Hoppa till innehåll
Anime.se

Sceleris
 Share

Rekommenderade inlägg

129194.jpgPå en ökenplanet, någon tid efter en ålder med rymdfart, lever människan ett hårt liv, koncentrerade kring vattenreningsverk som knappt någon kan laga, medan öknarna har kringströvande banditer. Nybörjarjournalisten Meryl, med cynisk fyllbult till kollega, snubblar över en eftersökt brottsling, Vash the Stampede, som visar sig vara en klumpig och älskad pacifist med teknologisk kunskap som de trodde var bortglömd. I en duell visar han sig vara extraordinärt skicklig med sin revolver, men han vill mest flyga under radarn, av rädsla för sin psykopatiske bror Knives som med flit sänkte koloniseringsrymdskeppen som de åkte på i sin barndom.

Kraftigt omstöpt nyversion av den gamla fanfavoriten alltså, nu i full-3DCG. 3D är en sak, men desto mer kontroversiellt är nog omskrivningen, som att Meryls partner inte längre är en kvinna, utan en medelålders alkoholist, och jag undrar om inte Project Seeds-avslöjandena kom långt senare även i originalmangan. Jag tycker dock att det fungerar bra. Öppningssekvensen känns maffig, och duellscenen kul även om den utmanar ”suspense of disbelief” när bomber tar flera minuter på att falla typ hundra meter. Och världsuppbyggnaden blir kanske lite mer förvirrande än de tänkt sig.

Animationen är överlag lite ryckig som vanligt med 3D-anime, men kroppsspråket och ansiktsuttrycken är mycket levande och dynamiska, mycket uttrycksfulla och roliga att se, och det känns som en toppklassproduktion.

Det klassiska Trigun-riffet lyser dock med sin frånvaro.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...