Hoppa till innehåll
Anime.se

Goblin Slayer II


Sceleris
 Share

Rekommenderade inlägg

Mannen som hatar goblins är tillbaka!

Recap:

Citat

Goblin Slayer börjar när Prästinnan och hennes äventyrskamrater underskattar hur farliga goblins är, som dräper och våldtar dem. Prästinnan blir dock räddad av Goblindräparen, en äventyrare som gjort goblinutrotning till sitt livskall. Hon följer med honom och lär sig goblindräparkonsten. Den (tills nu) ensamme Goblindräparen har dock en barndomsvän, Koflickan, som var från samma by när goblin överföll och dräpte och våldtog byborna. Högalvbågskytten, Dvärgschamanen och Ödleprästen anländer för att be Goblindräparen om hjälp relaterat till Demonfurstens återkomst: gobliner ockuperar ruiner i alvterritorium, ledda av ett troll i Demonfurstens tjänst. De besegrar trollet endast efter en mycket hård kamp (vattenjetstråle!), och efter en stunds lugn får han ett uppdrag av den blinda Svärdmön, som var en av de hjältar som besegrade Demonfursten tio år tidigare: det finns gobliner i kloakerna. Men de är ovanligt klipska, och Goblindräparen misstänker ofog, och snart hamnar de i en svår fälla med gobliner, giftgas, och en goblinkämpe som nästan övermannar dem, och Goblindräparen blir svårt skadad. Under läketiden vid ytan berättar Svärdmön om hur hon själv traumatiserats av gobliner, och efteråt går de ner igen och hittar en magisk spegel, ursprungligen skapad av redan besegrade demondyrkare, som används av goblins för att invadera staden. De besegrar goblinerna och förstör spegeln, och det visar sig att Svärdmön använde situationen för att sprida kunskap om goblinernas ondska. Vid denna tid har Hjälten på annan plats i världen besegrat Demonfursten, och gänget har en lugn stund igen – tills Goblindräparen upptäcker att Koflickans gård hotas att anfallas av gobliner ledda av en Goblinlord. Endast med Goblindräparens desperata böner bevekas stans andra äventyrare att hjälpa till, men efter en frenetisk nattstrid kan de fira, och Goblindräparen tar för första gången av sig hjälmen.

I filmen ger sig gänget av upp i bergen för att hitta en ung kvinna, Adelsfäktaren, som försvunnit. Det visar sig att hon fångats, våldtagits, och brännmärkts av en Goblinpaladin, som ockuperar ett övergivet slott och försöker lära sig tillverka vapen. Gänget räddar Adelsfäktaren och alla anfaller slottet och besegrar dem. Adelsfäktaren återtar sitt stulna svärd och drar sig tillbaka från äventyrandet.

Säsong 2 börjar som om det vore en skola: det kommer en färsk kull äventyrare, och Prästinnan säger att hon blivit sempai. Ämnet nu är huruvida nybörjare kan ta till sig sina seniorers råd och kunskaper. Särskilt problematisk är en uppkäftig grabb, Trollkarlspojken, som vill hoppa över de första stegen och dräpa gobliner. Goblindräparen, kanske bevekt av delad motivation, ger honom härbärge för en natt, och dagen därpå slår man två flugor i en smäll: för att Prästinnan ska få öka i rang får hon vägleda den ohövliga Trollkarlspojken på en goblindräparräd.

Kan Prästinnan leda en tvåmannagrupp? Vad är den tölpaktige Trollkarlspojkens tragiska goblinbackstory? Den som lever – och ser på Goblin Slayer – får se!

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Fun fact för dom som följer mangan (den fysiska utgivna versionen i alla fall):

  • Det finns 12 volymer ute just nu för den engelska utgåvan.
  • Volym 1-6 täcker första säsongen, vilket om ni minns bytte plats på några arcs tidslinje för gissningsvis bättre tempo.
  • Volym 9-11 täcker filmen Goblin's Crown. Så det betyder att vi har kvar volym 7, 8, 12 och ungefär den senare halvan av 11.
  • Dessutom kastar dom om lite i tidslinjen igen, börjar direkt med slutet av 11 och framåt.
  • Episod tre denna säsong kommer fortsätta vid en punkt i slutet av 12 och fortsätta vidare lite efter det, så det är okänt territorium för mig vad som kommer hända.

Detta betyder att vi har ett arc nere, för att sen få händelserna från 7-8 in någonstans förhoppningsvis. Utöver det så är det helt okänt. Men en intressant info fanns med i öppningstemat:

aGq4XKw.jpg

Detta är huvudkaraktären i sidoprojektet Goblin Slayer Side Story 2: Dai Katana som berättar om Sword Maiden och hennes party som i slutändan dödade demonlorden. Så nu har vi ett arc av det också, kan vara en teaser för ifall den får ett standalone projekt, eller kanske prova på ifall det säljer, en ursäkt till att inte göra den nu när den är inbakad i huvuduniversumet eller vem vet. Så ja, mycket att packa upp här.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...