Hoppa till innehåll
Anime.se

Anime på Stockholms filmfestival


Sceleris
 Share

Rekommenderade inlägg

UYgidgQLk.jpg

 

Stockholms filmfestival, som firar sitt 20-årsjubileum den 18-29 november, kommer i år att visa den japanska filmen Musashi: The Dream of the Last Samurai.

 

Filmen är ett slags dokumentär bestående av olika sekvenser i olika stilar som berättar om den legendariske 1600-talssamurajen Musashi Miyamoto som grundade en egen svärdstil och aldrig förlorade en enda av sina över 60 svärdsdueller.

 

Filmen är skriven och producerad av Mamoru Oshii (Patlabor, Ghost in the Shell, The Sky Crawlers) och har regi av Mizuho Nishikubo (Zillion, Video Girl Ai, Otogi Zoshi). De intresserade får lov att infinna sig på Grand den 19, 23 eller 25 november (för exakt tid, se webbsidan). Biljetten kostar 50 kr.

 

Tipstack till Urax.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Tycker det är lite trist att de valt att visa filmen mitt på dagen alla tre gånger. Kunde väl i alla fall haft en kvällsvisning så folk med jobb har en möjlighet att se den.

 

En sak som bör poängteras är att man måste köpa ett festivalkort för att kunna se filmen vilket kostar 220 kr (160 för studenter och för de mellan 16-21 år). Så det kan bli ganska dyrt om man bara vill se musashi, men det finns många andra intressanta filmer från asien och även en och annan animerad film (ej japansk anime).

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...