Hoppa till innehåll
Anime.se

Spelmusik


PsychoCaptain
 Share

Rekommenderade inlägg

Finns ju en hel del olika sorters spelmusik, kanske bättre om du förklarar lite mer specifikt vad du vill ha (c64? NES? SNES? SEGA? PSX? osv).

 

Finns ju en hel del ställen som specialiserar sig på gammal musik från 80-talet och början av 90, typ c64 + 8 bitars + liknande, även om de spelar någon PSX låt eller så så har de ju fokus på gammal musik...

 

Iofs spelar det nog mest remixer, tror du får svårt att hitta nått ställe som bara spelar orginal, men å andra sidan har jag inte letat heller så...

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Tja, det är väll oklart om remixer är lagliga heller, vad jag vet så bryr sig inte så många om att spelmusik från 80- och 90-talet sprids, förmodligen lite anorlunda med musik till PS2 och liknande, eftersom det är musik som går att köpa. Urgammal musik till urgammla spel tror jag inte företagen är så intereserade att jaga folk efter, känns nästan som om de borde gilla att deras musik blir kultförklarad ;).

 

HVSC innehåller ju t.ex. det mesta av musiken som fanns till C64 både från "scenen" och orginalmusik från spel. (vill du ha C64 musik är det alltså bara att ta ner HVSC, 15 000 - 16 000 låtar)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Om det är gratis eller inte spelar knappast någon roll när man bryter mot copyrightlagar, inte heller om man säljer eller inte (det finns f.ö. en hel del exempel på band som säljer covers och remixer på gammla spelmusikslåtar utan att få några rättsliga påföljder).

 

Remixer är lite av en gråzon, samma sak med samplingar.

Vet att en amerikansk domstol dömde en grupp som använt en sampel på 3 noter för brott mot uppehovsrättslagen, men det är i amerika.

http://www.downhillbattle.org/3notes/

 

Sen finns "The Grey Album", där man mixat ihop The Beatles och Jay-Z

http://www.findarticles.com/p/articles/ ... _114805957

 

Grejen med spelmusik är att företaget bakom musiken inte har musik som sin inkomstkälla (jämfört med skivbolagen). Därför kanske de inte är så sugna på att driva en massa rättsproceser mot folk som remixar och samplar. (ger dessutom dålig PR, de som remixar visar ju ungefär "respect" mot deras tidiga spel som blir kultförklarade, kanske inte är så skoj att börja stämma nostalgiska fans?)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

 Share

×
×
  • Skapa nytt...