Hoppa till innehåll

Vi har nu en wiki! Kolla tråden!

yumitokyo

Bloggar och vloggar om Japan

Rekommenderade inlägg

Hej!

 

Jag kommer själv att flytta till Tokyo om två veckor och tänkte tipsa dig om min kanal på YouTube som jag har startat. Det kommer att handla om mig och hur mitt studentliv ser ut i Tokyo plus en massa annat härligt förtås:)

 

Min kanal på YouTube: https://www.youtube.com/user/JapanworldTV

 

Dessutom så skulle jag vilja veta lite mer om det finns andra aktiva bloggare eller vloggare som skriver om Japan eller som kanske även bor där?:)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Någon som kikar på Abroad In Japan? https://www.youtube.com/user/cmbroad44 

Det är en ganska lättsam kanal men han verkar ta sin kanal seriöst och kanalen har bra kvalité. De har också en Podcast på Spotify.  Finns det en Svensk motsvarighet som jag inte känner till? Faktiskt känner jag inte till Svenska YT kanaler eller Podcasts ifrån Japan, Tips gärna om ni vill. 😄

Redigerad av hautahauta

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter
Den 2019-11-28 vid 16:22 sa hautahauta:

Någon som kikar på Abroad In Japan? https://www.youtube.com/user/cmbroad44 

Det är en ganska lättsam kanal men han verkar ta sin kanal seriöst och kanalen har bra kvalité. De har också en Podcast på Spotify.  Finns det en Svensk motsvarighet som jag inte känner till? Faktiskt känner jag inte till Svenska YT kanaler eller Podcasts ifrån Japan, Tips gärna om ni vill. 😄

Hautahauta, Abroad in Japan är en av mina favoritkanaler på YT. Har följt honom ett par år nu och det är riktigt roligt. Jag gillar hans brittiska humor och lite annorlunda vinklingar på japanska företeelser och saker. Hans cykeltur genom Japan förra året var en höjdpunkt. :) 

Ett par andra jag följer mer eller mindre aktivt är dessa: 

Tokyo Llama
https://www.youtube.com/channel/UCBQ3TEq5SrUuTJuMl1S_4ig
Min senaste sida som jag har börjat följa nu. En australiensare som är gift med en japanska har köpt ett "övergivet" hus ute på landsbygden och ska renovera upp det och bo i det. Kul process att följa från början och ger lite mer insikter i det japanska livet.
De startade våren 2019 så projektet är i full gång.

Kitchen Princess Bamboo
https://www.youtube.com/channel/UCeiS1WhO7Gav_Za9oe8SQ7w/featured
Trots det lite kitchiga namnet så är det en riktigt bra liten kanal där Akino Ogata visar hur man lagar japansk husmanskost. Bra och enkelt. Hon är dessutom himla trevlig, har pratat en hel del med henne och följt henne sen hennes kanal var rätt liten. 

Life where I'm from
https://www.youtube.com/channel/UCqwxJts-6yF33rupyF_DCsA/featured
Små mysiga och personliga videoklipp om livet i japan sett ur en inflyttad kanadensares ögon. Ger ett bra down-to-earth intryck och är inte så trendig som en del vloggare tenderar att vara. 

Paolo from TOKYO
https://www.youtube.com/channel/UCixD9UbKvDxzGNiPC_fgHyA/featured
Tyckte förr att den här snubben var lite dryg men ju mer jag ser av honom så inser jag att han gör riktigt bra videos. Framför allt så gillar jag hans serie "A day in a life..." 

Rachel & Jun
https://www.youtube.com/channel/UC4yqcgz49APdbgj0OMv7jpA
Det här paret gör faktiskt rätt kul videos de med om ditt och datt i deras liv i Japan. Jun har också en egen matlagningskanal. 
De är såklart också bekanta med Chris Broad (Abroad in Japan) och Sharla (Sharmander) som också gör rätt okej videos och till och från så dyker de upp i varandras videos när de gör något kul tillsammans. 

Internationally ME
https://www.youtube.com/channel/UCW_yDyDfu1bpqDNxeobW02Q/featured
En trevlig liten vlog om en japansk tjej som växt upp på Nya Zeeland flyttat "hem" till Japan igen och nu återupptäcker sitt hemland. En del bra resetips och ställen man inte så ofta besöker. Hon har nyligen också startat en skola vilket är intressant att följa. 

Only in Japan
https://www.youtube.com/channel/UCVmz3n15U7S52xShN8NCzsw
Det här är också en av de "stora" kanalerna med över miljonen följare. Han kan ibland vara lite för på men har en hel del intressanta filmer som är värda att kolla in. 

Sen finns det ju såklart en mängd annat kul man kan kolla på efter specialintresse. Mycket snubblar man över av en slump har jag märkt. :) 
En serie korta dokumentärer jag verkligen älskar är Japanology Plus som produceras av NHK. De är säkerligen inte helt obekanta för folk men kanske nån har missat dem. De är små härliga nedslag i den japanska kulturen och är gjorda med både värme och glädje. Har du inte sett dem så är det en stark rekommendation. 👍

  • Gillar 1
  • Tack 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Tack Ebhen! 

Detta inlägg gör mig mycket glad, massor av nya kanaler jag inte tidigare beskådat. Det är fantastiskt kul att dela detta intresse med folk, bra variation på de olika kanalerna.

Själv har jag bara hört talas om en kanal här, och det är Rachel & Jun, antagligen kanske jag har hört talas om den igenom Abroad In Japan.

Något som verkligen intresserar mig är skillnaderna mellan länderna och hur olika personer uppfattar Japan, då menar jag även vad Japaner tycker om sitt land.

Ett stort tack igen för alla de fina tipsen! - Nu har man ännu mer information och får ett större perspektiv. Tycker själv att Japan är ett otroligt vackert land med intressanta människor, en mystiskt förtrollande kultur och har en häpnadsväckande historia. Finns massor av bra saker att säga, självklart är inget land perfekt heller och det gör saker bara ännu mer intressant. 😊

Redigerad av hautahauta
  • Tack 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×