Hoppa till innehåll
Sceleris

Läs det här!

Rekommenderade inlägg

Idén är samma som animetråden, fast för manga:

 

En person A väntar på en order om att tvingas läsa något. Person B kommer med en sådan order: "Du, A, läs [mangatitel]!" Om person A inte redan läst verket så är det bara att sätta igång. Nu är det person B som väntar på en order! Och innan person A får ge en ny order, så måste person A skriva, i denna tråd, en liten utvärdering av det som har lästs. (Och person C får inte be om en order att se något om inte person C har gett person B något att se först!)

 

Det som ska läsas är japansk manga – inte koreansk manwha, kinesisk manhua, fransk-belgisk bandes dessinées, amerikanska comics eller något sådant – och det som man behöver läsa är en motsvarande en standardlång samlingsvolym (160-200 sidor). Om du som fått en order av någon anledning inte kan räkna det lästa i samlingsvolymer, räkna med sisådär 8 kapitel à 20 sidor (eller 4 kapitel à 40 sidor, osv.) Om serien är kortare än så, så ska du läsa allt av den.

 

Om du vill få en order så kan det vara bra om du på något sätt (i inlägg eller signatur) kan länka en förteckning över vad du har läst, så att ordergivaren kan välja bort det.

 

Och om du får en order och sedan inte kan få tag på serien på något sätt som du kan acceptera (den kanske inte finns översatt till något språk du förstår? Den kanske inte finns lagligt utgiven och du vägrar läsa olagligt? Att du bara inte känner för att läsa serien är däremot ingen anledning!) så får du skriva det i tråden: då stryker vi din tidigare order; nu måste du ge en order till den senaste mottagaren innan du kan få en ny.

 

Ja, vi prövar väl med dessa regler. Sååå... Vad ska jag läsa?

 


(Listan uppdateras.)

 

doppler sa att Sceleris skulle läsa Husky & Medley

Dread sa att doppler skulle läsa Karate Shoukoushi Kohinata Minoru

Kidaw sa att Dread skulle läsa Liar Game

Resham sa att Kidaw skulle läsa Hideout

Redigerad av Sceleris

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×