Hoppa till innehåll

Vi har nu en wiki! Kolla tråden!

MathJuice

Hårfärgen avslöjar karaktärsdrag?

Rekommenderade inlägg

Det här är något som jag förundrats över lite på senare tid:

Jag har sett ett visst mönster när jag ser på animé när det gäller olika stereotyper, främst vilken hårfärg dom har. Kanske inte helt sanningsenligt, men jag tänkte lägga fram lite egna tankar kring ämnet så får dom som vill fylla i/rätta saker. En lite rolig, kanske meningslös, grej men nåja...

 

Vitt: Vitt har två läger- dom mer eleganta, adliga karaktärerna och dom slöa, mer oförskämda personerna. Ett typiskt drag är också att de flesta med vitt hår är extremt starka karaktärer som skoningslöst kan decimera ens fiender. Ett annat gemensamt drag man kan stöta på är att dennes förflutna är ofta hemligt, bortglömt eller på annat sätt okänt.

64835.jpg

 

Kända karaktärer:

Dante (Devil May Cry)

Fate Averruncus (Mahou Sensei Negima)

Laura Bodewig (Infinite Stratos)

 

Blont: Blonda killar ses oftast som bråkstakar. Blonda tjejer däremot är ofta från en rik, känd bakgrund. Blondiner i helhet är tvärtemot påståendet inte så dumma, men de flesta är arroganta egoister som anser sig själva som högre stående människor...trots att det ofta är deras pappor som håller i plånboken. De flesta är också väldigt lättstötta.

135627.jpg

 

Kända karaktärer:

Gilgamesh (Fate/Zero)

Kodaka Hasegawa (Boku wa Tomodachi ga Sukinai)

Sena Kashiwazaki (Boku wa Tomodachi ga Sukinai)

 

Blått/Lila: Ofta energiska och målmedvetna, om än i olika takt från person till person. Sen så brukar det skilja sig åt beroende på vilka som har båda fötterna på jorden och vilka som redan har lättat ankare. Har ofta en udda/nördig hobby som dom utövar.

70221.jpg

 

Kända karaktärer:

Konata Izumi (Lucky Star)

Kyou Fujibayashi (Clannad)

Nodoka Miyazaki (Mahou Sensei Negima)

 

Rött/Rosa: Här samlas många lättretliga och tsundere- karaktärer. Även kortare personer och pettanko- tjejer (vilket inte gör dom mindre lättretliga). Kan ibland bli för ivriga vilket oftast leder till kaos.

70553.jpg

 

Kända karaktärer:

Shana (Shakugan no Shana)

Chinatsu Yoshikawa (Yuru Yuri)

Louise Francoise Le Blacn de La Vallière (Zero no Tsukaima)

 

Mörkt/Brunett: Folk med mörkt/brunett hår är folk som håller hårt i sina principer. Ofta vältränade inom sitt område av expertis vare sig det är kendo,musik eller militärträning. Det flesta är vanliga neutrala människor försatt i en ovanlig situation. Fast det finns också många retstickor i denna grupp, vissa gränsar till och med till sadister.

79512.jpg

 

Kända karaktärer:

Mio Akiyama (K-ON!)

Yozora Mikazuki (Boku wa Tomodachi ga Sukunai)

Izaya Orihara (Durarara)

 

 

And there you have it! Vad tror ni är enligt er ett vanligt drag hos personer med speciellt hår? Och vilken hårfärg baserat på detta inlägg önskar ni att ni hade?

  • Uppröstad 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Det här är mina associationer:

 

Kvinnor med rött hår: eldfängda, självsäkra; tsundere. (Asuka i Evangelion, Shana i Shana, Kyōko i Madoka.)

Män med rött hår: kan också vara eldfängda och självsäkra (Sakuragi i Slam Dunk), men kanske mer troligt en lugnare, kapabel sort (Kenshin i Kenshin, Shanks i One Piece).

 

Kvinnor med blått hår: lugna, blyga, intelligenta, magiska (Rei i Evangelion, Sailor Mercury i Sailor Moon, Mai i Kanon, Kotomi i Clannad). Långt, blått hår kan också stå för en långhårig skönhet.

Män med blått hår: desto svagare associationer, men kan också vara intelligenta och inte-så-vilda. (Yang Wen-li i LoGH.)

 

Kvinnor med blont hår: rik, förnäm ung dam (Eri i School Rumble, Ayaka i Negima, Mio i Kaminomi, Sena i Haganai) eller virrpanna/knasboll/sorglösing (Kyōko i Yuru Yuri, Kaolla i Love Hina, Sena i Haganai). Alternativt utlänning.

Män med blont hår: vilde (Onizuka i GTO, Roy i Macross, Shizuo i Durarara), skurk/antihjälte (Char i Gundam, Dio i Jojo, Archer i Fate Stay Night). Eventuellt tjejtjusare (Kurz i Fullmetal Panic, Sanji i One Piece). Ibland utlänning.

 

Kvinnor med vitt/silvrigt hår: lugn värdighet (Irisviel i Fate Zero, Yarizui i Bentō, Teletha i Fullmetal Panic); eller oberäknelighet (Koko i Jormungand, Suigintō i Rozen Maiden, Urd i Oh My Goddess).

Män med vitt/silvrigt hår: antihjälte/skurk (Accelerator i Index, Vicious i Cowboy Bebop), bishōnen (Kaworu i Evangelion, Griffith i Berserk, Miketsukami i Inu Boku SS).

 

Sen är det förstås många, många, många "regelbrytare" som inte passar in: det största skälet till hårfärger i anime (och animeliknande japanska kulturprodukter) är ju för att lättare göra skillnad på karaktärerna.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×