Hoppa till innehåll
Anime.se

Ordbilder manga!


imifumei
 Share

Rekommenderade inlägg

 • 2 months later...
 • 4 weeks later...

Dame Ningen har fått upp lite smakprov inför den svenska utgåvan av En kopp kaffe till, som ni kan läsa på följande 2 länkar (det är olika utdrag i de båda länkarna):

 

Utdrag från kapitlet Mjaurits (börja på sidan 10 och bläddra fram till sidan 1). Detta är nog mitt favoritkapitel i första boken.

 

Utdrag från ett annat kapitel, på bloggen Shazam

 

Jag gillade verkligen att jobba på serien. Varje liten berättelse har sin egen lilla ton och smak och serien har fått mig att uppskatta ritualerna kring det dagliga kaffedrickandet på ett helt annat sätt. :)

 

Ordbilder har även fått upp en längre förhandstitt från Eater, samt för Drömmarnas djup och Ojingogo för er som har missat dem. Här hittar ni samlingssidan för dessa.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Ordbilder har i samarbete med Ikikata.se en liten tävling just nu där man kan vinna Besttjusaren av Nahoko Uehashi( Seirei no moribito)+ första volymen av kemono no soujya mangan( på japanska).

 

http://www.ikikata.se/tavling-signerad-nahoko-uehashi

 

Var tvungen att gissa nu, hennes böcker är verkligen grymt bra!

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

 • 1 month later...

Goda nyheter! En kopp kaffe till volym 1 är tydligen på ingång nu. Förlaget har fått serien från tryckeriet och planerar att under dagen åtminstone köra ut en låda till SF-bokhandeln i Göteborg (eftersom även förlaget ligger där).

 

Jag har inte fått se den färdiga versionen ännu, men den ska tydligen se riktigt fin ut. Ser fram emot att få börja bläddra i den!

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...

Det hade varit i stort sett omöjligt att på ett snyggt sätt retuschera bort alla ljudeffekter. Eller åtminstone hade det kostat en massa tid och pengar som ett litet förlag som ordbilder inte har. Dom stora förlagen som Bonniers brukar hämta färdigretuscherade bilder från USA och tyskland för att slippa fixa specialeffekterna.

Vi retuscherade till exempel hela drömmarnas djup när den kom men insåg snabbt att det inte skulle fungera bra på en kopp kaffe och Eater. Vi tycker det här var bästa alternativet. Det är möjligt att det hade fungerat att skriva ljudeffekterna i marginalen men det hade troligen blivit väldigt plottrigt och störande att behöva titta i marginalerna hela tiden och försöka lura ut vilken svensk ljudeffekt hör till vilken japansk ljudeffekt.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

 • 3 weeks later...
 • 2 weeks later...
 • 5 weeks later...
 • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
 • Skapa nytt...