Hoppa till innehåll
nullified

Umm, järnvägare?

Rekommenderade inlägg

Hej!

 

Är ny här, och har gång på gång undrat lite över de största skillnaderna på Japans järnvägsnät till skillnad från den så kallade infra"struktur" vi har här i Sverige. ;)

 

Punktligheten är helt annan än här i Sverige, så långt har jag förstått. Men utöver den arbetsvilja och kraft som finns hos folket i Japan, finns det vissa specifika tekniska konstruktioner där som inte Sverige har?

Ni får gärna nörda in er i ämnet om så önskas, är själv utbildad Järnvägstekniker. ;)

 

Hoppas bara jag är på rätt plats här i forumet.. :S Tänkte att ni som själva besökt Japan borde veta bättre än någon som aldrig lämnat hemlandet. :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Jag jobbar på järnvägen och nördar gärna ner mig i detta, men inte just nu när jag kommit hem från just sagda jobb och klockan är strax 03... ;)
Men när jag återkommit från Japan om en månad (åker på tisdag) så har jag nog mer kul att säga dessutom då jag ska kuska runt med Shinkansen mfl. i ett par veckor.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

TS har inte besökt forumet sedan mars 2016, men jag vill ändå länka den här artikeln som handlar om just skillnader mellan Japan och Sverige – och får det japanska systemet att låta bra och värt att inspireras av.

Jag hade gärna åkt mer tåg till vardags.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sajter

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt community. Det är enkelt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

×