningen i Oblivion, visst, allt annat är bra. Men det är nånting fel med spelet som gör att vi inte riktigt passar ihop.

 

Baldur's Gate har jag nött sönder, inte speciellt kul längre alltså.

 

Ska kolla upp The Witcher och Icewind dale.

 

Tackar! :)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Fable finns ju också, vet inte om jag personligen tyckte att det var "skitbra" men jag körde igenom det iaf. Du kan ju ge det ett försök o se om du gillar det :wink: .

 

Finns Fable till datrn, eller bara till Xbox?

Har inget Xbox, därav sökte jag datorspel. :)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Fable finns ju också, vet inte om jag personligen tyckte att det var "skitbra" men jag körde igenom det iaf. Du kan ju ge det ett försök o se om du gillar det ;) .

 

Finns Fable till datrn, eller bara till Xbox?

Har inget Xbox, därav sökte jag datorspel. :)

 

Det finns till PC :)

 

Du kanske skulle testa Silver om du kan få tag i det, Storydrivet RPG med en (enligt mig iaf) riktigt härligt och unikt fighting system, grafiskt liknar det FF7 en hel del.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

som nämt tidigare kan jag verkligen rekommendera Fallout 1&2. helt underbara spel. friheten är enormt med tanke på ett så gammalt spel.

 

man kan i stort sett snacka sig igenom spelet eller helt enkelt mörda allt som kommer ivägen du väljer själv, spelet fortsätter även om man har klarat main qesten, finns hur mkt sidequests som helst.

 

helt underbara dialoger och sköna karaktärer. (harold<3)

 

spelen i sig utspelar sig i typ 50-talets syn på framtiden med atomkraft i allt möjligt, Efter att hela världen har blivit sönderbombad och blivit en slags radioaktiv öken. nästan alla människor har evakuerats till underjordiska "valv" där dom ska kunna bo i flera hundra år tills jorden har repat sig efter krigen. Mad Max filmerna kan vara ett exempel på hur det ser ut typ.

 

i första spelet pajjar "water purification Chip" i valvet man bor i. så karaktären man gör blir tvungen att springa över till det raserade grannvalvet och sno chippet därifrån, vilket misslyckas så man måste leta på annat håll.

 

man får ett visst rykte i varje stad man gör quester i. man kan till exempel Bli porrstjärna eller gruvägare berodende på hur man utför dom och var. allt man gör har en viss inverkan nånstans.

 

såklart med sci-fi så kommer alla möjliga roliga vapen. allt från avsågade hagelbrakare, miniguns och jaktgevär till nuclear powered lpalsmarifles där motståndaren blir bara en hög aska då man är klar med dom.

 

och med radioaktivitet kommer det muterade monster av alla stolekar och former. typ råttor stora som björnar, (molerats) mutanter och zombies.

 

combatsystemet är riktigt mysigt (enligt mig) vilket är turbaserat där man visst många sequence points man ska göra av med på att gå, skuta etc. men detta kan bli drygt om man möter ruskigt många fiender då man kan få vänta upp till 4-5 minuter tills man faktiskt får ens röra på sig.

 

spelen innhåller också så kallade secret encounters från andra spel till exempel star trek, monty python, hitchhikers guide to the galaxy (stor val som har landat mitt ute i ingenstans och blivit en stor hög med blod).

 

favoriten är väl dock hängbron ifrån monty python´s holy grail då man möter en gubbe vid en bro där man ska svara på 3 frågor. svarar man fel skickar han explpderande kor på en. lyckas man vända på det så han exploderar får man en robe (morronrocken) som har samma stats som en av dom bättre dräkterna man får i spelet.

finns även en armor ifrån diablo 2 i fallout tactics som man kan köpa, men kan dock inte använda eftersom requirements på den är som dom ska vara i D2.

 

http://www.nma-fallout.com/forum/album_ ... ic_id=1303

http://www.nma-fallout.com/forum/album_ ... pic_id=544

http://www.nma-fallout.com/forum/album_ ... pic_id=546

http://www.nma-fallout.com/forum/album_ ... ic_id=1304

 

som ni kanske märker är jag helt förälskad i den här spelserien. finns så himla mycket mer att säga om dom men pallar inte att skriva mer :/

 

kan även infromera att det kommer ett fallout 3 nångång nästa år men har inte större förväntningar på det eftersom black isle har lagt ner sen länge och besheta(?) software har tagit över. (elder scrolls Morrowind/oblivion). så är nästan rädd att dom kommer att bli nästan som dom.

bestetha kommer tydligen att använda något liknade spelstil som på elder scrolls spelen så det kommer inte att riktigt leva upp till dom tidigare :( förhoppningsvis så kommer dom att behålla den brutala atmosfären allt det runomkring.

 

http://www.nma-fallout.com/forum/album_ ... ic_id=2450

http://www.nma-fallout.com/forum/album_ ... ic_id=2341

http://www.nma-fallout.com/forum/album_ ... ic_id=2335

http://www.nma-fallout.com/forum/album_ ... ic_id=2387 Splat! <3

 

visseligen ser screensen mumsiga ut men ska det vara lika drygt som elder scolls spelen har varit är jag lite halvskeptisk till vad det verkligen kommer att bli :/

 

men back to topic. prova dom två första. du kommer INTE att ångra dig.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Elder Scrolls-spelen dryga? Lol.

 

 

 

Förövrigt så kommer Bethesda Softworks att ha kvar massa klassiska saker från Fallout liren, bl a att man kommer få välja vart man vill skjuta och det uppskattas. Jag tror att det kommer bli ett rejält lyft och fräscht som attan.

 

TES spelen är förövrigt skitsköna och inte alls dryga, man snöar verkligen in på dom flera 100h utan problem.

 

 

-_-

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...